Deze reis is inclusief:

 • 10 overnachtingen in een 2-persoonskamer met ontbijt
 • Uitgebreide reisbeschrijving
 • ANWB Reisgids en wegenkaart
 • Eventueel met vlucht mogelijk

Highlights van deze reis:

 • Glasgow
 • Inveraray
 • Mull & Iona
 • Ullapool & Inverness
 • Fort William
 • Loch Lomond

Bekijk hier de Reisdetails

Als er ergens in Europa nog ongerepte, wilde natuur bestaat, dan is het wel in de Schotse Hooglanden. De ruige bergen, de stille heidevlaktes, de magnifieke vergezichten en de grillige kust met schitterende baaien. Bezoek Loch Ness, proef de whisky en ga terug in de tijd van kastelen en ridders.
Dag 1: Glasgow
De moderne stad Glasgow is een stad van contrasten waar het industriële verleden en een flitsend nieuw imago naast elkaar staan. Glasgow Cathedral, diverse musea, winkelcentra en de werken van Mackintosh maken deze stad zeker een bezoek waard! De afstand vanaf de ferryhaven Newcastle is ca. 250 km.
Dag 2 en 3: Glasgow – Oban, ca. 165 km
Via Inveraray met het kasteel van de hertog van Argyll, gaat de route door Argyll naar Oban. Deze havenstad ligt aan de westkust en biedt prachtige uitzichten. Vanuit Oban kun je met de ferry naar het eiland Mull en verder naar Iona, bakermat van het Christendom, waar overblijfselen van het Benedictijnerklooster en de abdij te bezichtigen zijn.
Dag 4 en 5: Oban – Ullapool, ca. 350 km
Na het ontbijt ga je in noordelijke richting door Wester Ross. Dit ruige gebied heeft de oudste bergen op aarde en er leven wilde katten, edelherten en roofvogels. Vanuit Ullapool kun je de ferry naar de eilanden Lewis & Harris nemen. Deze eilanden staan bekend om de rijke flora, witte stranden en het spectaculaire landschap.
Dag 6 en 7: Ullapool – Inverness, ca. 195 km
Voordat je naar Inverness rijdt, kun je nog een bezoek brengen aan Dunrobin Castle in Golspie. Je verblijft twee nachten in de omgeving van Inverness, aan de Moray Firth, waar je wellicht tuimeldolfijnen kunt zien. Maak een excursie naar het Cawdor Castle, dat bekend is van Shakespeare’s Macbeth en proef wat geschiedenis in Culloden Moor, waar de laatste veldslag is gestreden op Britse bodem. Liefhebbers van whisky volgen natuurlijk de whiskytrail, een van de bekendste routes van Schotland. Je rijdt door de Speyside langs zeven distilleerderijen die je alle informatie kunnen geven over dit Schotse ‘levenswater’.
Dag 8 en 9: Inverness – Fort William, ca. 110 km
Je eerste stop vandaag is bij het Urquhart Castle aan de westkant van Loch Ness. Dit meer is vooral beroemd geworden vanwege Nessie, het monster van Loch Ness, waarvan vage foto’s in omloop zijn, maar waarvan het bestaan nooit officieel is vastgesteld. Je gaat verder richting Fort William. Dit toeristische plaatsje heeft zicht op de Ben Nevis, de hoogste berg van Schotland.
Dag 10: Fort William – Callander, ca. 160 km
Via Tyndrum en Crianlarich gaat je reis verder naar het Loch Lomond National Park. Je verblijft één nacht in de omgeving van Callander.
Dag 11: Einde rondreis
Je  rondreis eindigt na het ontbijt. Je kunt je reis verlengen of je reist terug naar Nederland. De afstand naar de dichtstbijzijnde ferryhaven Newcastle (DFDS Seaways) is ca. 300 km.
Je overnachtingen
Je verblijft naar keuze in Bed & Breakfasts of in een combinatie van Inns en Hotels (cat. 3/4) in of in de omgeving van de genoemde plaatsen. In het begin van het seizoen is er nog veel keuze en zullen de meest centrale (gangbare) accommodaties worden geboekt. Naarmate het seizoen vordert, raken accommodaties volgeboekt en zijn we genoodzaakt uit te wijken waarbij afstanden tot 60/70 km mogelijk zijn. Wij raden je dan ook aan om vroeg te boeken.
Overnachtingen
1 x omgeving Glasgow
2 x omgeving Oban
2 x omgeving Ullapool
2 x omgeving Inverness
2 x omgeving Fort William
1 x omgeving Callander.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs