Natuur in Karinthië 

Het landschap van de streek Karinthië is zeer gevarieerd. Zo zijn er mooie dalen, valleien, besneeuwde bergtoppen en eindeloze meren. Karinthië heeft meer dan 1270 meren, de Millstättersee, de Weissensee en de Wörthersee zijn de meest bekenden. Een van de eerste nationale parken van Oostenrijk is de Nockberge ten noorden van Karinthië. De ronde bergtoppen bestaan hier uit kristallen steen, die ook wel Nocken worden genoemd. Hier is ook een nationaal park; de Hohe Tauern,dat een groot deel van Salzburgerland, Karinthië en Osttirol beslaat.

Cultuur

Karinthië heeft vele tradities die de cultuur en geschiedenis van de streek uitdragen. Zo heeft elk dal zijn eigen kledendracht en er zijn kris kras door het gebied allerlei burchten, kloosters en kerken. De twee grootste steden zijn Villach en Klagenfurt, hier zijn veel verschillende musea te bezoeken tijdens de autovakantie Karinthië. De streekgerechten zijn vooral gebaseerd op invloeden uit Zuid-Europa.

Bezienswaardigheden Karinthië 

In de omgeving van karinthië is genoeg te doen en te zien. Zo kunnen er kabelbaantochten, wandelingen en fietsroutes gevolgd worden . De meren Millstättersee, de Weissensee en de Wörthersee zijn een echte bezienswaardigheid tijdens de autovakantie Karinthië, evenals alle andere landschap panorama’s.

Uitstapjes autovakantie Karinthië

  • Wandelen in de bergen
  • Bergbeklimmen
  • Fietsen