Deze reis is inclusief:

 • Arrangement per minibus volgens programma
 • Transfers
 • Excursies en entreegelden
 • Treinrit Ollantaytambo-Machu Picchu v.v.
 • Overnachtingen naar keuze
 • Engelssprekende gids

Highlights van deze reis:

 • Machu Pucchu
 • Cuzco
 • Het fort van Ollantaytambo

Bekijk hier de Reisdetails

Ontdek één van de mooiste steden van Zuid-Amerika! Tevens bezoek je Machu Picchu en een kleurrijke indianenmarkt en het fort van Ollantaytambo in de Heilige Vallei.

Dag 1: Cuzco
Transfer vanaf de luchthaven of het busstation in Cuzco naar jouw hotel. Cuzco is ontworpen in de vorm van een poema. De vele tempels gewijd aan de Zonnegod ‘Inti’ en de Maangodin ‘Quilla’ en de andere natuurelementen, die door de Inca’s werden aanbeden, getuigen van een hoogstaande cultuur en enorme rijkdom. Tot de dag van vandaag is Cuzco ongetwijfeld één van de mooiste steden van Zuid-Amerika. ’s Middags maak je een stadstour door Cuzco. Allereerst bezoek je het Santo Domingo klooster. Verder zie je de Plaza de Armas met de majestueuze kathedraal en de oude stad met haar nauwe straatjes. Iets buiten de stad zie je de Inca overblijfselen van de tempel en het amfitheater van Quenko, het rode fort van Puca Pucara en de vesting Sacsayhuamán, strategisch gebouwd op een heuvel met uitzicht over Cuzco. Na afloop keer je terug naar je hotel.
Dag 2: Cuzco – Sacred Valley
Na het ontbijt vertrek naar de Urumbamba vallei: de ‘Heilige Vallei van de Inca’s’. Allereerst bezoek je Awanakancha, een boerderij met kameelachtigen. Hier tonen de lokale families je het traditionele weefproces en zie je hoe kleding en poncho’s gemaakt worden. Daarna ga je naar de kleurrijke indianenmarkt van Pisac. Na de lunch in een lokaal restaurant bezoek je het fort van Ollantaytambo. Deze door de Inca’s gebouwde vesting was een landbouwkundig, religieus, militair en sociaal complex en diende om de toegang tot dit gedeelte van de vallei te bewaken tegen vijanden afkomstig uit lager gelegen oerwouden. Na afloop kun je wandelen in de nauwe straatjes van het nabijgelegen stadje. Overnachting in de ‘Heilige Vallei’.
Dag 3: Sacred Valley – Machu Picchu
Transfer naar het treinstation van Ollantaytambo. Vanaf het station vertrek je voor een ca. twee uur durende treinrit naar Aguas Calientes. Vanhier brengt een bus je in een half uur naar Machu Picchu. Machu Picchu, een door UNESCO beschermd monument, werd in 1911 ontdekt door de Amerikaanse professor Hiram Bingham en is zonder twijfel een van de belangrijkste archeologische locaties van Zuid-Amerika. Machu Picchu was een religieus centrum van de Inca’s en een kleine stad met ongeveer 200 huizen, terrassen, tempels, torens en fonteinen. Door de strategische ligging werd deze stad nooit door de Spanjaarden gevonden. Na aankomst volgt een rondleiding door de ‘Verloren Stad van de Inca’s’. Overnachting in Aguas Calientes.
Dag 4: Machu Picchu – Cuzco
’s Morgens ben je vrij. Wij raden je aan om vroeg op te staan en de zonsopgang in Machu Picchu te bewonderen. Een bijzondere en mystieke ervaring! Indien vooraf een permit aangevraagd is kunnen sportievelingen zich wagen aan de beklimming van Huayna Picchu, een piek die onderdeel is van het Machu Picchu complex. ’s Middags terugkeer per trein naar Ollantaytambo. Van hier ga je per bus verder naar Cuzco. Aansluitend volgt transfer naar het hotel voor overnachting.
Dag 5: Cuzco
Transfer naar de luchthaven van Cuzco. Einde van het arrangement.
N.B. Tijdens het 4-daags arrangement overnacht je niet in Aguas Calientes, maar keer je op dag 3 na het bezoek aan Machu Picchu terug naar Cuzco. Op dag 4 word je naar de luchthaven gebracht, waar je arrangement eindigt.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs