Deze reis is inclusief:

 • 14 overnachtingen volgens beschrijving op basis van logies/ontbijt
 • uitgebreide reisbeschrijving
 • ANWB Reisgids Ontdek Schotland en wegenkaart

Highlights van deze reis:

 • Edinburgh
 • Pitlochry
 • Royal Deeside
 • Inverness
 • Dunrobin Castle
 • Orkney Eilanden
 • Ullapool
 • Fort William
 • Mull & Iona
 • Glasgow

Bekijk hier de Reisdetails

Liefhebbers van Schotland kunnen niet om deze mooie rondreis heen. In twee weken tijd laten we je alle mooie plekjes van de Hooglanden, de steden en de ruige natuur zien en je ontmoet overal de uiterst vriendelijke bevolking.
Dag 1 en 2: Edingburgh
Je gaat op eigen gelegenheid naar je eerste accommodatie en heeft de rest van de dag ter vrije besteding. De hoofdstad van Schotland is een verrassend leuke stad. De blikvanger is het Edinburgh Castle, hoog boven de stad op een heuvel gelegen. Hier worden de kroonjuwelen bewaard. Het kasteel staat in verbinding met het Holyrood Palace via de Royal Mile, een aaneenschakeling van oude middeleeuwse straten met kinderkopjes. De stad heeft ook een New Town, waar prachtige neoklassieke gebouwen uit de 18e en 19e eeuw te bewonderen zijn. Edinburgh is ook een uitstekende winkelstad. Princes Street is dé straat voor de winkelliefhebbers. ’s Avonds is het gezellig in een van de vele restaurants en pubs.

Dag 3 en 4: Edinburgh – Pitlochry, ca. 165 km
Na het ontbijt verlaat je de stad en rijd je in noordelijke richting. Onderweg kun je een stop maken bij het Scone Palace, een vroeg 19e eeuws Georgiaans paleis. Hier vonden vroeger de kroningen plaats. Het eindpunt van vandaag is de omgeving van Pitlochry. Pitlochry is een leuk dorpje met huizen in Victoriaanse stijl. De omgeving is zeer in trek bij natuurliefhebbers en wandelaars. In Pitlochry zijn twee whiskystokerijen en de 300 meter lange zalmladder in de rivier de Tummel is ook een trekpleister.

Dag 5: Pitlochry – Banchory/Aberdeen, ca. 200 km
Een koninklijke dag vandaag. Via het spectaculaire berggebied Devil’s Elbow rijd je naar de Royal Deeside. Eén van de bekendste kastelen hier is Balmoral Castle, de koninklijke residentie. In Aberdeen is een bezoek aan Old Aberdeen aan te raden alsmede aan de 16e eeuwse torenvesting Crathes Castle, met een schitterend aangelegde tuin.
Dag 6 en 7: Aberdeen – Inverness, ca. 185 km
Door de Grampian Mountains rijd je naar de omgeving van Inverness, de hoofdstad van de Highlands. De stad is vele malen ten prooi gevallen aan plunderingen. Inverness Castle is dan ook ‘slechts’ 161 jaar oud. Je kunt de St. Andrews kathedraal en de wolweverijen van James Pringle bezoeken. Vanuit Inverness kun je naar het Loch Ness met de ruïnes van het Urquhart Castle. Het donkere water van het meer doet mystiek aan en de verhalen over het monster Nessie intrigeren iedere bezoeker.
Dag 8 en 9: Inverness – Wick/Thurso, ca. 235 km
Verder naar het noorden naar het uiterste puntje van het vaste land. Onderweg kun je nog stoppen bij het Dunrobin Castle en Bonar Bridge waar je, als je geluk hebt, zalmen kunt zien springen. Vanuit Thurso kun je een dagtocht maken naar de mooie Orkney Eilanden.
Dag 10 en 11: Wick/Thurso – Ullapool, ca. 200 km
Je rijdt naar de omgeving van Wester Ross, waar je de komende drie nachten zult verblijven. Je kunt een bezoek brengen aan het vissersdorp Ullapool, prachtig gelegen aan Loch Broom. Maar ook de eilanden Lewis en Harris, die bekend staan om het spectaculaire landschap zijn mooi. In zuidelijke richting rijd je langs de Corrieshalloch Gorge, een diep en bebost ravijn. Hier stort de waterval Falls of Measach het water met kracht omlaag. Aan de noordkant van het Loch Maree liggen de Inverewe Gardens met exotische planten en bomen, die dankzij het milde klimaat van de golfstroom bijna het hele jaar kleur hebben.
Dag 12 en 13: Ullapool – Oban, ca. 290 km
Dwars door de Highlands rijd je naar Fort William, een toeristisch stadje aan Loch Linnhe en met zicht op de berg Ben Nevis. Fort William is in trek bij wandelaars, aangezien hier twee belangrijke wandelroutes langs gaan. Vanaf hier is het niet zo ver meer naar Oban, waar vandaan je de twee eilanden Mull en Iona kunt bezoeken. Oban is bekend vanwege de kleinste whiskydistileerderij van het land.
Dag 14: Oban – Glasgow/Uplawmoor, ca. 160 km
Via Inveraray gaat de route naar het zuiden. Langs de westoever van het romantische en meest bezongen meer, Loch Lomond rijd je naar de omgeving van Glasgow, de tweede stad van Schotland. Glasgow heeft de laatste jaren echte een gedaanteverwisseling ondergaan. Het is een leuke stad met goede winkelmogelijkheden, festivals, musea en attracties (die deels gratis toegankelijk zijn) en mooie gebouwen.
Dag 15: Einde rondreis
Je rondreis eindigt na het ontbijt
Inbegrepen
– 14 overnachtingen in een 2-persoonskamer met bad of douche en toilet op basis van logies met ontbijt
– Uitgebreide reisbeschrijving
– ANWB Reisgids Ontdek Schotland en wegenkaart
Niet inbegrepen
– Vervoer naar en van Groot-Brittannië
– Entree-, tol- en parkeergelden
Je accommodatie
Je verblijft naar keuze in Bed & Breakfasts of in een combinatie van Inns en Hotels (cat. 2/3) in of in de omgeving van de genoemde plaatsen. In het begin van het seizoen is er nog veel keuze en zullen de meest centrale (gangbare) accommodaties worden geboekt. Naarmate het seizoen vordert, raken accommodaties volgeboekt en zijn we genoodzaakt uit te wijken waarbij afstanden tot 60/70 km mogelijk zijn. Wij raden je dan ook aan om vroeg te boeken.
Overnachtingen
2 x omgeving Edinburgh
2 x omgeving Pitlochry
1 x omgeving Banchory/Aberdeen
2 x omgeving Inverness
2 x omgeving Wick/Thurso
2 x omgeving Ullapool
2 x omgeving Oban
1 x omgeving Glasgow/Uplawmoor
Bed & Breakfasts 
Je overnacht bij de mensen thuis. Je gastfamilie heeft 1 tot enkele kamers beschikbaar. Je kamer heeft een eigen badkamer met bad of douche en toilet. Deze is niet altijd direct aangrenzend aan je kamer. Indien je met meer dan 2 personen boekt en/of 2 of meer kamers nodig heeft, kan het voorkomen dat je de badkamer wel moet delen met elkaar of dat we uitwijken naar een Inn of Hotel (tegen een toeslag). Dit, aangezien het aantal kamers in een Bed & Breakfast beperkt is. 
Hotels & Inns
Je verblijft in kleinschalige Inns of hotels. De vrije vertaling van een ‘Inn’ is ‘herberg’. De accommodaties zijn soms ondergebracht in oude gebouwen en hebben daardoor hun authentieke sfeer behouden. Bij de meeste Hotels & Inns is een pub of restaurant faciliteit, echter dit is niet altijd het geval. De categorie aanduiding staat niet gelijk aan het aantal sterren. Ook locatie en ligging telt mee. 
De accommodaties liggen zowel in het centrum als erbuiten. Restaurants en winkels zijn derhalve niet altijd op loopafstand. Het verschil tussen de drie soorten accommodaties is soms erg klein. Zo kan het voorkomen dat je een rondreis boekt op basis van Inns, maar dat er een enkele keer een Bed & Breakfast of hotel wordt gereserveerd. Dit kan in alle categorieën voorkomen.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs