Edinburgh

“Ik slenter over de Royal Mile. Eens kijken of het uitzicht vanaf de Edinburgh Castle echt zo mooi is als ze zeggen…”

Op de toppen van zeven heuvels ligt Edinburgh, de hoofdstad van Schotland. Een populaire bestemming voor een Citytrip Schotland. Je herleeft de middeleeuwen wanneer je urenlang door het historische Old Town slentert. Begeef je door de oude steegjes, wandel naar het imposante en op een steile rots gelegen Edinburgh Castle en bekijk het koninklijk paleis Holyrood House, waar Queen Mary ooit woonde. Wie besluit een nachtelijke wandeling te maken door de Mary’s King Close, mag zich voorbereiden op een paar uur griezelen. Een gids in traditioneel kostuum laat zijn volgers kennismaken met de onderwereld van Edinburgh en de bijbehorende gruwelijke verhalen uit het verleden.

Inverness

“Het water bolt lichtjes op. Ik gris het fototoestel uit mijn tas, klaar om het monster van Loch Ness voor eeuwig vast te leggen. Zou hij dan toch echt bestaan?…”

Op de rand van de Schotse Highlands ligt Inverness. In het hart van deze stad staat het Inverness Castle, bovenop een klif. Eén van de mooiste kastelen in Schotland. Het rode zandstenen kasteel torent hoog boven de skyline van Inverness uit en biedt uitzicht op de Ness-rivier. Wie vanaf het kasteel een rondwandeling maakt langs de rivieroever, belandt uiteindelijk bij de Ness Islands. Deze eilandjes liggen midden in de rivier en zijn met loopbruggen aan elkaar verbonden. Ben je een beetje goedgelovig? Trek dan door naar het veelbesproken meer van Loch Ness. Misschien zie jij ‘Nessie’ als eerste persoon op aarde…

Schotse Eilanden

“Kon ik hier maar voor altijd blijven. Ik heb niet meer nodig dan witte zandstranden, huppelende herten en een oorverdovende stilte…”

Langs de kust van Schotland liggen tal van eilanden. Stuk voor stuk moeten ze het hebben van hun ongekende natuurschoon, rondzwemmende zeehonden en verlaten stranden. De prehistorische steencirkels en afgelegen kastelen verklappen het verre en roerige verleden van de Schotse eilanden. Op de honderden Orkney & Shetland Islands tref je nederzettingen die eeuwenlang onder een zandlaag verborgen hebben gelegen. De stranden zijn een thuishaven voor zeehonden en papegaaiduikers, die je ongetwijfeld zult spotten. Rustzoekers zullen verknocht raken aan de eilanden Arran, Islay en Jura voor de Schotse zuidwestkust. Liefhebbers van een goed glas whisky zitten goed op Islay, waar maar liefst acht whiskystokerijen te vinden zijn. De eilanden van de Outer Hebrides doen je aan de Scandinavische kust wanen. Met een beetje mazzel zijn hier voorbijzwemmende walvissen te spotten.

Op zoek naar een onvergetelijke reis naar Schotland?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

– OF –

Bekijk meer van onze reizen naar Schotland