Deze reis is inclusief:

 • Vluchten
 • Overnachtingen
 • Verzorging o.b.v. logies en ontbijt
 • Boottochten
 • Entreegelden
 • Tours
 • Transfers
 • Luchthavenbelasting en toeslagen

Highlights van deze reis:

 • Het historische centrum van Lima
 • De tocht naar Machu Picchu
 • Het saffierblauwe water van het Titicacameer
 • De heksenmarkt van La Paz
 • De zoutvlakte van Uyuni
 • Het genieten in Santiago

Bekijk hier de Reisdetails

Ga mee op deze prachtige reis langs het imposante Andesgebergte! Jouw avontuur begint in Peru waar je onder meer de letterlijke hoogtepunten Machu Picchu en het Tititcacameer bezoekt. In Bolivia reis je via het prachtige La Paz en Sucre naar de unieke zoutvlaktes van Uyuni. Tot slot reis je naar het prachtige San Petro de Atacama in Chili, een gebied van vulkanen, zoutmeren en maanlandschappelijke formaties. 

Lima
Ga op verkenningstocht door het moderne én het historische centrum van Lima. Hier vind je onder meer de kathedraal, het presidentiele paleis en de bijzondere catacombe van de San Francisco kerk. Het historische centrum van Lima staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Je kunt ook een bezoek brengen aan het in de kliffen uitgehouwen, aan zee gelegen winkelcentrum Larco Mar. In het winkelscentrum vind je onder andere een heel bijzonder goudmuseum, vele winkeltjes, 
restaurantjes en een grote bioscoop. ’s Avonds kunt je je laten betoveren in El Gran Circuito Mágico del Agua. Een sprookjesachtig fonteinenpark, op zijn mooist als het donker is geworden. Het is aan te raden om in Lima een tour te maken en het Archeologisch Museum te bezoeken.

Cusco
Cusco wordt als één van de mooiste plekjes van Zuid-Amerika gezien. De geweldige stad ligt in een schitterende vallei en heeft mooie koloniale huizen met houten balkons. Veel van deze huizen zijn gebouwd op oude Inca-fundamenten. Ga vooral op verkenningstocht door het prachtige centrum. Bezoek de aan het centrale plein gelegen kathedraal met zijn enorme hoeveelheid aan kunstwerken van goud en de indrukwekkende schilderingen. Ook de kunstenaarswijk San Blad, de ruïnes van 
Sacsayhuaman en de Santo Domingo kerk zijn zeker een bezoek waard. Het is leuk om in deze stad verschillende workshops te doen. Zo heb je een chocolade en een kookworkshop om de lokale bevolking en hun cultuur nóg beter te leren kennen.

Aguas Calientes
Het tropische Aguas Calientes heeft een leuke souvenirmarkt om te verkennen. De heetwaterbronnen behoren ook tot de mogelijkheden die je beter niet kunt overslaan. Aguas Calientes staat ook bekend als Machu Picchu Pueblo. Het is omringd door de mooie kliffen, bossen en rivieren. Aguas Calientes heeft de letterlijke vertaling ‘warm water’ en dat slaat natuurlijk terug op de heerlijke bronnen. Het is mogelijk om vanaf hier de Inca-Trail te lopen naar het machtige Machu Picchu.

Puno
Rondom Puno liggen veel Inca-ruïnes, kerken en een leuk museumpje met allerlei overblijfselen van de Inca’s. Puno heeft verschillende landschappen met groene valleien en je zult hier grazende lama’s tegenkomen tussen de dorpjes en bergketens door. Het voorstelijke plein, de gebouwen die gemaakt zijn van betonnen blokken en afbrokkelende stenen die opgaan in de heuvels omschrijven deze indrukwekkende stad. Je moet het gezien hebben om dit te plaatsen! Vanuit Puno kun je naar het legendarische Titicacameer varen. Het saffierblauwe water en de primitieve eilandjes staan hierbij centraal.

La Paz
La Paz ligt op 3600 meter hoogte en is daarmee de hoogste hoofdstad ter wereld. Mede door de ligging is het een mooie en boeiende stad met interessante bezienswaardigheden. De wettelijke hoofdstad is eigenlijk Sucre maar iedereen beschouwd La Paz als de hoofdstad van Bolivia. Je hebt een prachtig uitzicht op de sneeuwtoppen van de Cordillera Blanca. Om de stad nog beter te zien, kun je met de kabelbaan over de stad. Als je iets aan je gezondheid wilt doen, bezoek dan de ‘heksenmarkt’. Hier vind je de meest vreemde ingrediënten die bevorderend zijn voor jouw gezondheid en geluk.

Sucre
Het prettige klimaat en de vriendelijke mensen zorgen ervoor dat Sucre als één van de aangenaamste steden van Bolivia wordt beschouwd. Het is de stad van de chocolade en de leuke markten en pleinen. Kom in contact met de gezellige bevolking en ga lekker eten in één van de lokale restaurantjes. Sucre wordt door veel reizigers gebruikt om wat extra Spaanse lessen te volgen. Voor een kleine prijs kun je naar één van de taalscholen en de vele extra programma’s maken het leuk om de taal beter te leren. Zo worden er verschillende kooklessen en spelletjesavonden gehouden waardoor je op een andere manier Spaans gaat begrijpen.

Uyuni
Uyuni staat bekend om haar reusachtige zoutvlakte. Zo ver als je kunt kijken, zie je een vlakte van wit zout die op bepaalde plaatsen honderden meters dik is. Het zout wordt ook voor consumptie gewonnen en huizen en hotels worden zelfs gebouwd van zoutblokken. Er is ook een enorm contrast zichtbaar bij een eiland met enorme cactussen en vulkanisch gesteente waar o.a. flamingo’s op zoek zijn naar voedsel. 

San Pedro de Atacama
San Pedro de Atacama is een lieflijk plaatsje rond San Pedro. Hier vind je vele restaurantjes, barretjes en souvenirswinkeltjes. Het gebied kenmerk zicht door zijn hoge ligging, vulkanen, zoutmeren en maanlandschappelijke formaties. Dit is één van de beste plekken om het sterrenstelsel te observeren en geizers te bezoeken. De woestijn van San Pedro de Atacama is de droogste plek op aarde. Er vindt gemiddeld één regenbui per jaar plaats in dit woestijngebied.

Santiago
In de hoofdstad van Chili ben je als levensgenieter op het goede adres. In de winter kun je hier lekker skiën en in de zomer ben je met de eindeloze hoeveelheid parken, terrasjes en uitgaansplekken op het goede adres. Houd jij van uitgaan? Ga naar een afterparty in de wijk Bellavista die vaak in de kelders van woonhuizen plaatsvindt. In de omgeving van Santiago zijn veel wijngaarden te vinden waar je ook lekkere wijnen kunt proeven.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs