De populairste hotspots van Canada liggen in het westen. Toch is het de moeite waard om het dichterbij te zoeken en naar het oosten van Canada te gaan: het is drie uur minder vliegen én Oost-Canada heeft genoeg moois in petto. Ik ben Thea, Persoonlijke Reisadviseur bij VakantieXperts, en heb 8 dagen genoten van deze complete rondreis. Om te beginnen omschrijf ik de 5 allerleukste activiteiten én daarna deel ik een drietal hoteltips met jou!

Ontdek meer Oost-Canada

1. CN Tower

Het herkenningspunt van Toronto mag niet ontbreken tijdens jouw rondreis door Oost-Canada! Hij torent letterlijk overal bovenuit en dat maakt het des te mooier om een bezoekje te brengen. Het bovenste puntje is maar liefst 533,33 meter hoog: meer dan een halve kilometer de lucht in dus! Binnen 48 seconden ben je op 342 meter hoogte, waar je op drie verschillende platformen kunt genieten van het geweldige uitzicht.

CN Tower Toronto

2. De Blue Jays

De Canadezen zijn gek op sport en vaak superfanatiek. Dit zie je op een positieve manier terug tijdens de wedstrijden. Er hangt een heerlijke, niet te omschrijven sfeer die je gewoon moet meemaken. Op het moment dat wij de CN Tower bezochten, was er thuiswedstrijd van honkbalteam de Blue Jays aan de gang. De stad was gevuld met in het blauw gehulde fans, die zorgden voor een fantastische sfeer. Ben je in de buurt en is er toevallig een wedstrijd? Niet twijfelen en dus gewoon gaan!

Blue Jays

3. Niagra Falls

Dit natuurwonder hoef ik denk ik niet te introduceren. Wat een fantastisch beeld, en hoe nietig voel je je op het moment dat je bij het oorverdovende geraas van de watervallen staat! Het is een must om met de Hornblower mee te varen, zodat je dicht bij de watervallen kan komen. Je wordt kletsnat, maar dat maakt op dat moment totaal niet uit. Je krijgt netjes een poncho zodat je zelf redelijk droog blijft. Voor je camera e.d. raad ik je aan om waterdichte bescherming mee te nemen. Je kunt trouwens niet alleen over het water, maar ook over land (een mooie wandeling) en vanuit de lucht van de watervallen genieten. De helikoptervlucht vond ik het meest indrukwekkend.

Niagra Falls

4. Algonquin Provincial Park

Als je het leuk vindt om ‘back to basics’ te gaan, ga dan kanovaren in het Algonquin Provincial Park. Dit geweldige natuurgebied ligt in de provincie Ontario, niet ver van Toronto. Algonquin Provincal Park leent zich uitstekend voor het maken van (korte of lange) kanotochten, waarbij je met een beetje geluk ook nog elanden of beren kunt spotten! Tijdens meerdaagse kanotochten overnacht je redelijk primitief, maar dat heeft juist zijn charme.

Algonquin Provincial Park

5. Kingston Prison

Deze indrukwekkende gevangenis in Kingston is sinds kort geopend voor rondleidingen. Het is nog een redelijk onbekende stad bij toeristen. Ik vond het heel indrukwekkend om de gevangenis van binnen te zien en vooral om de verhalen van de gidsen te horen. De oud-medewerkers geven daar namelijk de rondleidingen en de verhalen zijn erg indrukwekkend. Het zijn bewakers, leraren en artsen die destijds werkzaam waren in de gevangenis. Dit geeft in mijn ogen toch wel een extra dimensie, waardoor je echt een beeld krijgt van de geschiedenis.

Kingston Prison

3 hoteltips voor Oost-Canada

Tijdens de rondreis slaap je constant ergens anders. Dit maakt het kiezen van de toplocaties lastig. De inbegrepen hotels zullen bij de rondreis vergelijkbaar zijn aan de accommodaties waar ik ben geweest. De volgende hotels vond ik zeker de moeite waard:

  • Het Chelsea Hotel in Toronto was prettig. Het is centraal gelegen en de kamers waren goed verzorgd. Het ontbijt is niet goedkoop, maar wel erg lekker. Als je dit toch te duur vindt, dan zijn er in de buurt nog genoeg plekjes om te eten.
  • Marriott Falls View Hotel was voor mij dé topper. Het uitzicht is zo uniek dat je de hele nacht wel op wil blijven om uit het raam te staren naar de watervallen. De kamer zelf was ook van alle gemakken voorzien, zodat je niks tekort komt.
  • Novotel Ottawa ligt op een toplocatie, vlakbij het centrum van Canada’s hoofdstad! Het hotel heeft ook leuke extra’s, zoals een zwembad en barretje. Het ontbijt is ook erg lekker en uitgebreid!

Marriott Falls View Hotel uitzicht

Meer weten over een reis naar Oost-Canada?

Ben je (nog) enthousiaster geworden over Oost-Canada? Bekijk dan het complete programma van de rondreis door Oost-Canada die ik gemaakt heb. Het is ook mogelijk om jouw ultieme reis samen te laten stellen door één van onze CanadaXperts. Op VX.nl vind je nog veel meer reizen naar Canada. Bekijk ook hier nog het blog over Canada om meer inspiratie op te doen!

Maak een afspraak!

Dit reisverslag bevat de hoogtepunten van de studiereis die Persoonlijk Reisadviseur Thea Jacobs heeft gemaakt.

 

Commentaar is niet beschikbaar