Bekijk meer reizen naar Noorwegen

  

Noorwegen heeft waanzinnige wintersportgebieden met volop mogelijkheden voor winterpret! Beginners, doorgewinterde profs en waaghalzen leven zich uit op de vele skipiste’s. Minder atletisch aangelegd? Ga sneeuwwandelen of laat je door het witte landschap trekken door een paar enthousiaste husky’s. Met de vele skifaciliteiten voor de kleintjes is een wintervakantie ook perfect voor Noorwegen met kinderen. Liever op cruise? Laat je omverblazen door het waanzinnige uitzicht tijdens Hurtigruten Noorwegen!

Wintersport

Skiën, snowboarden, langlaufen: het kan in Noorwegen allemaal! Vooral het noorden van het land is erg sneeuwzeker en trekt elk jaar veel wintersportliefhebbers. Bijvoorbeeld het dikke pak sneeuw van Trysil, het grootste skigebied van Noorwegen. Niet voor niets is het skiën officieel in dit Scandinavische land ontdekt! Veel Noren zijn actief in de professionele wintersport en het land is dan ook goed vertegenwoordigd op de Olympische Winterspelen. Ook kinderen zijn welkom om te overwinteren. Er zijn veel skifaciliteiten aangepast aan de kleintjes en voor de allerkleinsten is er zelfs vaak een crèche aanwezig. Noorwegen heeft het langste wintersportseizoen van het noorden: van november tot april tref je hier een prima pak sneeuw aan!


Boek je wintersport direct online

  

Van huskysafari tot sneeuwwandelen

Niet alleen het gangbare skiën en snowboarden is populair. Je kunt op nog zoveel andere manieren van je wintervakantie Noorwegen genieten. Ga bijvoorbeeld eens mee op huskysafari! Enthousiaste huskyhonden worden voor je slee gebonden en geven je met liefde een tour door het witte landschap. Ook sneeuwwandelingen zijn in Noorwegen populair. Met speciale stevige sneeuwschoenen trek je met een groep door het stille, besneeuwde gebied. Geniet van de rust en de zeldzame winterstilte, terwijl je gids de mooiste plekjes laat zien!

Wintervakantie Noorwegen: extreem

Hou je wel van een adrenalinekick? Voor wie zin heeft in iets pittigs zijn er ook genoeg mogelijkheden. Zo kun je in Geilo gaan kiteskiën: met een board zweef je een paar meter boven de piste aan een vlieger! Ook kun je enorme wanden van ijs beklimmen; een echte uitdaging voor de geoefende klimmers, maar ook erg leuk voor de beginners. Of wat dacht je van met hoge snelheid door de sneeuw en over bevroren meren crossen op een sneeuwscooter? Een overnachting in een ijshotel is daarnaast ook een bijzondere ervaring: je slaapt bij een temperatuur van -5 graden in een hotel waar alles van ijs is…

Op zoek naar een onvergetelijke reis naar Noorwegen?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.