Beste reistijd

Peru ligt op het zuidelijk halfrond waardoor de seizoenen anders lopen. Wanneer het in Nederland winter is, heeft Peru een warme zomer. De temperatuur verschilt veel per regio. Rond het Amazonegebied is het bijvoorbeeld altijd rond de 30 graden en langs de kust of in de bergen verschilt dit meer. De beste reistijd voor een actieve rondreis door Peru is van mei tot november! Het is dan ongeveer 20 graden en deze temperatuur is erg prettig tijdens het wandelen of een bezoek aan het laagland.

Elektriciteit

Bijna overal in Peru is het voltage 220 Volt, maar ook 110 Volt kan voorkomen (vooral in de jungle). Het is belangrijk om dit eerst te controleren anders kun je de apparaten beschadigen. Vergeet ook geen wereldstekker mee te nemen.

Eten en drinken

Peru groeit op culinair vlak. De laatste jaren is de Peruviaanse keuken een echt fenomeen geworden in Zuid-Amerika. Een mix tussen Indiaanse, Spaanse en Afrikaanse kookkunsten zorgt voor een uitgebreid kookboek. Peruvianen eten hun grootste maaltijd tussen 13:00 en 16:00 uur en op dat moment hangen de menuborden bij de restaurants buiten. De meeste gerechten zijn met rijst en gebakken bananenschijfjes. Een typisch drankje is Inca Kola: een geel en zeer zoet drankje dat iedereen wilt proeven.

Geld en valuta

De munteenheid van Peru is de Peruvian Nuevo Sol (PEN). Het is mogelijk om te pinnen als deze pas is ingesteld op ‘wereld’ anders wordt de pas wegens veiligheidsredenen geweigerd. Voldoende contant geld is aan te raden, maar let op: de briefjes moeten netjes blijven. In Peru worden oude of beschadigde briefjes vaak geweigerd bij het afrekenen. Creditcards zijn ook te gebruiken en altijd prettig om voor de zekerheid bij je te hebben.

Paspoort en visum

Het is handig om bij het paspoort goed te letten op de geldigheid. Voor alle zekerheid kun je beter een paspoort hebben dat bij terugkomst nog 6 maanden geldig is. Bij sommige bestemmingen zijn ook de kinderen verplicht om een paspoort te hebben, ongeacht de leeftijd. 

Vaccinaties en gezondheid

Het is aan te raden om te vaccineren op: DTP, Hepatitis A en B. Van tevoren kun je altijd gratis contact opnemen met de speciale vaccinatie-informatielijn van de GGD. Zij zijn up-to-date op het gebied van gezondheidsrisico’s. Let er verder op wat je eet; producten als ijsblokjes, rauwkost, rauw vlees en melkproducten zijn af te raden. Wees er ook van bewust dat de hoogteverschillen voor hoogteziekte kunnen zorgen.

 

Op zoek naar een onvergetelijke reis naar Peru?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

– OF –

Bekijk onze reizen naar Peru