Deze reis is inclusief:

 • Reis per Comfort Class bus
 • o.l.v. chauffeur/reisleider
 • Halfpension (ontbijt en diner) vanaf diner 1e dag t/m ontbijt laatste dag
 • Afscheidsdiner
 • Genoemde excursies

Highlights van deze reis:

 • Wenen
 • Bratislava
 • Slot Schönbrunn
 • Klooster van Melk

Bekijk hier de Reisdetails

Busreis Wienerwald
Deze reis staat in het teken van Wenen, de hoofdstad van Oostenrijk, welke met haar enorme rijkdom aan kunst en cultuur een onwisbare indruk op je zal achterlaten. Wie aan Wenen denkt, denkt aan de muziek van Johan Strauss en Mozart, en aan de tragische levensgeschiedenis van Keizerin Elisabeth. Het is nog steeds mogelijk om deze sfeer te proeven door een bezoek te brengen aan Slot Schönbrunn. Wenen heeft echter nog veel meer te bieden. Je kunt er eindeloos winkelen in de vier km lange Maria Hilferstrasse of in de Ringstrasse galerieën. Of wat dacht je van een stukje Sachertorte met een heerlijke Wiener melange koffie? 
Dag 1: heenreis 
In twee dagen rijden we naar onze vakantiebestemming. Ons eerste overnachtingsadres vinden we in de omgeving van Regensburg.

Dag 2: langs de Donau naar Tullnerbach 
Vanuit ons overnachtingshotel rijden we naar de grensovergang bij Passau. Van daaruit vervolgen we onze weg via Linz en St. Pölten, langs de Donau naar onze vakantiebestemming Tullnerbach, waar we in de loop van de dag zullen aankomen.
Dag 3: stadstour Wenen 
Vanmorgen hebben we een eerste kennismaking met Wenen. We maken een uitgebreide stadstour langs de bekendste bezienswaardigheden. We zouden een metropool als Wenen echter geen recht doen als we het bij één bezoek zouden laten. We laten ons gedurende deze reis nog vaker door de charme van deze stad verrassen. Vanmiddag zullen we een mooie wandeling door de stad maken o.l.v. een Nederlandssprekende gids. Vanavond bestaat de mogelijkheid om een concert van Mozart bij te wonen in het Musikverein of de Staatsopera (optioneel, kosten ca. €60,- p.p.).

Dag 4: stadstour Bratislava 
We volgen de Donau een stukje verder vandaag naar de indrukwekkende stad Bratislava. We zullen deze stad bekijken o.l.v. een gids. De Burcht van Bratislava (Hrad) is het symbool van de stad: dit hoekige gebouw ligt aan de westkant van het centrum, op een heuvel 85 meter boven de Donau. In het oude stadshart (Staré Mesto) zijn enkele schilderachtige straten behouden gebleven. Hier bevindt zich de Michaeltoren in barokstijl, die deel uitmaakt van de oude stadsmuur. De Martinsdom is de grootste kerk in de stad: hier werden eeuwenlang de koningen van Hongarije en Oostenrijk gekroond. Kortom er staat je weer een mooie dag te wachten. 
Dag 5: slot Schönbrunn 
Een bezoek aan Wenen is niet compleet zonder een bezoek aan Slot Schönbrunn en dus staat dit vandaag op het programma. We bekijken de tuinen en het weelderige interieur van de 44 pronkkamers die tijdens een rondleiding bezocht kunnen worden. Vergeet vooral niet om de prachtige tuinen achter het slot te bewonderen!
Dag 6: klooster van Melk 
Vandaag rijden we door het mooie landschap van de Wachau naar Melk. Al in de verte zien we het barokke benedictijnenklooster, gebouwd op een 60 m hoge rots. Het spreekt voor zich dat je de gelegenheid krijgt om Stift Melk te bekijken. In Melk kun je een boottocht maken over de Donau naar de plaats Krems (optioneel, kosten ca. € 22,- p.p.). Daar staat de bus je weer op te wachten en wordt de reis vervolgd door het stroomdal van de Donau terug naar Altlengbach. ’s Avonds is er een optionele excursie mogelijk naar een concert van Strauss en Mozart in de Hofburg (optioneel, kosten vanaf ca. €55,- p.p.).
Dag 7: vrije dag 
Je kunt je dag geheel naar eigen inzicht indelen. Geniet bijvoorbeeld van de mooie omgeving of ontspan in het overdekte zwembad of de sauna.

Dag 8: Wenen, Wienerwald 
Wenen is een stad die blijft boeien en daarom bezoeken we haar vandaag nogmaals. Maak er nog een mooie wandeling, doe je inkopen in de Mariahilferstrasse of heb je zin in zo’n heerlijk stuk Sachertorte? Geniet nog even van deze fantastische stad. Vanmiddag maken we een mooie tocht door het Wienerwald, waarbij we ook een bezoek brengen aan Baden.
Dag 9: omgeving Neurenberg 
Na het ontbijt verlaten we Tullnerbach en rijden naar de omgeving van Neurenberg waar we gaan overnachten.

Dag 10: Nederland 
Vandaag rijden we naar Nederland. In Zeddam kun je tijdens het afscheidsdiner nog even napraten en nagenieten van een prachtige vakantie.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs