Deze reis is inclusief:

  • Overtocht
  • verblijf op basis van logies/ontbijt

Highlights van deze reis:

  • Kendal
  • Wark
  • Edinburgh
  • Beauly en Oban

Bekijk hier de Reisdetails

Dag 1: IJmuiden-Newcastle

Dag 2 t/m 4: Omgeving Kendal. Ca. 170 km
Maak er een onvergetelijke dagtocht van over kleine weggetjes die slingeren door het Yorkshire Dales National Park. De Dales bestaan uit kalksteenheuvels die zijn bedekt met een laag hoogveen. Overal klateren beekjes en watervallen en je passeert de grotten White Scar. Kendal is een gezellig toeristenstadje aan de rand van het Lake District. Het Lake District is met zijn hoge bergpieken en diepe gletsjerdalen het oudste en bekendste nationale park van Engeland. Maak een boottochtje over het prachtige Lake Ullswater en bedwing steile bergpassen als Hardknott en Wrynose Pass. Ten zuiden van Kendal liggen twee mooie kastelen, Sizergh Castle en Levens Hall. Een goed beeld van het vroegere leven in deze streek geeft het Museum of Lakeland Life. Alle informatie over wandelroutes, boottochten en andere activiteiten in het Lake District National Park vind je in het bezoekerscentrum Brockhole dat aan Lake Windermere ligt.
Excursies: diverse excursies in het Lake District.
Dag 5 t/m 6: Omgeving Rosebank. Ca. 190 km
Maak een omweg langs Sweetheart Abbey en door de beboste heuvels van Dumfries voor je naar de Clyde Valley rijdt. Rosebank ligt aan de rivier de Clyde, niet ver van New Lanark. New Lanark Mill was 200 jaar geleden een katoenfabriek, die op waterkracht draaide. The Mill en de authentieke arbeidershuisjes en winkeltjes zijn gerestaureerd en staan op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. In het bezoekerscentrum kom je alles te weten over het leven in die tijd. Maak een mooie wandeling in het bosgebied rondom de Falls of Clyde, de stroomversnellingen ten zuiden van het dorp.

Dag 7 t/m 8: Omgeving Oban. Ca. 185 km
Langs Schotlands grootste meer Loch Lomond en door de bossen van The Trossachs rijd je naar het bedrijvige havenstadje Oban aan de Schotse westkust. Van hieruit vertrekken ferries naar het ruige eiland Mull waar je het 13e-eeuwse Duart Castle van de op zee machtige clan Maclean kunt bezoeken, het staat hoog op een kliftop aan de Sound of Mull.
Excursies: Op zoek naar dolfijnen en whirlpools. 

Dag 9 t/m 10: Omgeving Beauly. Ca. 175 km
Je vervolgt je reis langs het langste en meest mysterieuze meer van Schotland, Loch Ness. Maak een boottocht over dit diepe loch en wie weet laat Nessie zich wel zien. Of breng een bezoek aan Inverness, de hoofdstad van de Schotse Hooglanden, waar je Inverness Castle kunt bezoeken dat hoog op een klif ligt of een middagje kunt winkelen.
Excursies: Cruise Loch Ness. 
Dag 11 t/m 12: Omgeving Bridge of Cally. Ca. 190 km
Vanuit Beauly rijd je een prachtige route door de ruige Cairngorm Mountains, langs Balmoral Castle, het zomerverblijf van de huidige Queen Elizabeth en iets verderop ligt het al even indrukwekkende Braemar Castle uit de 17e eeuw. Vanuit Bridge of Cally kun je het Victoriaanse stadje Pitlochry bezoeken en de uitgestrekte meren Loch Tummel en Loch Tay. Verder is voor iedereen een bezoek aan Glamis Castle een must. Het heeft alles wat je van een kasteel mag verwachten: torens en kantelen, metersdikke muren, een weelderige inrichting en 16e-eeuwse keuken, harnassen en ander wapentuig en een familie die er al sinds 1372 woont, de Graven van Strathmore.
Excursies: 4×4 Safari en/of Mountainbiken door de Schotse Hooglanden. 
Dag 13 t/m 14: Omgeving Wark. Ca. 245 km
Wark, aan de zuidrand van het uitgestrekte Northumberland National Park, is een ideale plek om je reis af te sluiten. Maak tijd vrij om te relaxen in de mooie hoteltuin tussen de uitstapjes door. Wandel langs Hadrian’s Wall, de muur die de Romeinse keizer Hadrianus in het jaar 122 aanlegde, huur een fiets bij Lake Kielder, ga antiek snuffelen in het leuke stadje Hexham of bezoek Alnwick Castle.
Dag 15: Newcastle-IJmuiden ca. 70 km
Voor je naar de ferry terminal rijdt, kun je nog even heerlijk shoppen in Newcastle of een wandeling maken langs de rivier de Tyne.
Dag 16: Aankomst IJmuiden.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

  • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
  • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
  • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs