Deze reis is inclusief:

 • Vluchten en alle transfers
 • Keuze uit twee hotelcategorieën
 • Rondreis per (mini)bus volgens programma
 • Excursies
 • Entreegelden
 • Lokale Engelssprekende gidsen en chauffeurs

Highlights van deze reis:

 • De Heilige Vallei
 • Indianenmarkt Chincheros
 • De zoutpannen nabij Maras
 • Machu Picchu
 • Cuzco
 • Titicaca meer
 • Homestay op Amantaní eiland

Bekijk hier de Reisdetails

Dag 1: Amsterdam – Lima
Je vliegt naar Lima. Op de luchthaven word je verwelkomed door onze lokale vertegenwoordiging die jouw naar het hotel brengt.

Dag 2: Lima
Tijdens een stadstour door Lima zie je o.a. de levendige wijken van Miraflores, San Isidro en het historische centrum met veel koloniale gebouwen. Ook zie je de Plaza Mayor met het Paleis van de President, het stadhuis, de kathedraal en het Paleis van de Aartsbisschop.Een bezoekje aan het San Francisco klooster mag hier ook niet ontbreken.

Dag 3: Lima – Cuzco – Sacred Valley
Je vliegt vandaag naar Cuzco en na aankomst reis je door naar Urumbamba vallei: de ‘Heilige Vallei van de Inca’s’. Dagelijks is hier een markt, maar tijdens de kleurrijke zondagsmarkt komen indianen uit de regio hier om hun landbouwprodukten aan te bieden. Je brengt een bezoek aan Chinceros, één van de belangrijkste plaatsen uit het Incarijk. Ook ga je naar de cirkelvormige terrassen van Moray en de zoutpannen van Maras.
Dag 4: Sacred Valley 
Vandaag bezoek je de indianengemeenschap Willoq, gelegen op 19 km afstand van Ollantaytambo. Dit dorp telt zo’n 200 families en heeft een totaal aantal van ca. 1500 inwoners. Nadat je meer te weten bent gekomen over de gewoonten en gebruiken van deze indianengemeenschap, neem je een kijkje bij het fort van Ollantaytambo. Na afloop is het leuk om door de nauwe straatjes van het nabijgelegen stadje te slenteren.

Dag 5: Sacred Valley – Machu Picchu
Je wordt naar het treinstation van Ollantaytambo gebracht. Hier stap je op de trein voor een rit naar Aguas Calientes. Hier aangekomen volgt een korte busrit naar het spectaculaire Machu Picchu. De letterlijke betekenis van Machu Picchu is ‘Oude Berg’. De stad ligt tussen steile bergen, op een hoogte van ongeveer 2400 meter. Door deze strategische ligging werd deze stad nooit door de Spanjaarden gevonden. Tijdens een rondleiding zie je de belangrijkste bezienswaardigheden van dit archeologisch complex. 

Dag 6: Machu Picchu – Cuzco
Onze aanrader om vroeg op te staan en de zonsopgang in Machu Picchu te bewonderen. In de middag neem je de trein naar Cuzco, ongetwijfeld één van de mooiste steden van Zuid-Amerika. Cuzco is makkelijk te voet te verkennen. Je kan kerken, kathedralen of musea bezoeken, of een beetje door de stad slenteren. Vanaf de mooie houten balkons van de restaurants en cafeetjes op de Plaza de Armas kun je op een ontspannen manier het dagelijks leven gadeslaan. Je verblijft hier twee nachten.

Dag 7: Cuzco en omgeving
Je bezoekt Tipón, een prachtig terrassencomplex, dat 500 jaar geleden door de Inca’s werd gebouwd. Vervolgens neem je een kijkje in de koloniale kerk in Oropesa, één van de mooiste kerken in de omgeving van Cuzco. In de middag bezoek je het Santo Domingo Klooster, het amfitheater van Quenko, het rode fort van Puca Pucara en de vesting Sacsayhuamán.

Dag 8: Cuzco – Puno
Je vervolgt je reis met een prachtige busrit naar Puno. Onderweg maak je drie stops. De eerste is Andahuayillas. Het kerkje hier dateert uit de 16e eeuw en heeft als bijnaam ‘de Sixtijnse Kapel van America’. De volgende stop is de tempel van Viracocha in Raqchi. Na de lunch in een lokaal restaurant bezoek je het piramidecomplex van Pukara.

Dag 9: Puno – Titicaca Meer – Amantaní
Tijdens een boottocht over het Titicaca Meer bezoek je vandaag de unieke drijvende eilanden van de Uros-indianen. De bewoners gebruiken het riet dat langs de oevers van het Titicaca Meer groeit voor huizen, huisraad, boten en de eilanden zelf. Vervolgens vaar je door naar Amantaní. Hier overnacht je bij één van de inwoners thuis.

Dag 10: Amantaní – Puno
Je vaart naar Taquile Eiland. Het eiland is bekend om zijn hoogstaande weeftechnieken en grappig om te zien is, dat de mannen hier breien. Na de lunch op Taquile Eiland heb je de tijd om het eiland zelf te verkennen. Via de ‘trap van 550 treden’ loop je terug naar de boot en vaar je terug naar Puno.

Dag 11: Puno – Lima – Amsterdam
Voordat je naar de luchthaven van Juliaca vertrekt breng je een bezoek aan de ‘Chullpas van Sillustani’, waar vroeger door de Aymara indianen hun priesters werden begraven in cilindervormige graven. Vanaf Juliaca vlieg je naar Lima en vervolgens naar Amsterdam. 


Dag 12: Amsterdam
Aankomst op de luchthaven Schiphol

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs