Deze reis is inclusief:

 • Vluchten
 • Alle transfers
 • Rondreis per auto of (mini)bus volgens programma
 • Keuze uit twee hotelcategorieën
 • Excursies
 • Entreegelden
 • 12x ontbijt 5x lunch en 2x diner
 • Lokale Engelssprekende gidsen en chauffeurs

Highlights van deze reis:

 • Nazca lijnen
 • Cuzco
 • Machu Picchu
 • Titicaca Meer
 • Boottocht naar de Ballestas Eilanden

Bekijk hier de Reisdetails

Dag 1: Amsterdam – Lima
Vandaag vlieg je van Amsterdam naar Lima. Na een welkom van onze lokale vertegenwoordiging word je naar het hotel gebracht, waar je twee nachten verblijft.

Dag 2: Lima
Na het ontbijt maak je een stadstour. Deze begint bij Casa Aliaga. Je loopt vervolgens naar de kathedraal, op de Plaza Mayor. Je komt niet alleen in het historisch centrum maar ook in de wijken San Isidro en Miraflores. In de laatste wijk loop je door Parque del Amor. Na de lunch staan er twee musea op het programma. Het Larco Herrera Museum en het Nationaal Museum van de Antropologie, Archeologie en Geschiedenis.

Dag 3: Lima – Paracas
Per bus reis je in ongeveer vier uur naar Paracas. Hier aangekomen ga je naar de luchthaven van Pisco voor een 1,5 uur durende vlucht over de spectaculaire Nazca lijnen. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 4: Paracas – Lima
In de morgen maak je een boottocht naar de Ballestas eilanden. Hier leven pelikanen, Jan van Genten, grote kolonies zeeleeuwen en Humboldt pinguïns. Na deze boottocht reis je weer terug naar Lima voor de overnachting.

Dag 5: Lima – Cuzco
Je vliegt vandaag naar Cuzco. Na aankomst is de rest van deze dag zelf in te vullen. Vanwege de nabijheid van Machu Picchu is Cuzco voor reizigers een zeer gezellige stad met vele leuke restaurants en sfeervolle bars. Wij raden je aan om vandaag rustig aan te doen. Cuzco ligt op hoogte en dat zal je zeker merken. Belangrijk is om voldoende rust te nemen, licht te eten en geen alcohol te nuttigen tot je lichaam aan de hoogte gewend is. 

Dag 6: Cuzco – Sacred Valley (Urubamba)
Deze dag begint met een bezoek aan een lama boerderij. Hier kom je alles over deze Zuid-Amerikaanse diersoort te weten. Aansluitend ga je door naar de kleurrijke markt van Pisac. Je gebruikt de lunch in een lokaal restaurant en hierna bezoek je het fort van Ollantaytambo. Dit is zonder twijfel één van de meest monumentale overblijfselen van het Inca-tijdperk.

Dag 7: Urubamba – Machu Picchu
Vandaag staat voor veel mensen het hoogtepunt van Peru op het programma, Machu Picchu. In de ochtend vertrek je per trein van Ollantaytambo naar Aguas Calientes. Hier aangekomen stap je in de bus voor een klein half uurtje en kom je aan in de ‘Verloren Stad van de Inca’s’. Tijdens een rondleiding zie je de belangrijkste bezienswaardigheden van deze bijzondere plek. Je overnacht in Aguas Calientes en dineert in je hotel.

Dag 8: Machu Picchu – Cuzco
De ochtend is ter vrije besteding. Wij raden je aan om op eigen gelegenheid de bus naar Machu Picchu te nemen om hier de zon op te zien komen. Een geweldige ervaring! Lekker uitslapen en Aguas Calientes verkennen is ook een goede optie. In de middag vertrek je per trein naar Cuzco voor de komende drie nachten.

Dag 9: Cuzco
De ochtend is ter vrije besteding. In de middag maak je een stadstour en bezoek je de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, waaronder het Plaza de Armas, de kathedraal en het Santo Domingo klooster. Dit klooster is gebouwd over de oorspronkelijke Koricanha tempel, een van de belangrijkste tempels ter ere van de Zonnegod. Volgens de overlevering was deze tempel ooit bedenkt met goud. Je wandelt ook door de karakteristieke nauwe straatjes van de stad. Na de stadswandeling rijd je naar de belangrijkste Inca-ruïnes in de omgeving: Sacsayhuaman, de tempel en het amfitheater van Kenko en het rode fort van Puca Pucara. 

Dag 10: Cuzco
Vandaag kun je de dag zelf indelen. Als je nog wat meer van de omgeving wilt zien raden wij je aan om een bezoek te brengen aan de zoutpannen van Maras en de cirkelvormige terrassen van Moray.

Dag 11: Cuzco – Puno
Maak je klaar voor een lange dag. Je maakt vandaag een busrit van Cuzco naar Puno door een spectaculair Andeslandschap. Je passeert slaperige bergdorpjes en kuddes lama’s en vicuña’s. Je maakt meerdere stops. O.a. bij het piramidecomplex Pucara, de tempel van Raqchi en het barokke kerkje van Andahuayalillas. 

Dag 12: Puno
Vandaag maak je een boottocht op het Titicaca Meer. Je bezoekt de unieke rieteilanden van de Uros-indianen. Vervolgens vaar je door naar Taquile Eiland, het unieke aan dit eiland is dat de mannen hier breien. De lunch is vandaag in het gemeenschapshuis. Na dit bezoek vaar je weer terug naar Puno.

Dag 13: Puno – Juliaca – Lima – Amsterdam
Van Puno reis je naar Juliaca, vanwaar de vlucht naar Lima vertrekt. Aansluitend vlieg je door naar Amsterdam.

Dag 14: Amsterdam
Aankomst op Schiphol.

Wij kunnen je reis verlengen met een cruise naar de Galápagos Eilanden of een verblijf in het Peruaanse Amazonegebied. 

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs