Deze reis is inclusief:

 • retourovertocht IJmuiden-Newcastle met DFDS Seaways voor 1 auto en 2 inzittenden
 • verblijf aan boord in een binnenhut
 • 7 nachten verblijf in een 2-pk o.b.v. logies/ontbijt
 • uitgebreide reisbeschrijving
 • reisgids
 • wegenkaart

Highlights van deze reis:

 • Lowlands
 • Highlands en Islands
 • Verblijf in B&B – hotel en kasteel
 • Complete reis met veel highlights en excursiemogelijkheden

Bekijk hier de Reisdetails

Dit is een unieke rondreis, waarin je afwisselend overnacht in een gemoedelijke B&B of Inn, dan weer in een sfeervol hotel, en zelfs in een echt Schots kasteel. Je reist daarbij langs de mooiste bezienswaardigheden en natuurgebieden van Schotland, te beginnen met de hoofdstad Edinburgh. Je rijdt door de bergen van het Cairngorms National Park, bezoekt kastelen en whiskystokerijen, steekt over naar het eiland Skye en eindigt in de heuvels rond Loch Lomond waar ooit de Schotse volksheld Rob Roy leefde. Je kunt de reis nog completer maken door het bijboeken van excursies en bouwstenen. Je verblijft in een mix van accommodaties binnen een straal van 50 kilometer van de vermelde plaatsen. Zo verblijf je o.a in een Bed & Breakfast, 3 sterren hotel en een Schots kasteel.
Dag 1: Overtocht IJmuiden-Newcastle met DFDS. Overnachting aan boord.
Dag 2: Omgeving Edinburgh. Ca. 185 km
Na aankomst in Newcastle bezoek je de Muur van Hadrianus die door de Romeinse keizer werd aangelegd om de Schotten buiten zijn rijk te houden. Daarna rijd je dwars door het Northumberland National Park, een ruig en bergachtig gebied met als hoogste top de Cheviot Hill (816 m). Je passeert Melrose, een echt ansichtkaartplaatsje aan de rivier de Tweed. Diezelfde avond kun je al een Ghost Tour maken of dineren in een leuk restaurantje in The Old Town bij Edinburgh Castle.
Excursies: diverse excursies in Edinburgh.
Dag 3: Omgeving Pitlochry. Ca. 115 km
Voor je vertrekt, kun je over de Royal Mile naar Holyrood Palace wandelen of The Scotch Whisky Experience bezoeken. Vervolgens begint de mooie tocht door de heuvels van Perthshire langs Gleneagles en Crieff waar je Glenturret Distillery, één van de oudste whiskystokerijen van Schotland kunt bezichtigen. Toen de Romeinen Groot-Brittannië bereikten, kwamen ze niet verder dan Perthshire, want ze konden niet op tegen de heldhaftige bewoners. Perthshire staat ook bekend om de oeroude bossen- ze zeggen zelfs de ‘oudste boom van Europa’ te bezitten.
Excursies: 4×4 Safari en/of Mountainbiken door de Schotse Hooglanden.
Dag 4: Omgeving Dingwall. Ca. 160 km
Je volgt de Great North Road naar Aviemore dat in het hart van de Cairngorm Mountains ligt. Hier kun je zien hoe Schotland er duizenden jaren geleden uitgezien moet hebben, toen de Highlands bedekt waren met naaldbomen, berken en jeneverbesstruiken, waartussen de wolven, beren en wilde zwijnen rondzwierven. Vervolgens rijd je verder in de richting van Inverness, waar je de afslag passeert naar het slagveld van Culloden Moor.
Dag 5 t/m 6: Isle of Skye. Ca. 165 km
Je laat de noordelijke Hooglanden van Schotland achter je en maakt zich weer op voor een mooie rit door de ruige Schotse Hooglanden. Mocht je interesse hebben om Nessie te spotten, dan kun je de A833 en vervolgens de A82 nemen. Loch Ness – met of zonder Nessie – en de oevers daarvan zijn zeker de moeite waard om te bezoeken. Daarna rijd je weer richting Isle of Skye en bereikt Skye via de brug over Kyle of Lochalsh. Je passeert onderweg het fotogenieke Eilean Donan Castle aan Loch Duich, verwoest in 1719 en herbouwd in de jaren dertig van de vorige eeuw. Aan de noordwestkust van het ruige Isle of Skye kun je een bezoek brengen aan Dunvegan Castle, de zetel van de clan MacLeod, en nog noordelijker aan het ‘Museum of the Isles’.
Excursies: Cruise Loch Ness.
Dag 7: Omgeving Oban. Ca. 245 km
Via de brug bij Kyleakin of bij Armadale neem je de auto of ferry terug naar het vasteland en volgt de kustroute naar Oban. Bezoek hier de distilleerderij uit 1794 die nog ouder is dan de stad zelf. Vanuit de haven van Oban vertrekt een ferry naar het eiland Mull. Vanaf de aankomstplaats gaat een treintje naar Duart Castle, de residentie van de troste Macleans. Het 14e-eeuwse kasteel heeft panoramisch uitzicht over de zeearm ‘Sound of Mull’.
Excursies: Op zoek naar dolfijnen en whirlpools.
Dag 8: Omgeving Callander. Ca. 115 km
Wanneer je de A85 volgt naar The Trossachs, kun je afslaan naar Killin dat ligt aan stroomversnellingen in de rivier de Dochart bij Loch Tay. Hier zijn prachtige wandelpaden, maar ook veel mountainbikeroutes. Een alternatief is om via het beroemde Inveraray Castle te rijden. Loch Lomond & The Trossachs National Park bestaat uit beboste heuvels rondom het grootste meer van Schotland.
Excursies: Cruise Loch Lomond.
Dag 9: Overtocht Newcastle-IJmuiden met DFDS. Ca. 285 km
Wanneer je op de laatste dag van de rondreis terugrijdt naar het zuiden, neem dan een mooie route langs Hadrian’s Wall.
Dag 10: Aankomst IJmuiden

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs