Deze reis is inclusief:

 • Wijnproeverij in Azeitao
 • Bezoek aan een tegelfabriek in Azeitao
 • Vlucht van Amsterdam naar Lissabon v.v. met Transavia
 • Luchthavenbelasting en brandstofheffing
 • Overnachtingen volgens programma
 • Lokale touringcar met chauffeur
 • Lokale Nederlandssprekende reisleiding tijdens de excursies
 • Excursies zoals omschreven (entreegelden niet inbegrepen)
 • 11x Ontbijt en 11x diner

Highlights van deze reis:

 • Lissabon
 • Sintra
 • Cabo da Roca
 • Estoril
 • Arrabida Mountain Natural Park
 • Evora Estremoz
 • Belmonte
 • Viseu
 • Porto
 • Coimbra

Bekijk hier de Reisdetails

Dag 1: Portugal
Je vliegt vandaag van Amsterdam naar Portugal. In Lissabon worden we verwacht en ga je met de bus naar het hotel in het centrum van Lissabon waar je de komende 4 nachten zult verblijven.
Dag 2: Kust van Lissabon, ca. 80 km
Je maakt vandaag een tocht langs de kust van Lissabon en begint met een bezoek aan het paradijs, zoals Lord Byron Sintra omschreef. Hoog in de groene heuvels vonden de adel en de vorsten koelte om de hitte van Lissabon te ontlopen. Werkelijk schitterende paleizen werden gebouwd, zoals het Palacio Nacional de Sintra, het zomerverblijf van de Portugese Koninklijke familie. We brengen vervolgens een bezoek aan Cabo Roca, de meest westelijke punt van Europa. Ook staan het traditionele vissersplaatsje Cascais en de cosmopolitische plaats Estoril vandaag op het programma.

Dag 3: Lissabon
Je maakt vandaag onder leiding van de gids kennis met Lissabon. Zo bezoek je de beroemde stadswijken Chiado, Bairro Alto en de kasbha-achtige wijk Alfama. We brengen verder uiteraard een bezoek aan het Praça Rossio en de Terreiro do Paço. Daarna begeven we ons per bus naar Belém voor een bezoek aan het grandioze Mosteiro dos Jerónimos en de toren van Belém.
Dag 4: Vrije dag
Vandaag heb je de mogelijkheid om Lissabon op eigen gelegenheid verder te ontdekken.
Dag 5: Azeitao, Arrabida Mountain Natural Park en Evora, ca. 140 km
Na een vroeg ontbijt vertrek je naar Azeitao. Hier heb je de gelegenheid om in een traditionele tegelfabriek het productie proces te bekijken (incl.).  Hierna gaan we naar de bekende wijnkelder van Jose Maria da Fonseca voor een wijnproeverij (incl.). We rijden vervolgens door naar het Arrabida Mountain Natural Park, een beschermd natuurgebied met prachtige flora en fauna. In de middag rijden we door naar Evora waar we de komende nacht zullen verblijven. Het historische centrum van Evora is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Belangrijke bezienswaardigheden zijn o.a. een Romeins aquaduct, de Romeinse Diana-tempel en de imposante kathedraal.

Dag 6: Vila Vicosa, Estremoz en Castelo Branco, ca. 130 km
Vandaag staat een aantal kleine plaatsen op het programma. Je begint met Vila Vicosa gelegen in de vruchtbaarste regio van Zuid-Portugal, vervolgens ga je naar Estremoz met een imposant middeleeuws kasteel en typische witte huisjes. We rijden door naar Castelo Branco waar je zult overnachten.
Dag 7: Castelo Branco, Belmonte, Guarda en Viseu, ca. 250 km
Opnieuw een prachtige tocht door het Portugese landschap. We rijden via Castelo Branco en Belmonte naar Guarda, de hoogst gelegen stad van Portugal. Vervolgens rijden we door naar Viseu waar je vandaag zult overnachten.
Dag 8: Porto, ca. 130 km
Je gaat vandaag naar Porto, de tweede stad van Portugal en de stad die het land zijn naam gaf. De Douro doorsnijdt de stad en de oevers van de rivier worden verbonden door onder meer een dubbele stalen brug gemaakt door Ingenieur Eiffel. Vooral de rechteroever van Porto is indrukwekkend. De stad is over een afstand van enkele kilometers trapsgewijs opgetrokken tegen deze oever. Daarachter bevinden zich de oude stadswijken met hun eigen karakter. Porto heeft meer dan voldoende bezienswaardigheden, allerlei bouwstijlen zijn ruim vertegenwoordigd, maar de Romaanse Sé kathedraal is wel de bekendste. Je zult de komende 3 nachten in deze prachtige stad verblijven.
Dag 9: Guimaraes en Braga, ca. 150 km
Vandaag maak je een dagtocht naar Guimaraes en Braga. Het UNESCO stadje Guimaraes staat als eerste op het programma, uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad van 2012. Vervolgens rijden we door naar Braga. Dit is de ‘heilige stad’, oftewel het Rome van Portugal. In Portugal zegt men, “in Lissabon wordt geleefd, in Porto gewerkt, in Braga gebeden”. De brede hoofdstraat leidt je naar Praça da Republica. Van de dertig kerken is de kathedraal zeker een bezoek waard.
Dag 10: Vrije dag
Vandaag is er tijd om op eigen gelegenheid in Porto op onderzoek te gaan. Je kunt bijvoorbeeld vanaf de haven een boottochtje maken, winkelen of van het mooie weer genieten.
Dag 11: Coimbra, Batalha, Nazare en Lissabon, ca. 320 km
’s Ochtends staat de universiteitsstad Coimbra op het programma. De universiteit, gelegen op een heuvel, is al eeuwen van groot belang en is één van de oudste van Europa. Met name de oude gedeelten van de universiteit zijn imposant: de Via Latina, een mooie galerij; de bibliotheek met haar vele tienduizenden boeken en intieme sfeer; de kapel en de tuin. Maar Coimbra heeft meer, kijk maar naar de kathedraal. We rijden vervolgens via Batalha en Nazare naar Lissabon waar de laatste overnachting van deze reis weer zal plaatsvinden.
Dag 12: Nederland
Vandaag is helaas alweer de laatste dag van deze vakantie. Je wordt naar de luchthaven van Lissabon gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs