Peru


Onze reistip:
Een 14-daagse rondreis met alle hoogtepunten van Peru in vogelvlucht boek je al vanaf  €2911 p.p.

Peru was ooit het machtigste land van het Spaanse keizerrijk, maar is ook dé plek van de Inca-beschaving. Zo is Machu Picchu, ‘de Verloren Stad van de Inca’s’, één van de populairste en mooiste schatten van Peru. Maar ook de natuur zal je laten verbazen. Het landschap van Peru wordt gevormd door een woestijnachtige kustlijn, regenwouden, indrukwekkende bergtoppen en kristalheldere meren.

Vraag reisadvies op maat aan!

Maak een rondreis en zie de schitterende koloniale steden. Deze nemen je mee naar het Spaanse verleden. Of ontdek tijdens de rondreis ‘Classics of Peru’ o.a. het massieve Andesgebergte, grazende lama’s en het Titicacameer!

Bekijk onze Peru-reizen


Bekijk meer reizen naar Peru

De rijke geschiedenis

Peru is het land van de Inca’s. Wanneer je alles van deze indianenvolk wilt weten, mag een bezoek aan de historische stad Cuszo niet ontbreken. Cuzco is dé stad van het Incarijk en de ‘witte stad’ Arequipa wordt als ritueel centrum gezien door het zilverwitte turfgesteente. Deze twee steden kennen een rijke geschiedenis waarbij er veel werd gestreden. De Inca’s werden vroeger onderschat. De Spaanse veroveraars dachten namelijk dat Peru alleen maar een barbaars volk had. Na alle pogingen om de rijke steden te veroveren, is deze gedachte snel veranderd. De Incamuren staan nu nog steeds recht overeind. Voor het échte Inca-gevoel moet je bij de markt van Cuzco zijn. Hier komen veel boeren en handwerkslieden naartoe om hun producten te verkopen aan de locals en toeristen.

De vele gezichten van Peru

La selva, la costa en la sierra zijn de drie verschillende landschapsvormen van Peru. Om te beginnen heb je het Amazonelaagland (la selva) met de hoge temperaturen en mooiste jungle. Er heerst hier een subtropisch klimaat en daarom leven hier de meest exotische diersoorten. De tweede landschapsvorm is het kustgebied (la costa). Hier heb je prachtige stranden en langgestrekte woestijnen tussen de zee en de bergen. Hier zie je Peru weer op een heel andere manier! De laatste landschapsvorm is het berglandschap (la sierra). Het zal je niet verbazen dat dit gebied wordt gedomineerd door het Andesgebergte. De temperatuur is hier ideaal om lekker te wandelen zonder de hoge temperaturen van de felle zon. Dit komt goed van pas als je een flinke tocht wilt maken! 

Behoud van de schoonheid

De verschillende gebieden zorgen ervoor dat er veel verschillende planten en dieren zijn. Dit aantal is dan ook groter dan bij de meeste andere landen. Peru heeft speciale bosgebieden gemaakt om honderden planten- en diersoorten te beschermen. Deze reservaten zorgen ervoor dat de natuur ongestoord blijft en er zo weinig mogelijk factoren bedreigend kunnen zijn. De aandacht laat al zien hoe belangrijk de natuur is voor Peruvianen.

Wandelen tijdens je vakantie in Peru

De indrukwekkende omgeving en bergachtige gebieden maken van Peru een wandelwalhalla. Er is geen betere manier om Peru te beleven en te ontdekken dan de wandelschoenen aan te trekken. Onderweg kom je allerlei dieren tegen en maak je kennis met de lokale bevolking. De Inca Trail is de bekendste trektocht van Peru met eindbestemming Machu Picchu. Door de enorme populariteit is het slim om verschillende routes te bekijken en vanaf een ander startpunt te beginnen. Er zijn ook andere tochten mogelijk waarbij sommige routes minder extreem zijn, zoals:

  • Lares Trail: de route is hier oppervlakkiger en rustiger waardoor het lopen minder intensief is.
  • Salkantay Trail: dit is het meest populaire alternatief waarbij je de hoge pieken en diepe dalen zult tegenkomen.
  • Choquequirao Trail: vergelijkbaar met de Inca Trail en minder toeristisch. Je komt hier langs verschillende Inca-ruïnes en Machu Picchu behoort dit keer niet tot één van de hoogtepunten.
  • Inca Trail in 2 dagen: vooral handig als je een strakke planning hebt en het einddoel sneller in zicht wilt hebben!
  • Colca Canyon tour: dubbel zo diep als de Grand Canyon en met een afstand van 70 km een echte uitdaging voor de sportievelingen onder ons.

Op zoek naar een onvergetelijke reis naar Peru?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Meer over Peru

Praktische informatie, tips en handige selecties met de mooiste reizen.