Deze reis is inclusief:

 • Verblijf in goede middenklasse hotels o.b.v. logies en ontbijt
 • Reisbeschrijving
 • ANWB wegenkaart en ANWB Wereldgids Portugal

Highlights van deze reis:

 • Aveiro
 • Viseu
 • Lamego
 • Douro-wijngebied
 • Vila Real
 • Chaves
 • Nationaal Park Peneda-Gerês
 • Braga

Bekijk hier de Reisdetails

Tijdens deze autorondreis ontdek je het binnenland van Noord-Portugal. Een streek met ongerepte natuur, waar een indrukwekkend berglandschap door schitterende rivierdalen wordt afgewisseld. Op jje route kom je langs vele kastelen en burchten en bezoek je leuke plaatsjes met een rijke historie. De prachtige stad Braga mag in deze rondreis niet ontbreken!

Dag 1: Nederland – Porto
De autorondreis start in Porto. Je reist met je eigen auto naar het eerste hotel. Porto heeft vele bezienswaardigheden, maar probeer ook zeker wat tijd vrij te houden voor een boottocht op de Douro of een wandeling door de oude volkswijk ‘Cais de Ribeira’.
Dag 2: Porto – Aveiro, ca. 50 km
De plaats ligt aan het binnenmeer Ria de Aveiro en wordt doorsneden door een aantal kanalen. Hierdoor wordt de stad ook wel het Venetië van Portugal genoemd. De gondels in de kanalen heten Barcos Moliceiros en geven een kleurrijk beeld aan de stad.
Dag 3: Caramulo of Viseu, ca. 90 km
De Serra do Caramulo is een prachtig berggebied. In de lente staat het gebergte vol met wilde bloemen. In de bergen vind je Romaanse paden, waar je heerlijk kunt wandelen én dolmens en menhirs zult vinden. De stad Viseu ademt een Middeleeuwse sfeer uit door diverse granieten paleizen die ooit van de adel waren. Viseu is bekend om haar mooie pleinen en tuinen.
Dag 4: Aveiro – Vila Real, ca. 135 km
Vandaag vertrek je weer richting het noorden naar Vila Real. Wellicht kun je onderweg nog een stop maken in Lamego, bezienswaardig vanwege een indrukwekkende Romaanse kathedraal en een prachtig barok kasteel. Probeer de lokale specialiteit, een overheerlijke rauwe ham. Bezoek ook Tarouca om het prachtige oude klooster te bewonderen.
Dag 5: Vila Real of route langs de Douro, ca. 65 km
Net buiten Vila Real vind je het imposante Casa de Mateus, een 18e eeuws barokken buitenverblijf, wereldberoemd door de Mateus Roséwijn. Je kunt er ook voor kiezen om een schitterende route langs de Douro rivier te volgen naar Pinhão. Onderweg kun je bijvoorbeeld één van de vele quintas bezoeken waar Port wordt gemaakt. Houd je van wandelen, dan is de Serra de Marão e Alvão, de vallei tussen deze twee bergheuvels een prachtig gebied om te gaan wandelen.
Dag 6: Vila Real- Chaves, ca. 70 km
Je gaat verder het noorden naar Chaves. Onderweg passeer je Vidago, waar de koninklijke familie geregeld verbleef. In Chaves vind je de prachtige Misericórdia kerk en de beroemde Trajanobrug met zestien bogen vindt. Het plaatsje is onstaan doordat er veel warmwaterbronnen waren en er goud gevonden werd. Het is vanuit het centrum slechts een paar minuten lopen naar één van de warmste bronnen van Europa. Met een temperatuur van 73 graden, schijnt het een helende werking te hebben. Ook hier kunt je, zoals in veel plaatsen in deze streek, tegoed doen aan een lekkere ham.
Dag 7: Nationaal Park Peneda-Gerêda, ca. 165 km
Vandaag een bezoek aan het Nationaal Park Peneda-Gerês, een schitterend gebied met stuwmeren, bossen en sfeervolle bergdorpen waar oude tradities in ere worden gehouden. Het gebied strekt zich uit van de Gerês bergen in het zuiden tot de Peneda keten en de Spaanse grens in het noorden. Met een beetje geluk tref je hier nog wilde paarden aan! Het plaatsje Gerês is een bekend kuuroord met warmwaterbronnen.
Dag 8: Chaves – Braga – Porto, ca. 180 km
Op weg naar Porto, kom je langs de stad Braga. Deze stad wordt ook wel het “Rome van Portugal” genoemd. Op ca. 5 km van Braga ligt het pelgrimsoord Bom Jesus. De Via Sacra, een monumentale trap, leid je langs diverse terrassen, met uitzicht over Braga naar de bedevaartskerk. Na deze spirituele ervaring kun je nog afbuigen naar Guimarães, de geboorteplaats van het koninkrijk Portugal. Een bezoek aan het Paleis van de hertogen van Bragança is aan te raden.
Dag 9 & 10: Porto-Nederland
Vandaag heb je een hele dag om Porto te bekijken. De autiorondreis eindigt na het ontbijt. Je reist met je eigen auto naar je volgend avontuur.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs