In 2014 heb ik een fantastische rondreis door West-Amerika gemaakt … en ben ik verliefd geworden op San Francisco! Ik heb ruim 25 km door deze stad gelopen en mijn favoriete San Francisco-bezienswaardigheden in dit blog gezet. Wandel je met me mee?

Ontbijten in San Francisco

Als je in Amerika bent, moet je de dag natuurlijk in Amerikaanse stijl beginnen! Wij gaan ontbijten bij Lori’s Diner op de hoek van Powell Street en Sutter Street. Een heel gezellig restaurant helemaal in stijl van de jaren 50. Er staan Amerikaanse oldtimers in het restaurant, het hangt er vol met oude verkeersborden en boven de bar hangt een oldtimer motor.

Wij eten hier een stevig Amerikaans ontbijt bestaande uit roerbakei, bacon en pancakes met de lekkere dunne Amerikaanse stroop.

Bekijk mooie reizen door West-Amerika

Ontbijten in San Francisco

Union Square

Na ons ontbijt lopen wij naar Union Square, het winkelgebied van de stad. Op dit grote plein met vele zijstraatjes bevinden zich de grote winkelketens zoals Macey’s, maar ook de duurste winkels zoals Gucci zijn hier gevestigd.

Wij bezoeken Macey’s en het is hier zo groot dat het even duurt voordat wij de juiste afdeling vinden. Gelukkig is het personeel hier heel vriendelijk en legt ons uit waar wij de herenafdeling kunnen vinden. Niet alleen bij Macy’s, maar in heel San Francisco vinden wij de locals erg vriendelijk en behulpzaam!

Wanneer we later weer rondlopen in de omgeving van Union Square beseffen wij ons dat wij in een van de grootste steden van Californië rondlopen. Om ons heen bewonderen we de hoge gebouwen, brede wegen en de velen mensen die hier lopen.

De hoge gebouwen vlak bij Union Square in San Francisco

Mission

Na ons ontbijt lopen wij naar Union Square, het winkelgebied van de stad. Op dit grote plein met vele zijstraatjes bevinden zich de grote winkelketens zoals Macey’s, maar ook de duurste winkels zoals Gucci zijn hier gevestigd.

Na een lekkere chocolade donut van een lokale bakker, lopen wij de wijk Mission in. Dit is de wijk van de Hispanics en je hebt het idee dat je in Latijns-Amerika terecht gekomen bent. Overal om ons heen zien we taco’s, vers fruit en Mexicaanse winkeltjes.

In Mission zijn ook prachtige muurschilderingen te vinden in de meest uitlopende kleuren, waar wij natuurlijk foto’s van maken.

Wall Art in Mission, San Francisco

The Castro

Later lopen wij de Castro in. Dit is de wijk waar voornamelijk de LGBT-community woont. Er hangt hier een vriendelijke en open sfeer. We zien overal gezellige restaurantjes en gigantische victoriaanse villa’s in allemaal verschillende kleuren.

Na door wat straatjes te hebben geslenterd lopen we richting het noorden en houden een stop in Duboce Park. Dit is een heel klein parkje, midden in een woonwijk. Locals gaan hier zonnen, maken een wandeling met de hond of volgen een yogales. Het is heerlijk om even te zitten, want al die heuvels op en af, dat voel je wel in je benen!

Oud trammetje in The Castro

Alamo Square

We lopen verder naar Alamo Square. Hier staan een paar kleine victoriaanse huisjes op een rij, met op de achtergrond de skyline van de stad. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht en op een heldere dag zie je op de achtergrond de Golden Gate Bridge, dé nummer één van de San Francisco-bezienswaardigheden. Daarnaast kun je de Oakland Bay Bridge, de TransAmerica Pyramid en de St. Mary Cathedral spotten.

Tip: wandel door de straten rondom Alamo Square. Op Alamo Square maak je prachtige foto’s, maar dat weten meer mensen, want bijna iedere toerist bezoekt deze plek tijdens een bezoek aan San Francisco. In de straatjes rondom Alamo Square vind je minstens zulke mooie huizen in Victoriaanse stijl, maar dan zonder de vele toeristen!

uitzicht vanaf Alamo Square

Japantown

Vervolgens bezoeken wij Japantown. Weer een totaal andere wijk! Het winkelgebied is overdekt en om ons heen zien we allemaal Japanse winkeltjes en restaurants. Na een lekkere Japanse lunch, bezoeken we nog een Japanse boekenwinkel. Het is echt een aanrader om hier even rond te lopen.

Japantown in San Francisco

Chinatown

Terwijl wij richting Fishermans Wharf lopen houden we een stop bij ons hotel midden in Chinatown. Dit is de grootste en oudste Chinatown van Noord-Amerika en zodra je via de Chinese toegangspoort Chinatown binnenloopt lijkt het alsof je in China bent. Je ruikt overal de exotische geuren van Chinese lekkernijen en de straatnaamborden zijn hier Chinees. Verder wordt het straatbeeld hier gekenmerkt door Chinese straatverlichting en zijn gebouwen versierd met pagodedaken.

Tip: koop je souvenirs in Chinatown in Grant Street. Hier betaal je een stuk minder voor een souvenir dan bijvoorbeeld bij Fishermans Wharf.

Chinatown in San Francisco

Chinatown

Wij eindigen onze dag op de meest bekende plekken van San Francisco: Fischermans Wharf en Pier 39. Hier liggen de zeehonden op de pontons en zijn veel souvenirwinkeltjes en restaurantjes te vinden. En op ongeveer elke twintig meter staan straatmuzikanten. Het is hier heel gezellig en wij eten een goed gevulde burrito bij Chipotle Mexican Grill.

Oud trammetje in The Castro

Nu nóg enthousiaster over San Francisco geworden?

Laat je eens inspireren door een aantal rondreizen door West-Amerika, waarbij je o.a. San Francisco bezoekt. Of kom langs in ons reisbureau: wij denken graag met je mee of maken een vrijblijvende aanbieding op maat voor je!

Vind een reisbureau

Commentaar is niet beschikbaar