Deze reis is inclusief:

  • vlucht
  • huurauto
  • noorderlichtlezing
  • RIB-bootsafari

Highlights van deze reis:

  • winteravontuur
  • noorderlicht

Bekijk hier de Reisdetails

Voor het ware winteravontuur en het noorderlicht in een schitterende omgeving ga je naar de Lofoten. Je verblijft in een traditionele rorbuer, oorspronkelijk een visserswoning op houten palen aan het water. Van hieruit kun je prachtige tochten maken om de besneeuwde, puntige bergtoppen te bewonderen. Om je kansen op het noorderlicht te vergroten is een lezing door de experts Rob en Therese van het Polar Light Center bij de reis inbegrepen. Tevens maak je een RIB-boot safari naar de Trollfjord.

Hier overnacht u:
Svinøya Rorbuer. Je verblijft tijdens deze winter adventure 7 nachten in een type A bij 2 personen en in een type B bij 3-4 personen op basis van logies.

Vertrekmogelijkheden: zondag.

Dag 1: Evenes Airport – Svinøya Rorbuer
Met de huurauto rijd je naar de Lofoten voor een verblijf van 7 nachten in het plaatsje Svolvær (ca. 165 km/ 2,5 uur rijden).

Dag 2: lezing over het noorderlicht (inbegrepen).
Je hebt de keuze uit een lezing om 16.00 of 20.00 uur van het Nederlandse stel Rob Stammes en Therese van Nieuwenhoven van het Polar Light Center in Laukvik. De vroege lezing geeft je de mogelijkheid om de avond zelf in te vullen. Tijdens de late lezing wordt gekeken naar de activiteit van het noorderlicht en wordt er gezamenlijk naar gezocht. Je kunt je mobiele nummer laten noteren, zodat je middels een sms-service op de hoogte gehouden zult worden van de activiteit van het noorderlicht. Deze lezing is een absolute must tijdens je verblijf op de Lofoten.

Dag 3 t/m 4: dagen zijn ter vrije besteding
Je kunt deze dagen een eigen invulling geven, maar het is aan te raden om een dagtocht te maken naar het plaatsje Å op het zuidelijkste puntje van de Lofoten. De wegen zijn goed begaanbaar en onderweg kun je stoppen om prachtige foto’s te maken van het afwisselende landschap. Van verlaten stranden tot pittoreske vissersdorpjes, zoals Nusfjord en Henningsvær met op de achtergrond de puntige en besneeuwde bergtoppen.

Dag 5: RIB-boot safari naar de Trollfjord (inbegrepen)
Je vertrekt uit Svolvær met de RIB-boot. Het is een verrijking om de natuur vanaf het water te zien. Je vaart langs vissersboten, die je graag de verse vangst laten zien en wellicht zie je ook zeearenden. Je passeert tientallen kleine eilandjes en neemt een kijkje in de Trollfjord, een nauwe fjord met steile wanden.

Dag 6 t/m 7: dagen ter vrije besteding
Je kunt nog enkele mooie tochten maken of rustig genieten in de omgeving van Svolvær.

Dag 8: terugvlucht naar Nederland
Je rijdt terug naar de luchthaven en levert je huurauto in.

Wijzigingen: het kan voorkomen dat er door beschikbaarheid en weersomstandigheden van het programma wordt afgeweken.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

  • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
  • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
  • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs