Deze reis is inclusief:

 • reis per Comfort Class bus o.l.v. Chauffeur/reisleider
 • overnachtingen volgens beschrijving
 • overtochten
 • genoemde excursies
 • fjordcruise Sand – Stavanger
 • WIFI aan boord

Highlights van deze reis:

 • prachtige route door het Setesdal
 • Elgtun Elandenpark
 • Ryfylke Fjorden en watervallen
 • Staafkerk Roldal
 • rit langs de Noorse Riviera
 • kleurige houten huizen in Stavanger

Bekijk hier de Reisdetails

Natuurliefhebbers komen volop aan hun trekken tijdens deze reis door een van de meest spectaculaire natuurgebieden van Noorwegen. Bergen en fjorden, watervallen en prachtige uitzichten, de ruige westkust van Noorwegen heeft het allemaal.

Via het prachtige Setesdal waar we op zoek gaan naar elanden rijden we de staafkerk van het Røldal. In Ryfylke maak je kennis met het woeste deel van Noorwegen. Dit gebied heeft zijn huidige vorm gekregen door de akkerbouw en de visvangst. In de fjorden wordt, met succes, onder meer zalm gekweekt. Maar de omgeving is beter bekend door de ruige natuur, de mooie vergezichten en het milde klimaat. Onderweg wisselen fjorden, bergen, watervallen en mooie kleine dorpjes elkaar af en natuurlijk maken we ook kennis met tradities en de cultuur van de streek. Vanuit het idyllische plaatsje Sand maken we een uitstapje naar Stavanger, waar je kunt genieten van de witte huisjes in het oude stadsdeel. De reis gaat verder naar de Farsund in het zuiden. Via een prachtige rit langs de Noorse Rivìera gaan we naar de Zuidkaap.

De ooh’s en de aah’s zullen niet van de lucht zijn tijdens deze afwisselende reis.

Dag 1: Naar Denemarken
Vanuit Zeddam rijden we langs de havens van Hamburg naar Denemarken. Het diner gebruiken we onderweg en we overnachten in Århus.

Dag 2: Naar Noorwegen, Setesdal
Na het ontbijt rijden we richting Hirtshals voor de snelle overtocht per Color Line naar Kristiansand in Noorwegen. Vanaf Kristiansand volgen we een prachtige route door het Setesdal naar het Revsness Hotell aan het Byglandsfjord.

Dag 3: Setesdal en omgeving
We beginnen met een mooie rit door het Setesdal naar Evje,waar we het Mineralparken bezoeken. Een interactief museum waar je alles leert over mineralen. In de middag kun je mee op excursie naar Elgtun, waar je met de rancher op zoek gaat naar elanden (optioneel, kosten ca. € 19,- p.p).

Dag 4: Setesdal en omgeving
We rijden vandaag via een fantastische route door het Setesdal naar ons hotel in Sand. Het Setesdal heeft een liefelijk landschap, een ruige rivier en genoeg punten om te genieten. We stoppen bij de waterval Reiårsfossen en brengen een bezoek aan de zilversmid en de staafkerk in Røldal. Eindeloze afwisseling van landschappen, bochtige wegen zijn vandaag al een bezienswaardigheid op zich… Aan het einde van de middag komen we aan in ons hotel Ryfylke Fjordhotel, waar wij drie nachten zullen verblijven.

Dag 5: Fjorden en watervallen
Je zult volop genieten van de prachtige route door de natuur en de imposante watervallen van Ryfylke. Allereerst steken we de fjord over van Sand naar Ropeid en rijden, al genietend van fenomenale uitzichten, naar Ølen. Via de Fjordvegen komen we langs de Akrafjord met de imposante Langfossen, met 600 m één van de indrukwekkendste watervallen ter wereld. Als de tijd het toe laat zien we ook nog de al even imposante dubbele Låtefossen waterval. Via een schitterende route keren we terug naar Sand.

Dag 6: Stavanger en Lysefjord/Prekestolen
Vandaag gaan we per snelboot de Boknafjord over richting Stavanger. Deze voormalige Culturele Hoofdstad van Europa is vooral op zaterdag een gezellige stad met vele muzikanten. Het centrum van de stad is compact en nodigt uit tot het maken van een wandeling door de gezellige straatjes, met in allerlei kleuren geverfde houten huizen en de kathedraal. Je kunt hier ook het Norwegian Petrolium Museum bezoeken, hier leer je alles wat er moet gebeuren eer de olie zoals wij die kennen gebruikt kan worden. Optioneel kun je vanuit Stavanger ook een boottocht maken naar het Lysefjord, waarbij de boot o.a. onder de imposante ‘Prekestolen’ door vaart. Deze 600 meter hoge rots is één van de meest gefotografeerde plekken uit de omgeving.

Dag 7: Sand – Farsund
Vanochtend verlaten we Sand en rijden we eerst naar het Lysefjord Center in Oanes. De reis gaat verder naar het prachtige plaatsje Flekkefjord, bekend van de witte houten huisjes. We zien hier de wijk Hollenderbyen, oftewel de Hollandse Wijk. Daarna rijden we door een mooi afwisselend landschap naar het Farsund Fjordhotell, waar we twee nachten zullen verblijven.

Dag 8: Noorse Rivièra, Zuidkaap
Vandaag staat een prachtige rit langs de kust van de Noorse Rivìera op het programma. We volgen eerste de kust naar het plaatsje Egersund. Daarna rijden we naar het meeste zuidelijke puntje van Noorwegen, ook wel de Zuidkaap genoemd, naar de vuurtoren van de Lindesnes. Ook de route terug naar ons hotel in Farsund is weer heel spectaculair.

Dag 9: Naar Duitsland 
Na het ontbijt rijden we naar Kristiansand waar we inschepen voor de snelle overtocht naar Denemarken. Na aankomst in Hirtshals rijden we naar ons overnachtinghotel in Noord-Duitsland.

Dag 10: Naar huis
Via Hamburg en Bremen rijden we naar Zeddam, waar we de reis met een afscheidsdiner afsluiten.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs