De Olympische Rivièra is een onontdekte plek in Griekenland, maar heeft dankzij de mythologische plekken, kilometerslange kustlijnen en traditionele dorpjes alles in huis om populair te worden. Wil je liever ontspannen of tussen de rotsen door op zoek gaan naar allerlei kloosters? Wij laten jou een Top 5 bezienswaardigheden zien om deze bijzondere plek toch meer op de toeristenkaart te krijgen!

Ontdek meer Griekenland

1. De kloosters van Meteora

Meteora betekent ‘in de lucht zwevend’ en dat is letterlijk hoe de kloosters eruitzien. Als we het over een ultiem ‘wauw-moment’ hebben, dan horen de kloosters van Meteora daar zeker bij. Bovenop de reusachtige rotsformaties staan 6 totaal verschillende kloosters waarvan er nog 3 bewoond zijn. Het is misschien een lange tocht (ongeveer 2,5 uur rijden vanuit Thessaloniki), maar het bezoeken van de kloosters maakt alles goed. Plus je betaalt ongeveer €2,- entree!

Kloosters van Meteora

2. Thessaloniki: de perfecte uitvalsbasis

Thessaloniki is de tweede grootste stad van Griekenland. Het is nog onontdekt, waardoor er nog geen massatoerisme is. De rijke geschiedenis is vooral een interessante reden om deze stad juíst te bezoeken. Het is een kruispunt van culturen waarbij Griekse, Romeinse, Ottomaanse en Byzantijnse wegen elkaar hebben gekruist. Zo kun je Byzantijnse stadsmuren aanschouwen of bezoek de Witte Toren, die door de Ottomanen in de 16e eeuw werd gebouwd. Dit is hét gezichtspunt van de stad Thessaloniki. Niet alleen door het formaat, maar ook door het indrukwekkende historisch museum.

Thessaloniki

3. Het huis van de 12 Olympische goden

Olympus is met 2.917 meter de hoogste berg van Griekenland. De natuurrijke omgeving nodigt uit om de wandelschoenen aan te trekken en een mooie tocht te maken. Het National Park Olympus kenmerkt zich door de diepe ravijnen en de hoogste bergpiek vormt met haar V-vorm de ‘Troon van Zeus, de koning der goden’. De top van de berg zag men als de grens tussen hemel en aarde. Grieken geloven tot op de dag van vandaag dat de bewolking zorgt voor privacy van de 12 Olympische goden. Mocht het slecht weer zijn, ga dan vooral op pad, want nevelachtig weer zorgt voor een mysterieuze blauwe gloed op de bergpiek!

Berg Olympus Litochoro

4. Dorpjes op het schiereiland Pilion

Het schiereiland Pilion heeft een aantal leuke kleine dorpjes, zoals Koropi, Kala Nera en Milina. Je vindt hier natuurlijke baaien, die vooral geliefd zijn bij de Grieken zelf. Het schiereiland is vooral ideaal voor de rustzoeker en cultuur- of natuurliefhebber. Je ziet de Griekse tradities terug in de lokale gerechten de lokale gerechten, gewoonten en kleding. Op dit eiland vind je ook mooie kloosters en musea, maar de leukste bezienswaardigheid is de stoomtreintocht van Volos naar Milies. Het uitzicht is geweldig!

Milina Pilion

5. Kilometerslange zandstranden

Er zijn veel zandstranden te vinden rondom de Olympische Rivièra en vooral het schiereiland Chalkidiki staat bekend om de mooie stranden. De locals zeggen namelijk dat je hier de geweldigste stranden van Griekenland kunt vinden. Vooral Karidi Beach en Kavourotripes Beach mag je zeker op jouw lijstje zetten om te bezoeken! De witte stranden, het kraakheldere zeewater en de rotspartijen maken van deze badplaatsen échte tropische paradijzen!

Chalkidiki

Al enthousiast? Bekijk dan deze 3 hotels!

Wij hebben een aantal prettige verblijven gevonden die voor jou een uitkomst zijn. Voor zo’n onbekend gebied ben je vást blij met een aantal tips van onze Reisadviseurs:

  • Mediterranean Village: in Paralia vind je dit luxe 5-sterrenhotel met een rustige ligging. De verschillende gebouwen liggen aan een breed zandstrand.
  • Leda Resort: in Horto ligt dit 3-sterrenhotel aan een prachtige baai. Het is mogelijk om verschillende watersporten te beoefenen en de kamerindeling verschilt per complex.
  • Hotel Aglaida: in Tsagarada ligt dit kleinschalige en sfeervolle hotel met een prachtig uitzicht. Het ligt afgelegen, maar een huurauto is voor de omgeving sowieso aan te raden.

Ontdek zelf de Olympische Rivièra!

Ben jij ervan overtuigd dat dit onontdekte gebied van Griekenland iets voor jou is? Bij VakantieXperts kun je terecht voor diverse bestemmingen aan de Olympische Rivièra. Boek jouw reis direct online of maak een afspraak met onze GriekenlandXperts om extra advies te krijgen. Wil je nog meer inspiratie over Griekenland?

Maak een afspraak!

Dit blog is geschreven door Persoonlijke Reisadviseurs Sandra de Gier en Liza Maas naar aanleiding van haar studiereis naar de Olympische Rivièra in Griekenland.

Commentaar is niet beschikbaar