Machu Picchu

Misschien wel één van de bekendste ruïnes ter wereld: de verborgen Incastad Machu Picchu. Deze stad ligt in het binnenland van Peru, zo’n 80 kilometer verwijderd van Cuzco. Vanuit Machu Picchu heb je prachtig uitzicht over diepe valleien en groene wouden. Deze verloren stad is in de vijftiende eeuw gebouwd door de Inca’s, die de stad na zo’n 100 jaar later alweer verlieten. De Spanjaarden trokken Cuzco binnen, maar hebben Machu Picchu nooit ontdekt. Vandaar de naam ‘de Verborgen Incastad’. Voor de echte avonturiers kun je de Inca Trail lopen; een route van ongeveer 45 kilometer lang die ongeveer 4 of 5 dagen duurt.

Inca Trail

De Inca’s waren goed georganiseerd en hadden een heel systeem van paden aangelegd om alle delen van hun grote rijk (Ecuador, Bolivia, Chili en Peru) te bevoorraden en te bereiken voor het doorgeven van berichten. Inca betekent volgens de lokaal gesproken taal Quechua ‘koning’. De klassieke Inca Trail komt uiteindelijk uit bij Machu Picchu en is niet zozeer een uitdaging in de afstand, maar vooral in de hoogteverschillen. Het hoogste punt wat je bereikt is namelijk 4200 meter! De treden zijn niet van steen en het heeft juist zijn charme dat de paden nooit zijn aangepast. Let er wel op dat je van tevoren moet reserveren, want er mogen per dag maar 500 personen deze trail lopen. Je bent al snel 4 dagen onderweg, maar je zult elke seconde genieten van dit geweldige avontuur.

Levendig Lima

De hoofdstad van Peru ligt aan de kust en met haar 10 miljoen inwoners is dit een reusachtig drukke stad. Lima staat vooral bekend om: de internationale keukens, het historische centrum met verschillende kloosters, zoals San Francisco en het bruisende nachtleven in de wijken Barranco en Miraflores. 

Titicacameer

Omringd door bergen en op de grens tussen Peru en Bolivia vind je het Titicacameer. Dit het hoogste meer ter wereld en ligt op een hoogte van 3820 meter. Naast de enorme hoogte is het meer ook nog eens reusachtig! Om je een idee te geven: de omvang van het meer is even groot als 1/3 van Nederland! Vanuit de grote Peruviaanse stad Puno worden veel tours en excursies georganiseerd. De meeste tours gaan naar de verschillende eilanden op dit meer, zoals: 

  • Uros: deze met riet gemaakte eilanden werden gemaakt om de Inca’s te ontvluchten.
  • Amantani: hier kun je overnachtingen maken en dat is een belangrijke inkomstenbron daar.
  • Taquile: de Spaanse kolonie gebruikte dit eiland als gevangenis; heel indrukwekkend om te zien.

Cuzco

Cuzco was de belangrijkste hoofdstad van het hele Inca-rijk. Het is momenteel één van de aantrekkelijkste steden van Zuid-Amerika. Verschillende culturen en architecturen komen hier samen. Zo heb je: indrukwekkende kathedralen, de tempel van de zon, Plaza de Armas, Sacsayhuaman en de Heilige Vallei. Je kunt hier gemakkelijk een paar dagen vertoeven om al deze indrukwekkende plekken te bezoeken.

Nazcalijnen

Bijzonder en indrukwekkend tegelijk: de Nazcalijnen. In het midden van de woestijn zie je enorme figuren die tussen 200 en 600 na Christus zijn gemaakt. Er is nog veel onbekend maar Peruvianen denken dat de Nazca- en Paraca-indianen dit hebben gemaakt. De grote lijnen bestaan uit meerdere figuren en het zijn vooral vormen van dieren. De Nazcalijnen kun jij het mooiste zien vanuit de lucht dus maak een mooie vlucht in een vliegtuigje. Je ziet dan hoe groot de figuren zijn en hoe het geheel eruit ziet. Kun jij alle vormen herkennen?

Op zoek naar een onvergetelijke reis naar Peru?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.