Deze reis is inclusief:

  • vluchten
  • huurauto
  • huskysafari
  • een dag in het leven van de Sami

Highlights van deze reis:

  • Sami familie
  • huskysledetocht
  • verblijf in verschillende landen

Bekijk hier de Reisdetails

Deze Winter Adventure staat vol van de unieke belevenissen. Zo trek je een dagje op met een traditionele Sami familie en hun rendierkudde op de uitgestrekte Finnmarkvida. Maar je maakt ook een dagtocht met je eigen huskyslede door een gevarieerd natuurlandschap. Je verblijft zowel in Finland, als in Noorwegen, waarbij de accommodatie Engholm Design Lodge het meest tot de verbeelding zal spreken. De laatste drie nachten verblijf je in Fins Lapland.

Vertrekmogelijkheden: zondag.

Dag 1: Amsterdam – Ivalo. Engholm Design Lodge
Na je rechtstreekse vlucht uit Nederland neem je de huurauto in ontvangst en rijd je op eigen gelegenheid naar Engholm Design Lodge in Karasjok. Een verblijf in deze accommodatie is al een belevenis op zich. Eigenaar Sven heeft alle kamers, die verspreid door het bos liggen, zelf gemaakt. Zowel de gebouwen zelf, als het interieur. Het resultaat is verbluffend door gebruik van veel natuurlijke materialen. Je zult het jammer vinden, als je hier weer moet vertrekken.

Dag 2: dag ter vrije besteding.
Op het terrein bevindt zich ook de huskykennel. Je bent altijd welkom om, samen met de gidsen, te zorgen voor de ongeveer 40 honden. Wellicht is het mogelijk om een korte tocht te maken. Ook kun je een bezoek te brengen aan het Sami museum in Karasjok, wat op korte afstand ligt.

Dag 3: huskysafari
Vandaag maak je een dagtocht met de husky’s. Na de instructie ga je op pad met een eigen slee met 4 tot 6 honden. Je gaat over gevarieerd terrein, door dalen en bossen. Maar je gaat ook de Finnmark hoogvlakte op met prachtige vergezichten. Wie weet zie je onderweg wel een eland. Tijdens de lunchbreak rondom het kampvuur vertelt de gids je graag meer over de omgeving en zijn leven met de honden.

Dag 4: bezoek aan Sami rendierkraal (inbegrepen)
Vandaag wordt een dag om nooit te vergeten. Met de sneeuwscooter maak je een dagtocht naar een traditionele Sami familie, die zich op het plateau bevindt. De familie zorgt daar voor de vele rendieren, die ze in bezit hebben. Je ervaart de dag, zoals de Sami hem elke dag beleven en daarmee krijg je een uniek inkijkje in de cultuur en het leven met de rendieren. Nergens anders in Lapland is het mogelijk een dergelijke ervaring te hebben.

Dag 5 t/m 7: Hotel Kultahovi.
Voor de laatste 3 overnachtingen ga je naar het Finse deel van Lapland. Het hotel Kultahovi bevindt zich in het Sami dorp Inari. Hier is het mogelijk het interessante Siida museum en het parlement te bezoeken. Maak ter plaatse nog een keuze uit de vele activiteiten vanuit Inari, bijvoorbeeld een sneeuwscootersafari op zoek naar het noorderlicht.

Dag 8: terugreis naar Nederland

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

  • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
  • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
  • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs