Deze reis is inclusief:

 • retourovertocht IJmuiden-Newcastle met DFDS Seaways voor 1 auto en 2 inzittenden
 • verblijf aan boord in een binnenhut
 • 7 nachten verblijf in een 2-pk met bad en/of douche en toilet
 • ontbijt
 • uitgebreide reisbeschrijving
 • reisgids
 • wegenkaart

Highlights van deze reis:

 • de Hooglanden
 • Loch Ness en Edinburgh
 • bezoek een van de vele whiskystokerijen
 • veel leuke en spannende excursies mogelijk

Bekijk hier de Reisdetails

Deze populaire rondreis is vernoemd naar de film ‘Braveheart’ waarin de legendarische Schotse rebel en vrijheidsstrijder William Wallace tegen de Engelse koning Edward I in verzet kwam. Breng een bezoek aan een kasteel en kom alles te weten over de rivaliteit tussen de diverse clans. Ga wandelen in de Schotse Hooglanden of ga eilandhoppen op één van de 790 eilanden die Schotland rijk is. Ontdek Schotland en maak kennis met een land dat een fantastische mengeling is van ongelofelijk landschap, fauna en heerlijke plaatselijke producten.

Dag 1
: Overtocht IJmuiden-Newcastle met DFDS Seaways. Overnachting aan boord.
Om 17.30 uur vertrekt de ferry naar Newcastle. Aan boord kun je heerlijk shoppen, dineren of ’s avonds nog een drankje nemen in de bar.

Dag 2 t/m 3: Pitlochry of omgeving. Ca. 295 km
Onderweg naar Pitlochry kun je Glamis Castle, het mooiste kasteel van Schotland, bezoeken of een toeristische omweg via St. Andrews nemen. In de omgeving van Pitlochry zijn prachtige wandelingen of rondritten te maken en whiskystokerijen te bezichtigen. Of bezoek het imponerende Blair Castle uit 1269 van de Duke van Atholl.

Excursies: 4×4 Safari door de Schotse Hooglanden en/of Mountainbiken door de Schotse Hooglanden. Kijk voor meer informatie en prijzen onder de tab extra’s.

Dag 4 t/m 5: Beauly of omgeving. Ca. 140 km
Via een prachtige route door de Cairngorm Mountains en langs de rivier de Spey kom je in de omgeving van Inverness. Dit Schotse stadje ligt ingeklemd tussen de zeearm Moray Firth en het noordelijke uiteinde van Loch Ness. Op het schierleiland Black Isle zijn authentieke vissersplaatsjes en hier is ook één van de beste plaatsen in Europa om dolfijnen te spotten, Chanonry Point. Ook is er grote kans dat je zeehonden ziet langs de kust.

Excursies: ontdek de Orkney eilanden in één dag. Kijk voor meer informatie en prijzen onder de tab extra’s.

Dag 6 t/m 7: Oban of omgeving. Ca. 175 km
Langs het geheimzinnige meer Loch Ness en Urquhart Castle voert de weg via Fort William naar Oban. In de omgeving zijn volop mooie wandelroutes. Niet ver hier vandaan ligt de Ben Nevis, de hoogste berg van Groot-Brittannië, en het prachtige National Park Glen Coe. Dit is dé plek in Schotland om avontuurlijke activiteiten te ondernemen zoals raften en klimmen. Of ga een dagje naar één van de eilanden voor de kust zoals Mull.

Excursies: Cruise Loch Ness, Op zoek naar dolfijnen en whirlpools en Klimmen en klauteren in Schotland. Kijk voor meer informatie en prijzen onder de tab extra’s.

Dag 8 t/m 9: Edinburgh of omgeving. Ca. 195 km
Een toeristische route over de schitterende bergpas Rannoch Moor brengt je via Stirling, de hoofdstad van het Schotse koningshuis, naar Edinburgh. Hier kun je de ‘Royal Mile’ aflopen, de straat die Edinburgh Castle verbindt met het koninklijke paleis Holyrood House, waar Queen Mary in de toren woonde. In de haven zijn diverse leuke pubs en restaurantjes. Bij avond is de immens lange en hoge spoorbrug uit 1890 over de Firth of Forth verlicht.

Excursies: diverse excursies in Edinburgh. Kijk voor meer informatie en prijzen onder de tab extra’s.

Dag 10: Newcastle-IJmuiden, Ca. 185 km
Op de terugweg rijd je door de mooie Scottish Borders en Northumbria. Er is nog tijd voor een tussenstop bij één van de vele kastelen, tuinen of pittoreske stadjes die langs de route liggen. Om 17.00 uur vertrekt de ferry naar IJmuiden.

Dag 11: Aankomst IJmuiden

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs