Oman

Oman is een sprookjesachtige bestemming, gelegen naast Dubai. De bijzondere mix van woestijnen met wadi’s, ruige canyons en geweldige zandstranden waar de zon altijd schijnt, moét je ervaren!
 
Neem contact met ons op!

De natuur in Oman: canyons, wadi’s en woestijnen

In de uitgestrekte woestijnen van Oman tref je regelmatig wadi’s aan. Deze weelderig groene oases liggen langs de rivierbedding en lenen zich uitstekend voor diverse activiteiten. Picknicken bijvoorbeeld, of afkoelen in het heldere water. Als je actiever bent ingesteld, maak dan een wandeltocht of ga canyoning. Bij deze activiteit volg je de loop van de rivier door de canyon (kloof). Dit doe je niet alleen lopend, maar ook klimmend, springend en zwemmend.

Echte adrenalinejunkies gaan wadi bashing: met een terreinwagen over de rivierbedding rijden. Alleen geschikt voor ervaren reizigers en altijd met een chauffeur. De bekendste wadi’s zijn die van Bani awf, Ghul en Bawshar.

  • 2-daagse excursietip 1: wadi’s en schildpadden spotten
  • 2-daagse excursietip 2: het Hajar-gebergte: Omans Grand Canyon

De prachtige paleizen van Oman 

Naast de schitterende natuur heeft Oman ook prachtige steden en architectuur. De hoofdstad Muscat is eeuwenlang een belangrijk handelscentrum geweest waar veel om is gestreden. De stad is o.a. een eeuw lang in handen geweest van de Portugezen, waardoor er ook gebouwen in Portugese stijl te vinden zijn.

Niet te missen in Muscat zijn het Al Jalali Fort of het Al Mirani Fort. Deze forten werden tussen de rotsen gebouwd om de stad te beschermen tegen de Turken en Perzen. Later diende de forten als gevangenis. Tussen deze forten staat het Qasr Al Alam Royal Palace, het paleis van Qaboos, de sultan van Oman. Het paleis is niet van binnen te bekijken, maar het is een populaire plek om te fotograferen: wanneer het gebouw ’s avonds in licht gehuld is, is het echt een Arabisch sprookje.

Praktische informatie over Oman

  • Oman ligt aan de zuidoostkust van het Arabische Schiereiland, naast Dubai.
  • Het land is bijna 8 keer zo groot als Nederland en er wonen slechts 3,5 miljoen mensen (2017). Ruim een half miljoen mensen woont in en om de hoofdstad Muscat.
  • Oman heeft  een warm woestijnklimaat met nauwelijks neerslag en zomertemperaturen tot 54 graden. In de winter is het met gemiddeld 25 graden perfect strandweer.
  • In augustus vertrekken de Omani’s massaal naar Dhofar voor de Khareef, een groot cultureel festival dat je echt niet mag missen.
  • Tijdens onze zomertijd is het in Oman twee uur later dan in Nederland en tijdens de wintertijd drie uur.
  • Vanaf Amsterdam vlieg je in ongeveer negen uur naar de hoofdstad Muscat. Dat is inclusief een overstap, want er zijn geen non-stop vluchten van Nederland naar Muscat.

 

Op zoek naar een onvergetelijke reis naar Oman?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisadvies op maat voor je.