Deze reis is inclusief:

  • vluchten
  • huurauto
  • 14 nachten verblijf in vakantiewoningen op basis van logies

Highlights van deze reis:

  • Noordkaap
  • Tromso
  • Andoy
  • Svinoya

Bekijk hier de Reisdetails

Tijdens deze fly & drive kom je langs alle hoogtepunten van Noord-Scandinavië, zonder dat je lange rijafstanden hoeft af te leggen. Je vliegt aan op de luchthaven van Rovaniemi in Fins Lapland, vanwaar je per huurauto verder gaat. Onderweg komt je in het ruige arctische landschap veel rendieren tegen. Op weg naar de Noordkaap zul je ervaren hoe het landschap steeds onherbergzamer wordt. Geniet op de Lofoten en Vesterålen van de kleurrijke vissersdorpjes en de schitterende natuur. Je keert weer terug in Rovaniemi, dit keer via het Zweedse deel van Lapland.

Dag 1: Vlucht Amsterdam-Ivalo met Finnair. Saariselkä, Santa’s Tunturi appartementen. Ca. 30 km
In de loop van de middag arriveer je in Ivalo in Fins Lapland. In de periode van medio mei tot eind juli gaat de zon niet onder. Je kunt dus zelfs na aankomst nog van alles ondernemen. Ga bijvoorbeeld naar het Urho Kekkonen Nationaal Park en maak een wandeling naar de heuveltop Killopää voor een mooi weids uitzicht over de beboste heuvels. Een mooie start van je reis. Je verblijft in een appartement type A bij 2 pers. en type B bij 3-4 pers.

Dag 2 t/m 3: Skarsvåg, Kirkeporten Hytter. Ca. 435 km
Terwijl je noordwaarts rijdt door Finnmark worden de bomen schaarser en het landschap verandert in kale toendra. ’s Avonds bezoek je natuurlijk de Noordkaap. Je entreeticket (niet inbegrepen) is twee dagen geldig, waardoor je twee kansen heeft om de middernachtzon te aanschouwen. Indien je graag actief bent is een wandeling naar Kirkeporten een aanrader. Voor een meer uitdagender wandeling is de route naar het meest noordelijke punt Knivskjelodden een aanrader. Je verblijft in een vakantiewoning type A.

Bij te boeken excursies: King Crab Safari (dag 3) en Birdsafari Gjesvær (dag 3).

Dag 4: Alta, Alta Strand Apartments. Ca. 230 km
Ten zuiden van Alta stroomt de rivier de Altælva door een beboste kloof met mooie watervallen. In de omgeving zijn rotstekeningen gevonden van duizenden jaren oud. Deze zijn te bezichtigen in het Alta Museum. Je verblijft in een appartement type C.

Bij te boeken excursies: Birdsafari Gjesvær (dag 4). 

Dag 5 t/m 6: Krokelvdalen, Skittenelv Camping. Ca. 330 km
Vandaag reis je via 2 veerverbindingen naar Krokelvdalen in de omgeving van Tromsø. Van Olderdalen naar Lyngseidet en van Svensby naar Brikveidet. Breng een bezoek aan de gemoedelijke universiteitsstad met interessante musea en goede restaurants. Voor een verbluffend uitzicht op de stad en de bergachtige omgeving neem je de kabelbaan Fjellheisen naar de top van Storsteinen. Je verblijft in een vakantiewoning type C.

Dag 7 t/m 8: Andenes, Lankanholmen. Ca. 245 km
Via het eiland Senja en de ferry Gryllefjord-Andenes bereik je het walviscentrum van Noorwegen. Maak zeker een excursie om deze machtige zoogdieren te aanschouwen. Voor liefhebbers van vogels is een RIB-boot safari naar papegaaiduikers op het eiland Bleiksøya een aanrader. Langs de westkust van het eiland Andøya loopt een ‘nasjonal turistveg’ die het prachtige contrast tussen oceaan en de puntige kustlijn laat zien. Je verblijft in een vakantiewoning type A.

Bij te boeken excursies: Walvissafari (dag 8).

Dag 9 t/m 10: Svolvær, Svinøya Rorbuer. Ca. 215 km
Na de Vesterålen wordt het landschap zo mogelijk nog spectaculairder. Je verblijft twee nachten op de Lofoten. Geniet deze dagen van de schitterende natuur, de sfeervolle vissersdorpjes en de leuke bezienswaardigheden zoals het zeeaquarium in Kabelvåg. Je verblijft bij 2 personen in een vakantiewoning type A en bij 3-4 personen in een type B.

Bij te boeken excursies: Beleef de Lofoten in een RIB-boot (dag 10). 

Dag 11: Ballangen, Ballangen Camping. Ca. 155 km
Met de veerboot van Svolvær-Skutvika bereik je het vasteland en vervolgt je reis naar Ballangen. Onderweg passeer je de Tysfjorden. Het is ook mogelijk om via Lødingen en Bognes te reizen. Je verblijft in een vakantiewoning type B.

Dag 12: Kiruna, Camp Ripan. Ca. 210 km
Vandaag rijd je langs het Torne Träsk meer en het Abisko Nationaal Park naar het oosten. Kiruna staat bekend om zijn ertsgroeven. Je verblijft in een vakantiewoning type A.

Dag 13: Rovaniemi, Chalet Hotel. Ca. 365 km
Vandaag reis je naar Rovaniemi, waar je bijvoorbeeld het Artikum Museum kunt bezoeken. Geniet bovenaan de heuvel Ounasvaaran van het uitzicht over uitgestrekte bossen en de middernachtzon. Je verblijft bij 2 personen in een vakantiewoning type A en bij 3-4 personen in een type B.

Bij te boeken excursies: Boottocht naar een rendierboerderij (dag 13).

Dag 14: Saariselkä, Santa’s Tunturi appartementen. Ca. 260 km
Vandaag reis je weer terug naar Saariselkä. Maak in de ochtend eerst nog een stop bij de Kerstman als je de poolcirkel passeert. Onderweg passeer je nog het Nationaal Park Pyhä-Luosto en het Tankavaara goud dorpje. Beproef in dit laatste dorp je succes door zelf goud te winnen. Je verblijft in een appartement type A bij 2 pers. en type B bij 3-4 pers.

Dag 15: Ivalo – Amsterdam
Je levert je auto in op de luchthaven en vliegt via Helsinki terug naar Nederland.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

  • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
  • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
  • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs