Deze reis is inclusief:

  • vluchten
  • hurtigruten
  • RIB bootsafari
  • King Krab Sneeuwscootersafari

Highlights van deze reis:

  • Hurtigruten
  • RIB bootsafari
  • Sneeuwscootersafari

Bekijk hier de Reisdetails

Combineer het beste van Noord-Noorwegen met een gemoedelijke zeereis van de Hurtigruten. Vanaf de studentenstad Bodø vaar je naar de Lofoten, waar je twee dagen hebt om de prachtige natuur te bewonderen. Je gaat mee op een RIB-bootsafari en bekijkt de Trollfjorden. Via Tromsø ga je met de Hurtigruten naar de Noordkaap. Een bijzondere gebeurtenis, want in de winter is het noordelijkste punt nauwelijks met eigen vervoer te bereiken. In Kirkenes, bij de Russische grens ga je tijdens een sneeuwscootersafari op zoek naar de King Crab.

Vertrekmogelijkheden: maandag t/m donderdag.

Dag 1: Bodø, Thon Hotel Nordlys. 1 overnachting.
Via Oslo vlieg je naar Bodø. Deze studentenstad, dat boven de poolcirkel gelegen is, ligt prachtig aan het water en is omringd door hoge bergtoppen.

Dag 2 t/m 3: Hurtigruten en Thon Hotel Lofoten.
In de middag vertrek je met de Hurtigruten richting de Lofoten. Het is een prachtig gezicht als het imposante landschap met de hoge en besneeuwde bergpieken langzaam dichterbij komt. Je verblijft 2 nachten in Svolvær en gaat hier op RIB-bootsafari (inbegrepen). Tijdens deze excursie ga je naar het nauwe Trollfjord en zul je zeearenden spotten.

Dag 4 t/m 6: Hurtigruten, 3 overnachtingen
In de avond vaar je weer verder met de Hurtigruten. Je verblijft drie nachten aan boord op basis van halfpension. Geniet van de Noorse specialiteiten en lees een boek in een van de rustige lounges. Wie weet zie je vanaf het dek het noorderlicht. Wanneer je in Tromsø aanmeert heb je vier uur de tijd om de stad te ontdekken. Ga naar het Polar Museum en leer meer over de historie van de walvisvaart en poolexpeditie, bezoek de Ishavs kathedraal of drink het lokale, meest noordelijk gebrouwen biertje. De volgende dag meer je aan in Honningsvåg en het is aan te raden om de excursie naar de Noordkaap te maken. Een in de winter, bijna onbereikbare plek. Een foto met de wereldbol zal een van je dierbare herinneringen zijn.

Dag 7: Kirkenes, Thon Hotel Kirkenes
’s Ochtends om 09.00 uur kom je aan in Kirkenes. Bezoek hier het ijshotel en bewonder de door kunstenaars ontworpen kamers. Buiten het sneeuwkasteel kun je een bezoek brengen aan de husky- en rendierfarm. Om 13.00 uur ga je op sneeuwscootersafari (inbegrepen) over de vlaktes van de Finnmarksvida en de bevroren fjorden rondom Kirkenes. Tijdens een stop zal de gids King Crabs vangen, zodat je deze vervolgens op kan eten. Verser dan vers geniet je van deze heerlijke delicatesse.

Dag 8: terugreis naar Nederland

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

  • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
  • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
  • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs