Deze reis is inclusief:

 • Reis per luxe Comfort Class touringcar
 • 2 Overnachtingen in Zuid-Duitsland (heen- en terugreis)
 • 5 Overnachtingen in Götzens
 • 7x Ontbijt en 7x diner

Highlights van deze reis:

 • Gondeltocht naar de Muttereralm
 • Arrensleetocht
 • Fakkelwandeling met glühwein en punch
 • Tocht met de Olympiabahn

Bekijk hier de Reisdetails

Dag 1:Zuid-Duitsland
Na een kopje koffie op de wisselplaats stap je in de comfortabele touringcar en begint de reis naar Zuid-Duitsland. Onderbroken door diverse stops bereiken we aan het einde van de middag ons hotel in Zuid-Duitsland voor het diner en de overnachting. We kiezen bewust voor een tussenovernachting om tijdens de heen- en terugreis in een rustig tempo te kunnen genieten van een mooie reisroute i.p.v. uren achtereen over de autobaan te rijden om pas ’s avonds laat in Oostenrijk aan te komen.
Dag 2: Götzens
Na het ontbijt vervolgen we onze reis naar Oostenrijk. De besneeuwde Alpentoppen komen al gauw in zicht en zorgen voor een winters panorama. We rijden bij Füssen de grens over. In de loop van de middag komen we aan in Clubhotel Götzens waar we de komende 5 nachten zullen verblijven. We worden hartelijk ontvangen met een welkomstdrankje.
Dag 3: Muttereralm, sneeuwschoenwandeling en kegelavond
We beginnen vandaag met een bezoek aan Mutters, vanaf hier gaan we met de gondel naar de Muttereralm (inclusief). Op ruim 1600 m hoogte heb je hier een prachtig uitzicht over het Inntal. Na de mogelijkheid om te lunchen is het tijd om de sneeuwschoenen onder te binden (inclusief) voor een mooie wandeling door de tiefschnee. Na het diner in het hotel wordt er een kegelavond georganiseerd. Word je vanavond de kegelkampioen?
Dag 4: Innsbruck met stadsgids en arrensleetocht
We beginnen vandaag met een bezoek aan Innsbruck onder leiding van een stadsgids. We brengen een uitgebreid bezoek aan de historische binnenstad met het mooie ‘Goldenes Dachl’. We brengen ook een bezoek aan de skischans op de Bergisel (entree inclusief), bekend vanwege het 4-schanzentoernooi. We gaan met de lift naar boven en hebben vanaf daar een prachtig uitzicht over de omgeving. In de middag maken we een arrensleetocht (inclusief) door het besneeuwde landschap van Axams naar de Postkutscherhof waar een kopje koffie met gebak voor je klaar staat. Aansluitend keren we terug naar ons hotel.
Dag 5: Axamer Lizum en de Natterer See
Na het ontbijt gaan we met het smalspoortreintje, de Olympiabahn, naar het witte dak van de Olympiaregio Innsbruck om uit te komen bij het panoramarestaurant Hoadl Haus. Hier krijg je een lichte lunch aangeboden. Op een hoogte van ruim 2300 m heb je hier een onvergetelijk panorama uitzicht over het Inntal en de geweldige bergwereld. In de middag staat een bezoek aan de Natterer See op het programma, je kunt hier een mooie wandeling maken. Na het diner kun je deelnemen aan een gezellige spelavond.
Dag 6: Sterzing en fakkelwandeling
We doen het vandaag rustig aan en vertrekken pas in de loop van de ochtend naar Sterzing, de prachtige stad in het Italiaanse Süd-Tirol. Mooie herenhuizen en sfeervolle winkelstraten in de historische binnenstad betoveren de bezoekers. We keren terug in het hotel waar we aan het einde van de middag de fakkels zullen aansteken voor een mooie wandeling door het winterlandschap. We verwarmen ons bij terugkomst met een lekkere glühwein of een alcoholvrije punch. Na het afscheidsdiner is er een gezellige muziekavond die uitnodigt tot dansen.
Dag 7: Reutte en Zuid-Duitsland
We beginnen vandaag aan de terugreis, maar voordat we Oostenrijk verlaten brengen we nog een bezoek aan Reutte. Je hebt hier de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan Burg Ehrenberg (entree excl. ca. €8 p.p.). Avonturiers kunnen er echter ook voor kiezen om een wandeling te maken over ‘Highline 179’, de langste hangbrug ter wereld (entree excl. ca. €8 p.p.) . Over een lengte van ruim 400 meter overspant de kabelhangbrug het dal tussen Burg Ehrenberg en Fort Claudia. Durf jij het aan? Vervolgens rijden we naar ons hotel in Zuid-Duitsland voor het diner en de overnachting.
Dag 8: Nederland
We rijden vandaag de laatste etappe van deze reis door Duitsland. We komen in de loop van de middag aan op de wisselplaats waar je een afscheidsmaaltijd wacht. Hierna word je naar jouw uitstapplaats gebracht.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs