Oostenrijk


Onze reistip:
Een 10-daagse autorondreis langs de mooiste plekjes boek je al vanaf €441 p.p.

Wil je zoveel mogelijk van Oostenrijk zien? Of hecht je gewoon veel waarde aan vrijheid? Met een autovakantie Oostenrijk kun je gaan en staan waar je wilt! Rij naar je favoriete wintersportplaats in Salzburgerland, tour langs het indrukwekkende berglandschap in Tirol of bezoek één van de honderden bezienswaardigheden, bijvoorbeeld in Karinthië.

Boek online een vakantie


Meer reizen naar Oostenrijk

Meren

Oostenrijk heeft veel meren en rivieren. Het grootste meer van Oostenrijk is het Achenmeer. Het water van deze rivier is glashelder. Veel rivieren in Oostenrijk worden gedeeld met Duitsland en/of Zwitserland. Vooral in het zuiden en oosten liggen veel meren die zich uitstekend lenen voor watersporten als zeilen, kanoën of om te vissen.

Natuur Oostenrijk

Van Europa is Oostenrijk één van de meest bosrijke landen. Het landschap van Oostenrijk is erg veranderlijk door de grote temperatuurverschillen. ’s Winters is in ieder geval een groot deel van het land bedekt met een laag sneeuw. Bloemsoorten die veel voorkomen: viool, anemoon, viool en edelweiss.
Oostenrijk heeft meerdere nationale parken. Het grootste nationale park van Oostenrijk is het park Hohe Tauern. Dit park beslaat een groot deel van Salzburgerland, Karinthië en Osttirol. Het nationale park Neusiedler See-Seewinkel in Burgenland 0is het enige nationale park in Midden-Europa met steppes.

Cultuur van Oostenrijk

Oostenrijk is een religieus land en het geloof speelt nog altijd een grote rol in het dagelijks leven. Ter begroeting wordt nog regelmatig “Grüß Gott” gebruikt. Ook zijn veel feesten verbonden aan religieuze dagen. De hoofdstad van Oostenrijk, Wenen, staat bekend om de bals. Vooral het traditionele Kaiserball op 31 december is bekend. Verder komt men in de Weense staatopera namen tegen als Mozart, Beethoven en Strauss. Ook wereldberoemd zijn de films The Sound of Music en Sissi.

Bezienswaardigheden

De meeste en mooiste bezienswaardigheden in Oostenrijk zijn te vinden in Wenen. Vooral het Schonbrunn Paleis springt er uit. Vooral de locatie, de architectuur en de mooie tuinen maken dit paleis populair. Toeristen kunnen hier een ‘Grand Tour with Audio Guide’ maken en komen zo alles te weten over het paleis.
Ander interessant bouwwerk in Wenen is de Karlskirche. Deze rooms-katholieke kerk heeft een op de Romeinse barok geïnspireerde koepel. Met een glazen lift kan men naar 30 meter hoogte worden gebracht, om zo de plafondschilderingen van deze koepel te bekijken.
Ook het burgtheater misstaat niet in de Oostenrijke hoofdstad, met een gevel in Italiaanse renaissancestijl, kolossale borstbeelden en een met fresco’s versierde staatsietrap. In het Naturhistorisches Museum in Wenen is onder andere een verzameling dinosaurusskeletten, zeldzame fossielen, zoogdieren en waardevolle stenen te zien.

Excursies

  • Dagexcursie naar Boedapest
  • Tour naar de Beierse Alpen en zoutmijnen in Salzburg
  • Naar de Donauvallei
  • Wandel – en fietsexcursie
Op zoek naar een onvergetelijke reis naar Oostenrijk?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.