Deze reis is inclusief:

 • Vliegreis Amsterdam-Lima v.v.
 • Binnenlandse vluchten
 • Alle transfers
 • Rondreis per auto of (mini)bus
 • Excursies en entreegelden
 • Van Puno naar Cuzco per lijndienstbus
 • Treinrit naar Machu Picchu v.v.
 • Verblijf in onderstaande hotels
 • 13x ontbijt 8x lunch 3x diner
 • Engelssprekende gidsen en chauffeurs

Highlights van deze reis:

 • De ‘Witte Stad’ Arequipa
 • Aguada Blanca Nationaal Park
 • Condors in de Colca Canyon
 • De unieke drijvende eilanden van de Uros-indianen
 • De koloniale stad Cuzco
 • De ‘Heilige Vallei’ met de kleurrijke indianenmarkt van Pisac
 • De ‘Verloren Stad van de Inca’s’: Machu Picchu

Bekijk hier de Reisdetails

Ontdek de geheimen van de Andes. Je ziet hoogtepunten, zoals Arequipa, de Colca Canyon, het Titicaca Meer, Cuzco en natuurlijk Machu Picchu. Deze reis is ook leuk om te combineren met Galápagos

Dag 1: Amsterdam – Lima
Vandaag vlieg je naar Lima. Transfer naar het hotel van jouw keuze voor twee overnachtingen.
Dag 2: Lima
Vandaag bezoek je de stad Lima. Het interessante koloniale centrum is zeer goed bewaard gebleven en staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Je bezoekt o.a. Casa Aliaga, een prachtig onderhouden koloniaal huis, dat al sinds 1535 door dezelfde familie wordt bewoond. Daarna zie je de kathedraal aan de historische Plaza Mayor. Ook brengt de tour je door de levendige wijken San Isidro en Miraflores, vanwaar je een mooi zicht hebt op de Grote Oceaan en de stranden. Na de lunch in het sfeervolle, koloniale restaurant ‘La Carretera’ bezoek je het museum voor Antropologie, Archeologie en Historie, waar je een goed beeld krijgt van de ontwikkeling van de belangrijke culturen en beschavingen van Peru. Dit museum, dat al sind 1826 bestaat, is Peru’s oudste nationale museum. Vervolgens ga je naar het Larco Herrera museum, dat is ondergebracht in een 18e eeuws herenhuis met een mooie tuin. In dit museum vind je de meest complete pre-Hispanische collectie gouden en zilveren stukken, alsmede voorwerpen van erotische kunst. Meer dan 45.000 archeologische voorwerpen getuigen van 5000 jaar Peruaanse geschiedenis.
N.B. Het museum van Antropologie en Archeologie is gesloten op maandag. In dit geval bezoek je i.p.v. het museum de trendy wijk Barranco.
Dag 3: Lima – Arequipa
Transfer naar de luchthaven van Lima voor de vlucht naar Arequipa. Na aankomst volgt transfer naar het hotel. Arequipa, gelegen op 2.335 m hoogte wordt ook wel de ‘Witte Stad’ genoemd, omdat de stad vrijwel volledig gebouwd is uit sillar, een soort vulkanisch tufsteen. ’s Middags zie je tijdens een stadstour het prachtige Santa Catalina klooster, dat werd gebouwd in 1580. Gedurende 400 jaar woonden er een 450-tal nonnen volledig afgesloten van de buitenwereld. Destijds hadden de inwoners van Arequipa er geen idee van wat er zich binnen de hoge muren van het complex afspeelde, zodat er allerlei fantastische verhalen de ronde deden. Daarna bezoek je La Compañía, de jezuïetenkerk met voormalige kloosters, waarvan de prachtige façade zeker indruk op je zal maken. Aan de Plaza de Armas, het belangrijkste plein in de stad zie je de prachtige kathedraal en winkelgalerijen in koloniale stijl. Vervolgens bezoek je de buitenwijken Yanahuara en Chilina, vanwaar je een prachtig zicht hebt op de Misti vulkaan en de prachtige vallei. 
Dag 4: Arequipa – Colca
Vertrek voor een rit naar de Colca Vallei. Onderweg passeer je Pampa Cañahuas in het Aguada Blanca Nationaal Reservaat, waar je kuddes guanaco’s en vicuña’s kunt aantreffen. Beide zijn familie van de lama. Deze enorme hoogvlakte ligt op meer dan 3.800 m hoogte en het zicht is er spectaculair. Via het bergdorpje Viscachani op 4.150 meter klim je verder tot de weinig begroeide altiplano op 4.800 m. De flora beperkt zich hier tot een soort vlijmscherp helmgras dat 2 cm per jaar groeit en een bruinachtige soort mos. Tenslotte kom je aan in de Colca Vallei. Deze vallei heeft pre-Columbiaanse akkerterrassen, die nog steeds door de oorspronkelijke bewoners, de ‘Collaguas’ bewerkt worden. Twee overnachtingen in de Colca Vallei.
Dag 5: Colca Canyon
Vandaag zie je meer van de Colca Vallei met haar schilderachtige dorpjes, waar de inwoners nog leven volgens eeuwenoude tradities. Je stopt bij ‘Cruz del Condor’, een observatiepunt vanwaar je als je geluk hebt de vorstelijke condor kunt waarnemen. Deze enorme roofvogel maakt zijn vlucht op zoek naar prooien meestal zeer vroeg in de morgen of in de namiddag. Geniet van het prachtige panorama van de Colca kloof, die tweemaal zo diep is als de Grand Canyon. De middag is ter vrije besteding. Je kunt wandelen door de omgeving of relaxen in de natuurlijke warmwaterbaden. Het groene, zwavelrijke water werd lang geleden door de Inca’s reeds gebruikt als geneesmiddel tegen allerlei huidziektes. Via een simpel maar ingenieus kanalenstelsel komt dit water terecht in een aantal zwembaden, waar je kunt baden in het 38°C warme water.
Dag 6: Colca – Puno
Vertrek voor een prachtige rit (circa 6 uur) door de hoogvlakten van de Andes. Onderweg kun je genieten van de helderblauwe luchten en de bijzondere hoogland vegetatie. ’s Middags kom je aan in Puno, waar je twee nachten zult verblijven.
Dag 7: Puno
Vandaag maak je een excursie naar de unieke drijvende eilanden van de Uros-indianen in het Titicaca Meer. Deze ‘waterstam’ leeft al honderden jaren van riet dat gebruikt wordt voor hun dorpjes, huizen en boten. Vervolgens vertrek je per boot naar Taquile Eiland in het Titicaca Meer, bewoond door Quechua sprekende stammen met eeuwenoude tradities. De bevolking leeft hier volgens een efficiënt en uniek sociaal systeem en heeft door de jaren heen bijzondere handweeftechnieken ontwikkeld. Grappig is het om te zien, dat de mannen hier breien.
Dag 8: Puno – Cuzco
Transfer naar het busstation, vanwaar je vertrekt voor een fascinerende rit naar Cuzco. Onderweg kun je genieten van een prachtig landschap met hooglandplateau’s, kleine Andesdorpjes en kuddes lama’s, vicuña’s en alpaca’s. Je bezoekt het dorpje Pucara en het Pucara Lithic Museum. Pucara was het eerste dorp in de hooglanden en werd 300 jaar voor Christus al bewoond. Na een korte stop in La Raya, de hoogste pas onderweg (4313 m) bereik je Sicuani, waar je de lunch gebruikt. Na de lunch rijd je naar de Inca tempel van Raqchi, gebouwd ter aanbidding van Viracocha, één van de belangrijkste Inca goden. Tenslotte maak je een stop in het dorp Andahuaylillas, waar je het prachtige barokke kerkje bezoekt. Dit kerkje werd gebouwd aan het begin van de 17e eeuw en is bekend vanwege de prachtige muurschilderingen. ’s Avonds kom je aan in Cuzco. Cuzco is ontworpen in de vorm van een poema. De vele tempels gewijd aan de Zonnegod ‘Inti’ en de Maangodin ‘Quilla’ en de andere natuurelementen, die door de Inca’s werden aanbeden, getuigen van een hoogstaande cultuur en enorme rijkdom. In de paleizen en prachtige bouwwerken leefden de nobele afstammelingen van Manco Capac en Mama Occllo, de eerste Inca’s, die van Inti zelf de opdracht kregen een wereldrijk te stichten en door vele verhalen en mythes nog steeds verder leven in de ziel van Peru. Bij de ontdekking van Cuzco door de Spaanse conquistadores, beschreven zij deze stad als een stad van goud en licht. Tot de dag van vandaag is Cuzco ongetwijfeld één van de mooiste steden van Zuid-Amerika. Gezien de hoge ligging (3.400 m) is het aan te raden uzelf de tijd te gunnen om aan de hoogte te wennen. Twee overnachtingen in Cuzco.
Dag 9: Cuzco
De morgen is ter vrije besteding. ’s Middags maak je een stadstour door Cuzco. Allereerst bezoek je het Santo Domingo klooster. Dit klooster is gebouwd op de legendarische Inca tempel Koricancha, de belangrijkste tempel gewijd aan de aanbidding van de zon en qua architectuur een van de mooiste bouwwerken in Cuzco. Verder zie je de Plaza de Armas met de majesteuze kathedraal en de oude stad met haar nauwe straatjes. Iets buiten de stad zie je de Inca overblijfselen van de tempel en het amfitheater van Quenko, het rode fort van Puca Pucara en de vesting Sacsayhuamán, strategisch gebouwd op een heuvel met uitzicht over Cuzco. De vesting is geconstrueerd met enorme handgeslepen stenen, die met nauwe precisie op en naast elkaar zijn geplaatst. Sommige stenen zijn maar liefst 9 m lang en hebben een gewicht van 350 ton. Na afloop keer je terug naar het hotel.
Dag 10: Cuzco – Sacred Valley
Na het ontbijt vertrek naar de Urumbamba vallei: de ‘Heilige Vallei van de Inca’s’. Hier bezoek je Awanakancha, een boerderij met kameelachtigen. Hier tonen de lokale families je het traditionele weefproces en zie je hoe kleding en poncho’s gemaakt worden. Daarna bezoek je de kleurrijke indianenmarkt van Pisac. Na de lunch in een landelijke herberg bezoek je het fort van Ollantaytambo. Deze door de Inca’s gebouwde vesting was een landbouwkundig, religieus, militair en sociaal complex en diende om de toegang tot dit gedeelte van de vallei te bewaken tegen vijanden afkomstig uit lager gelegen oerwouden. Na afloop kun je wandelen in de nauwe straatjes van het nabijgelegen stadje. Overnachting in de ‘Heilige Vallei’.
Dag 11: Sacred Valley – Machu Picchu – Cuzco
Transfer naar het treinstation van Ollantaytambo. Vanaf het station vertrek je voor een circa twee uur durende treinrit naar Aguas Calientes. Vanhier brengt een bus je in een half uur naar Machu Picchu. Machu Picchu, een door UNESCO beschermd monument, werd in 1911 ontdekt door de Amerikaanse professor Hiram Bingham en is zonder twijfel een van de belangrijkste archeologische locaties van Zuid-Amerika. Machu Picchu was een religieus centrum van de Inca’s en een kleine stad met ongeveer 200 huizen, terrassen, tempels, torens en fonteinen. Door de strategische ligging werd deze stad nooit door de Spanjaarden gevonden. Na aankomst volgt een rondleiding door de ‘Verloren Stad van de Inca’s’. ’s Middags terugkeer per trein naar Ollantaytambo. Vanhier ga je per bus verder naar Cuzco. Aansluitend volgt transfer naar het hotel voor twee overnachtingen.
Dag 12: Cuzco
Vandaag is de gehele dag ter vrije besteding en kun je dit mooie stadje op eigen gelegenheid te verkennen.
Dag 13: Cuzco – Lima
Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Lima. Na aankomst transfer naar het hotel voor je laatste overnachting in Lima.
Dag 14: Lima – Amsterdam
Vrije dag tot aan de transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam.
Dag 15: Amsterdam
Aankomst op de luchthaven Schiphol.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs