Deze reis is inclusief:

  • Overtochten volgens programma voor 1 auto en inzittenden
  • Binnenhut naar aantal personen
  • 14 of 15 nachten verblijf volgens programma o.b.v. logies

Highlights van deze reis:

  • Noorwegen
  • Fjorden Noorwegen
  • Gudbrandsdal
  • Telemark

Bekijk hier de Reisdetails

Tijdens deze rondreis verblijf je in verschillende regio’s met elk hun eigen karakter en charme. Hierdoor krijg je een veelzijdig beeld van Noorwegen en zie je alles wat het land zo uniek maakt. Diepblauwe fjorden, watervallen, bergmeertjes, gletsjers, staafkerken en traditionele huisjes met grasdaken. Vanuit de accommodaties kan je diverse activiteiten ondernemen in de omgeving. Ga mountainbiken of bergen beklimmen, de beroemde excursie naar Flåm maken of ga mee op een cruise over de Nærøyfjord. Tijdens deze reis verblijf je in comfortabele vakantiewoningen en appartementen gelegen op bijzondere plaatsen.

Bekijk hier de reisdetails

Dag 1: Overtocht Kiel-Göteborg met Stena Line

Vanuit Kiel in Duitsland vaar je naar Zweden. Na een overnachting aan boord kom je aan in Göteborg. Aan boord van Stena Line is gratis wifi en kun je winkelen. Voor de kinderen is er een spannende speurtocht uitgezet en er is een speelruimte.

Dag 2 t/m 4: Skeikampen

Na aankomst rijd je via Lillehammer naar Skeikampen. Skeikampen ligt in de ongerepte natuur van de Peer Gyntstreek, op een bergplateau met ruige heidevelden, vennen en bossen. Hier ervaar je de rust en de ruimte van Noorwegen. Rondom het park liggen schitterende wandel- en fietspaden. Lillehammer is een leuke stad om te bezoeken. Wandel door het openluchtmuseum Maihaugen en zie en ervaar hoe het leven hier in vroegere tijden was. In het Rondane Nationale Park kun je op zoek gaan naar elanden. Heel vroeg in de ochtend of in de avondschemer maak je de meeste kans om ze te zien! Voor de kinderen is er vertier in het Hunderfossen Familiepark. Kortom, er is genoeg te doen.

Je verblijft in Skeikampen Fjellandsby

 

Dag 5 t/m 8: Skjolden

Via de staafkerk in Lom rijd je over de prachtige Sognefjellet naar Skjolden. Deze route is onderdeel van de ‘Nasjonal Turistveger’ en Skjolden ligt aan deze mooie route. Je verblijft in een appartement of vakantiewoning aan de Lustrafjord. Hier geniet je elk moment van de dag van een geweldig uitzicht over de fjord. Ga mee op een RIB-safari op de fjord of maak onder begeleiding van een gids een gletsjerwandeling in het Jostedalen Nationaal Park. Een bezoek de Urnes staafkerk is zeker de moeite waard. Bewonder het prachtige houtsnijwerk waardoor deze staafkerk op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat.

Je verblijft in Skjolden Brygge.

Dag 9 t/m 11: Voss

Vanuit Skjolden ga je door de langste tunnel van Europa, de Lærdaltunnelen, naar Voss. Of ga via de nationale route Aurlandsfjellet en kijk uit over de Aurlandsfjord bij het uitzichtpunt Stegastein. Stop onderweg naar Voss in Flåm voor een rit met de Flåm Banen. Voss is gelegen tussen de Hardanger- en Sognefjord en vanuit hier zijn diverse dagtochten mogelijk. Maak een cruise over de Nærøyfjord of bezoek de Vøringfossen waterval en de Hanzestad Bergen. Maak een wandeling naar de waterval Steindalsfoss in Norheimsund en loop achter de waterval langs. Ga ook zeker met de nieuwe kabelbaan in Voss naar de Hangurstoppen. Hier kun je wandelen, fietsen of gewoon genieten van het schitterende uitzicht. Voss wordt ook wel de ‘Adventure Capital of Norway’ genoemd, dus er zijn vele activiteiten in Voss mogelijk voor zowel jong als oud.

Je verblijft in Voss Resort

 

Dag 12-15: Vrådal

Op weg naar Vrådal passeer je de Hardangerfjord en de spectaculaire Låtefossen waterval, die in twee stromen naar beneden komt. Via de zuidrand van het bergplateau de Hardangervidda rijd je vervolgens door naar Vrådal aan het mooie Nissermeer. Maak kennis met de Noorse manier van vakantiebeleving en ga mee met de Outdoor Adventure, of beklim de bergen Hægefjell of Venelifjell voor een mooi uitzicht over de omgeving. Ervaar Noorwegen vanaf het water tijdens een boottocht door het Telemark kanaal.

Je verblijft in Vrådal Panorama.

Dag 16: Overtocht Oslo – Frederikshavn

Als je vroeg uit Vrådal vertrekt, dan heb je nog tijd om de Holmenkollen skischans in Oslo te bekijken. Vanuit Oslo vaar je met Stena Line naar de kop van Denemarken. Je komt de volgende ochtend aan in Fredrikshavn. Aan boord is gratis wifi er is een kinderspeelruimte, een gaming area, een kleine bioscoop en je kan tax free winkelen. Tijdens de schoolvakanties verandert de boot in een “Piratenschip” en kunnen de kinderen leuke activiteiten doen, zoals een spannende speurtocht volgen over het schip.

Dag 17: Aankomst Frederikshavn

De beschreven reis is geldig bij vertrek op zondag. Bij vertrek op woensdag verblijf je 4 nachten in Skeikampen, 3 nachten in Skjolden, 4 nachten in Voss en 3 nachten in Vrådal.

Programma 18-daagse reis

De beschreven reis is geldig bij vertrek op zondag. Voor de 18-daagse reis is de vertrekdag zondag in de periodes 10/05 t/m 06/06 en 02/08 t/m 26/09. Je verblijft dan 3 nachten in Skeikampen, 4 nachten in Skjolden, 3 nachten in Voss en 5 nachten in Vrådal.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

  • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
  • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
  • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs