Deze reis is inclusief:

 • Overnachtingen o.b.v. logies en ontbijt
 • Alle transfers
 • Alle excursies volgens de beschrijving
 • Engelssprekende gids
 • Vluchten vanaf dag 2 t/m de voorlaatste dag

Highlights van deze reis:

 • De Heilige Vallei
 • De koloniale stad Cuzco
 • Het grote Titicacameer
 • Het moderne Lima
 • De watervallen van Iguacu
 • Het ontdekken van Rio de Janeiro

Bekijk hier de Reisdetails

en mooie groepsreis, in west-oost dwars door Zuid-Amerika. De hoogtepunten van Peru gecombineerd met de hoogtepunten van Brazilië, comfortabel te doen door de rechtstreekse vlucht van Lima naar Foz de Iguaçu.

Dag 1: Lima
Ontvangst op de luchthaven van Lima en transfer naar jouw hotel.

Dag 2: Heilige Vallei
Transfer naar het vliegveld en vlucht naar Cuzco. Aansluitend een mooie rit door de bergen naar de Heilige Vallei met geweldige panorama’s op de besneeuwde toppen. Onderweg breng je een bezoek aan het dorp Chinchero: het is vandaag zondag en dat is de grote marktdag waarop de boeren uit de wijde omtrek naar de markt komen om hun waren te ruilen. Of om te verkopen aan de toerist. Het is één van de mooiste markten van de Heilige Vallei. Het gaat er levendig aan toe. 
Temidden de bonte kleding van de marktvrouwen en de fleurige stoffen, die te koop zijn, blijf je naar de camera grijpen. Daarna naar “El Mirador de Racchi” voor een panoramisch uitzicht over de Heilige Vallei. Onderweg lunch je ‘local’ en daarna vervolgtransfer naar jouw hotel, afhankelijk van jouw hotelkeuze in Yucay of in de buurt van Ollantaytambo voor twee overnachtingen.

Dag 3: Heilige Vallei
Vrije ochtend en ’s middags een excursie naar het dorp Ollantaytambo. Ollanta is een gezellig dorp met één geweldige attractie: het robuuste incafort. Steile terrassen leiden naar boven, naar het eigenlijke fort. In het dorp zelf zijn zichtbaar veel huizen gebouwd bovenop de incaruïnes. Voor de vrije ochtend is er een ruime keuze uit optionele excursies:
• Pisac markt: op dinsdag, donderdag en zondag wordt hier een grote traditionele markt gehouden. Maar op andere dagen zoals vandaag op maandag is er ook een kleinere markt. 
• Moray en Maras: de excursie begint in Moray, het dorp dat beroemd is door de cirkelvormige landbouwterrassen, die als een amfitheater zijn aangelegd. Wetenschappers vermoeden dat het een agrarisch proefstation is geweest in de tijd van de inca’s. De zoutterrassen van Maras zijn spectaculair om te zien: de duizenden kleine bassins, gevuld met zout bronwater, verkeren in alle stadia van nat tot droog en zijn een feest voor het oog.
• Rafting op de Urubamba: anderhalf uur raften op niveau Class 2-3 rapids. Uitrusting aanwezig.
• Fietsen in de Heilige Vallei: met de mountainbike over paden langs de Urubamba. Met transfers, begeleiding, mountainbike met voorvorkvering, helm, handschoenen en reparatiedoos. Niveau: gemakkelijk
• Wandeling door de Heilige Vallei, circa 3 uur. Met klim vanuit het dal de heuvels in voor mooie panorama’s op de bergen. Niveau: zwaar.

Dag 4: Heilige Vallei – Machu Picchu – Cuzco
De beroemde ruïnestad Machu Picchu is niet voor niets zo lang verborgen gebleven voor westerse reizigers: verscholen in de bossen op een hoge heuveltop. Vanuit de vallei zie je niets. De rit er naar toe is daarom alleen al zo interessant en spannend. Eerst vanuit het hotel naar het treinstation in Ollantaytambo. Daar stap je op de Vistadometrein voor een mooie rit van 5 kwartier naar het dorp Aguas Calientes. De trein heeft panoramaramen zodat de passagiers optimaal van het landschap kunnen genieten. Vanuit Aguas Calientes volgt een korte busrit langs tientallen haarspeldbochten naar boven. De gids gaat met jou mee op wandeling door de straatjes, trappen en stegen van het ruïneveld. Je hebt tijd om zelf rond te kijken en te fotograferen. Je reist op dezelfde manier terug naar Ollantaytambo en dan met de bus naar Cuzco, voor twee overnachtingen.

Dag 5: Cuzco
Tijdens de stadsrondrit zie je het koloniale stadshart en dat is echt de moeite waard: Cuzco is één van de mooiste koloniale steden van Zuid-Amerika. Daarna ga je naar de belangrijkste incaruïne bij Cuzco: Sacsayhuaman, mét panorama over de stad. Je hebt de middag aan jezelf: Cuzco is een heerlijke stad om in rond te dwalen.

Dag 6: Cuzco – Puno
Met de toeristenlijnbus naar Puno. De busrit duurt circa 10 uur, aan boord is een Engelssprekende gids en de bus stopt in het dorp Andahuaylillas (koloniale kerk) en bij de ruïnes van Racchi. 

Dag 7: Puno – Titicacameer – Lima
Dagexcursie naar de drijvende rieteilanden van de Uros-indianen en het eiland Taquile. Taquile is een echt eiland, zonder asfalt en elektriciteit. De bewoners zijn beroemd om hun textielproducten, zowel gebreid als geweven stoffen. Het breiwerk wordt uitsluitend door de mannen gedaan. Tijdens de lunch worden lokale gerechten geserveerd. Na terugkeer in Puno volgt aansluitend de transfer naar het vliegveld van Juliaca voor de vlucht naar Lima. Na aankomst in Lima transfer naar jouw hotel voor twee overnachtingen.

Dag 8: Lima
Het moderne levendige zakencentrum ligt aan zee met de talloze shopping malls en de meeste hotels. Het oude koloniale centrum ligt zo’n 5 kilometer van zee af en daar staan de prachtige representatieve gebouwen, zoals de kloosters, de kathedraal en de regeringsgebouwen. Het Franciscoklooster bezit een rijke kerkschat maar de bezoekers komen vooral voor de catacomben, een waar knekelhuis. De stadsrondrit sluit af met een bezoek aan het mooiste museum van Peru: het Larco 
Herrera Archeologisch Museum. Schitterend aardewerk, gouden sieraden, mooie stoffen, alles mooi tentoongesteld, met Engelse (!) tekstuitleg en een mooie tuin met restaurantterras. Terzijde, in een aparte zaal, is het erotisch aardewerk van de pre-Colombiaanse bewoners te zien: fascinerend en prachtig.

Dag 9: Lima – Iguacu
Transfer hotel-vliegveld. Vlucht naar het Braziliaanse Foz de Iguaçu. Na aankomst transfer naar jouw hotel.

Dag 10: Iguacu
De watervallen van Iguaçu zijn een natuurwonder van wereldformaat! Je bent de hele dag in touw om alles te bekijken: aan de Braziliaanse kant liggen de wandelsteigers dicht bij het wateroppervlak waardoor de watervallen nog indrukwekkender zijn. Dan met de bus naar de Argentijnse kant waar je als bezoeker zowel bovenlangs als onderlangs het watergeweld kunt beleven. Tot slot met een treintje naar de Duivelskeel. Daarna terug naar jouw hotel aan de Braziliaanse kant.

Dag 11: Iguacu – Rio de Janeiro
Transfer naar het vliegveld en vlucht naar Rio de Janeiro. Na aankomst transfer van het vliegveld naar het hotel voor twee overnachtingen. Jouw hotel ligt in de wijk Copacabana, dus zijn strand, terras en restaurant meteen bij de hand.

Dag 12: Rio de Janeiro
De hele dag op stap voor een uitgebreide stadsrondrit waarbij je met de kabelbaan naar de top van de Suikerbrood gaat en met het treintje of met een minibusje naar het Christusbeeld op de Corcovado (745 meter). De rondrit brengt jou ook naar de binnenstad met onder meer de kathedraal en natuurlijk ga je een kijkje nemen in de beroemde Sambadrome, de grote paradestraat die speciaal aangelegd is voor het carnaval. Voor de laatste avond is het leuk om een Rio-by-night show 
bij te wonen (facultatief): sambabands, professionele dansers, geweldige kostuums.

Dag 13: Rio de Janeiro
Transfer naar het vliegveld.

Het is mogelijk om voorafgaand of na afloop van de reis extra hotelnachten bij te boeken. De reis mag je ook uitbreiden naar andere bestemmingen in Zuid-Amerika

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs