Deze reis is inclusief:

 • Vlucht Amsterdam-Faro v.v.
 • Luchthavenbelasting
 • Huurauto
 • 9 overnachtingen o.b.v. logies en ontbijt
 • Reisbeschrijving
 • ANWB-wegenkaart

Highlights van deze reis:

 • Algarve
 • Coimbra
 • Evora
 • Fatima
 • Porto
 • Lissabon

Bekijk hier de Reisdetails

Dag 1: Faro – Quarteira, (ca. 20 km)
Je vliegt naar Faro en na het ophalen van je huurauto rijd je naar het eerste hotel in Quarteira.
Dag 2: Quarteira – Evora (220 km)
Na het ontbijt rijd je in noordelijke richting via de plaatsjes Beja en Monsaraz, waarna je doorrijdt naar Evora. De plaats Evora is al meer dan tweeduizend jaar oud en heeft talloze  smalle straatjes, pleintjes, fonteinen uit de Renaissance tijd en Moorse invloeden. Kunstenaars uit Vlaanderen, Italië en Spanje kwamen hier om ideeën op te doen en hun werken te maken. De universiteit werd in 1553 geopend en is nog steeds belangrijk voor deze stad. Door zijn historische waarden werd Evora opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
Dag 3: Evora – Coimbra (ca. 300 km)
Coimbra was de hoofdstad van Portugal in de Middeleeuwen. De stad vertoont nog steeds tekenen van het dagelijkse leven uit de middeleeuwen. Het hogere deel van de stad staat vol kerken, kloosters en adellijke huizen waar geestelijkheid en adellijke families woonden. Nabij Coimbra, in de stad Conímbriga, ligt een van de best bewaarde Romeinse ruïnes ter wereld. Conímbriga dateert uit de 9e eeuw voor Christus,en was tot de 7e eeuw na Christus een belangrijke stad.
Dag 4: Coimbra – Aveiro – Porto (ca. 140 km)
Je rijdt naar Aveiro, dat aan een binnenmeer ligt van de Ria de Aveiro en wordt doorsneden door een aantal kanalen. Hierdoor wordt de stad ook wel het Venetië van Portugal genoemd. Naast de vele kanalen met haar gondels heeft Aveiro nog veel meer te bieden, zoals het beroemde Museu de Aveiro en een voormalig Dominicaans klooster genaamd het Convento de Jesús. Van een geheel andere aard is de indrukwekkende, drukke vismarkt, Praça do Peixe, en de omliggende cafés, bars en restaurants. Een heerlijke plaats voor een tussenstop op weg naar Porto.
Dag 5: Porto
Porto is een compacte stad en qua oppervlakte niet zo groot. Dit maakt de stad uitermate geschikt om een stadswandeling te maken. Bezoek  onder andere de Ribeira, het oude pittoreske stadscentrum dat sinds 1996 op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. In de voetsporen van de Grieken, Romeinen en de Visigoten kun je een wandeling maken langs de Sé kathedraal, de São Francisco kerk en over de schilderachtige Ribeira kade. Aan de andere kant van de rivier de Douro ligt Vila Nova de Gaia, de oorsprong van de beroemde Portwijnen. Vanuit het centrum van deze stad heb je een prachtig zicht op het oude centrum van Porto.

Dag 6: Porto – Fatima (ca. 195 km)

Porto ligt langs beide oevers van de rivier de Douro. In het oude centrum vind je steil aflopende, smalle straatjes met pittoreske winkeltjes en eethuisjes. Niet te missen is een bezoek aan één van de wijnkelders, want met een glas goede Port in de hand besef je pas hoe mooi het leven in Porto is. Aansluitend rijd je naar het bedevaartsoord Fatima waar de vorige eeuw Maria zou zijn verschenen.
Dag 7: Fatima – Lissabon (ca. 170 km)
Na het ontbijt rijd je naar Lissabon, de hoofdstad van Portugal. De stad ademt een heerlijke sfeer uit met kleine straatjes en de bekende kleine trams, die zich door de steile straatjes omhoogtrekken. Prachtige pleinen met fonteinen en een mooi gelegen kasteel met een magnifiek uitzicht op de stad.

Dag 8: Lissabon
Lissabon zit vol cultuur en eeuwenoude historie. De stad ademt een heerlijke sfeer uit met kleine straatjes en de bekende kleine trams, die zich door de steile straatjes omhoogtrekken. Prachtige pleinen met fonteinen en een mooi gelegen kasteel met een magnifiek uitzicht op de stad. Lissabon werd 20 eeuwen geleden opgericht aan de oevers van de rivier de Taag. Wandel langs de rivier, ga lekker eten in het oude stadsdeel en geniet van de Vinho Verde of een heerlijke Mateus rosé.

Dag 9: Lissabon – Quarteira (ca. 300 km)
Als je vroeg opstaat, kun je vlak bij Lissabon nog een aantal prachtige plaatsen zien. Wij bevelen Sintra aan, een prachtige plaats aan de voet van het gelijknamige gebergte. Haar unieke paleizen hebben de UNESCO doen besluiten Sintra tot Werelderfgoed te benoemen. Ook Cascais en Estoril zijn zeker een bezoek waard. De vele restaurantjes, het casino, het strand en het veelal mooie maakt de plaats tot een populaire bestemming gedurende het hele jaar.
Dag 10: Einde rondreis
De autorondreis eindigt na het ontbijt. Je brengt de huurauto terug naar de luchthaven van Faro en vliegt rechtstreeks terug naar Nederland.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs