Natuur in Salzburg

Salzburgerland ligt centraal in Oostenrijk, op de grens met streek Karinthië en heeft een zeer gevarieerd landschap. De hoogste berg van Oostenrijk is hier te vinden, namelijk de Grossglockner met 3798 meter hoogte. Ook is er een enorm nationaal park (Hohe Tauern) dat zelfs doorloopt in de naastgelegen streken. In dit park zijn ook verschillende gletsjergebieden. De bergwanden zijn vol met naaldbomen, de dalen en valleien zijn veelal open en weideachtig.

Cultuur

De hoofdstad van Salzburgerland is Salzburg. Deze stad is vooral bekend als geboorteplaats van de componist Wolfgang Amadeus Mozart, die hier het grootste deel van zijn leven woonde. Het huis waar hij tot 1773 woonde is in 1880 een museum geworden. In de stad is een monument van de legende te vinden. Naast de persoon Mozart is Salzburg ook beroemd vanwege de Mozartkugel, een chocoladebonbon die internationale bekendheid geniet. Ten slotte is de stad een decor geweest van de bekende musical The Sound of Music. Typische streekgerechten die gegeten kunnen worden tijdens de autovakantie Salzburgerland zijn kazen, schnitzels, rundvleesgerechten en lekkernijen als de Apfel-Nusskranz.

Bezienswaardigheden Salzburg

In Salzburg is, zoals beschreven, het geboortehuis van Mozart te bezoeken. Daarnaast heeft Salzburg nog een slot met fonteinen ( Slot Hellbrunn), een natuurkundig museum en een Museum der Moderne. In de omgeving zijn ijsgrotten (Werfen), een waterkrachtcentrale en stuwmeren (Kaprun), kopermijnen (Neukirchen) en diverse slotten en burchten te bezoeken tijdens de autovakantie Salzburgerland.

Uitstapjes autovakantie Salzburg

  • Sound of Music Tour
  • Bezoek aan geboortehuis Mozart
  • Dagje Salzburg
  • Kopermijnen bij Neukirchen bezoeken