Kies jij voor een vakantie naar Peru, dan wordt het gegarandeerd een actieve vakantie. Zo zijn de meest indrukwekkende highlights van Peru alleen te voet bereikbaar. Reken dus op een paar pittige, maar onvergetelijke hikes door de waanzinnige natuur van Peru.

Wandelen voor iedereen

Elke wandelfanaat zal zich helemaal thuis voelen in Peru. Je hebt hier ontelbaar veel routes en gevarieerde landschappen. De natuur is fantastisch en je komt ogen tekort voor alles om je heen. Het fijne is dat elke wandelaar en elke leeftijdscategorie hier wel uit de voeten kan. In Peru zijn er verschillende moeilijkheidsgradaties voor bepaalde routes. Zo kun je de Inca Trail in 4 of 5 dagen doen, maar er is ook een versnelde route die je in 2 dagen bij Machu Picchu brengt. Het is prettig dat Peru voor iedereen dus haalbaar is en een uitdaging vormt. Er zijn nog veel meer tochten mogelijk die minder bekend zijn door de populariteit van de Inca Trail. Bij alternatieve routes kom je langs andere leuke dorpjes en bezienswaardigheden. Bekijk van tevoren dus goed welke route jou mooi lijkt!

De diepste dalen en hoogste bergtoppen

Tijdens de actieve reis die jij kiest kom je letterlijk en figuurlijk geweldige hoogtepunten tegen. De schatten van Peru zijn bijvoorbeeld de Heilige Vallei, de zoutpannen bij Maras, de indianenmarkt Chincheros en het Titicacameer met de uiteenlopende eilandjes. Elke stad heeft zijn eigen geschiedenis en schatten die je wilt leren kennen. De natuur is ook veelzijdig door de verschillende hoogtes en plekken. Van het geweldige Andesgebergte tot mooie meren, open vlaktes en juist de dichtbeboste jungles. In elke omgeving leven ook weer diverse diersoorten. Zo heb je de condors bij de Colca Canyon, lama’s op de hoogvlaktes en anaconda’s in de Amazone. Voel je één met de natuur en je zult gegarandeerd genieten van alles om je heen!

Combineer voor meer

Naast Peru een andere kant van Zuid-Amerika zien? Dat kan! Zo kun je een rondreis door Peru heel goed combineren met buurland Brazilië. Of kies voor de highlights van Peru en Brazilië en jij ziet meerdere hoogtepunten van Zuid-Amerika. Je kunt er ook nog voor kiezen om allerlei highlights van Zuid-Amerika te bezoeken. Welke keuze je ook maakt, de verschillen tussen de Zuid-Amerikaanse landen zijn indrukwekkend!

 

Op zoek naar een onvergetelijke reis naar Peru?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

– OF –

Bekijk onze reizen naar Peru