Deze reis is inclusief:

 • Luxe comfort class touringcar
 • Deskundige chauffeur en tevens gastheer
 • Overtochten met DFDS in een 2-persoons binnenhut
 • Overnachtingen in hotels
 • 7x ontbijt en 7x diner

Highlights van deze reis:

 • Stadsrondrit door Edinburgh
 • Tocht door de hoogste bergketen van Groot-Brittannië
 • Loch Ness: hét monstermeer
 • Oban met haar overtreffelijke maltwhisky

Bekijk hier de Reisdetails

Busreis Schotland
Het raadselachtige Schotland wordt vaak geassocieerd met whisky, kilts, clans, doedelzakken en stille hooglanden. Laat dit nou net hetgeen zijn waar de Schotten juist zo trots op zijn. Zij houden van tradities en hun eigenzinnige land. Met deze busreis zal je deze clichés ook tegenkomen tijdens tochten door de fascinerende landschappen en bezoeken aan pittoreske stadjes. Na deze reis weet jij waarom dit hun grote trots is!
Edinburgh
Om maar meteen met de deur in huis te vallen: de karaktervolle hoofdstad van Schotland. Tijdens een stadstour zie je vanuit elk perspectief hoe mooi deze stad in de heuvels ligt. Uiteraard zit hier ook een bezoek bij naar Edinburgh Castle waar de Schotse kroonjuwelen worden bewaard, zoals de kroon en scepter. De overige tijd mag je zelf besteden en daarbij zijn vooral de winkelstraat Princes Street en oude straatjes een aanrader.
Pitlochyry en Blair Castle
Het Victoriaanse Pitlochry is het bezoeken waard met haar waterkrachtcentrale en zalmtrap. In het voor- en najaar gebruik de zalmen deze trap om stroomopwaarts kuit te schieten. Het natuurgebied rondom dit dorpje behoort tot de mooiste van Schotland. Later op de dag ga je naar het bekende uitkijkpunt Queens View met het koninklijke uitzicht over Loch Tummel. Met een bezoek aan Blair Castle maak je kennis met ruim 700 jaar aan Schotse geschiedenis. In de verte zie je het kasteel met zijn witte torrentjes al oprijzen.

Cairngorm Mountains
De tocht brengt je op de hoogste bergketen van Groot-Brittannië: de Cairngorm Mountains. Onderweg zie je het dorp Tomintoul uit de 18e eeuw en het hoogstgelegen dorp van Schotland. Vanaf dat punt begint de Whisky Trail waarbij je langs verschillende distilleerderijen komt en uiteraard ook een stop maakt om dit Schotse levenswater te proeven. Culloden Field komt ook op jouw pad, waar de laatste veldslag op Brits grondgebied plaatsvond.
Loch Ness
Het meestbesproken meer kan natuurlijk inet ontbreken bij een Schotse rondreis. Bezoek Loch Ness en kom alles te weten over de beroemdste bewoner van het Loch. Bij dit meer ligt ook Castle Urquhart, ooit één van de grootste kastelen van Schotland. Vanaf dit kasteel heb je een geweldig uitzicht over het meer. Of je nu gelooft in de mythe of niet, het landschap is hoe dan ook een ervaring op zich!
Oban
Het mooie havenstadje Oban is gebouwd op een steile heuvel. Alleen het uitzicht over zee en op de kust van Argyll is al fantastisch. In dit stadje vind je ook een (onvoltooide) imitatie van het Colosseum in Rome. Om de ervaring completer te maken: uit Oban komt één van de beste maltwhisky’s, dus proef en oordeel zelf.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs