Deze reis is inclusief:

  • overtochten
  • verblijf aan boord
  • 10 nachten verblijf in vakantiewoningen en appartementen op basis van logies

Highlights van deze reis:

  • Nordseter
  • Fjordregio
  • Vradal/Telemark

Bekijk hier de Reisdetails

Deze interessante reis is al jaren een van de toppers in het programma van Buro Scanbrit en dat is niet zonder reden. In twee weken tijd maak je kennis met de vele facetten van Noorwegen. Ontdek vanuit Nordseter het Gudbrandsdal, Lillehammer en de Peer Gynt Vegen. Je zit in het hart van het fjordengebied in Vesterland Resort met vele bezienswaardigheden in de omgeving. Tenslotte eindigt je reis in Vrådal, wat een van de meest zonzekere gebieden is, waardoor je heerlijk kunt relaxen aan het Nissermeer. Uiteraard mag hier een uitstapje naar het Telemark kanaal niet ontbreken.

Vertrekmogelijkheden: zondag (13 of 17 dagen) en woensdag (14 of 17 dagen)

Dag 1: Overtocht Kiel-Göteborg met Stena Line
Overnachting aan boord.

Dag 2 t/m 4: Nordseter, Lillehammer Fjellstue. Ca. 475 km
Nordseter is een bergdorp boven het Olympische stadje Lillehammer. In de winter is het een skioord en in de zomer een populaire bestemming voor wandelaars en natuurliefhebbers. Op korte afstand ligt het meer Sjusjøen, waar waterfietsen te huur zijn en kano’s, waarmee je een tocht kunt maken op dit prachtige meer. Maak een autotocht over de Peer Gyntveien of de Birkerbeinerveien, de tolweg die over een woeste hoogvlakte naar het Østerdal loopt. Bezoek het openluchtmuseum Maihaugen en het staafkerkje van Ringebu dat in het jaar 1250 werd gebouwd. Of ga met de kinderen een dagje naar het pretpark Hunderfoss Lekeland waar de grote trol de blikvanger is. Je verblijft in een vakantiewoning type D.

Dag 5 t/m 8: Kaupanger, Vesterland Resort. Ca. 285 km
Vanuit het Gudbrandsdal steek je door naar Fagernes, waarna je langs de uitlopers van het Jotunheimen gebergte naar Lærdal rijdt. Natuurlijk stop je onderweg bij de staafkerk van Borgund. Het vakantiepark ligt bij de Sognefjord. Het is een ideaal uitgangspunt voor allerlei activiteiten in de bergen, een dagtocht over de Sognefjord, een bezoek aan de gletsjer Jostedalsbreen, een spectaculaire rit met het bergtreintje van Flåm en het bezichtigen van het staafkerkje Urnes. Daarnaast zijn er mooie dagtochten te maken die je langs enkele ‘Nasjonal Turistveg’ leiden. Er is zoveel te doen dat het raadzaam is om een week in Vesterland Resort te verblijven. Je verblijft bij 2 personen in een vakantiewoning type A en bij 3-5 personen in type B.

Bij te boeken excursies: Sognefjord per Zodiac speedboot, Gletsjer kajakken, Gletsjer Hiking op de Jostedalsbreen, White Water Raften in Voss (dag 6-8). 

Dag 9 t/m 11: Vrådal, Vrådal Hyttepark. Ca. 385 km
Een mooie dagtocht brengt je naar Telemark. Vanuit je vakantiewoning kun je aan allerlei activiteiten in de omgeving meedoen, te voet of te paard, per mountainbike of per kano. Maar bezoek ook de prachtige dorpjes, openluchtmusea en kerkjes waar Telemark bekend om staat. Ga op stap naar de sluizen in het Telemarkkanaal of bezoek het Noors Skimuseum. Ook een boottocht op het Nissermeer met de Fram, een authentiek stoomscheepje, is een leuk uitje. Je verblijft in een vakantiewoning type A. Vrådal Hytter zijn prima, maar eenvoudige vakantiewoningen. Indien je meer comfort wenst kun je tegen een kleine vergoeding een vakantiewoning in Vrådal Panorama bijboeken.

Bij te boeken excursies: Vrådal Outdoor Adventure. 

Dag 12: Overtocht Oslo-Frederikshavn met Stena Line
Overnachting aan boord.

Dag 13: Aankomst Frederikshavn
De beschreven reis is geldig bij vertrek op zondag. Bij vertrek op woensdag volgt een 14-daagse reis en verblijf je 4 nachten in Nordseter, 3 nachten in Kaupanger en 4 nachten in Vrådal.

Bij de 17-daagse reis waar je 7 nachten in Vesterland Resort verblijft, geldt bovenstaand reisschema met vertrek op zondag, maar verblijf je 4 nachten in Vrådal.

Bij vertrek op woensdag verblijf je 4 nachten in Nordseter en 3 nachten in Vrådal.

Verlenging: Verleng je vakantie in Denemarken met een verblijf bij Legoland.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

  • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
  • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
  • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs