Deze reis is inclusief:

  • 4 nachten verblijf volgens programma in een kamer met bad en/of douche en toilet o.b.v. logies/ontbijt
  • overtochten volgens programma

Highlights van deze reis:

  • de ‘Outer’ en ‘Inner’ Hebriden
  • papegaaiduikers spotten
  • zeehonden spotten
  • dolfijnen spotten

Bekijk hier de Reisdetails

Dag 1 t/m 2: Overtocht Ullapool-Stornaway, Isle of Lewis
De reis begint in Ullapool waar je de veerboot neemt naar Stornaway, de hoofdstad van Lewis. Het heeft een schilderachtig haventje met bontgeschilderde huisjes. Lewis is ruig en leeg met veel meren en diepe inhammen van de zee. Maak in Black House mee hoe de arme keuterboeren in vroeger tijden op het eiland overleefden en bekijk de magnifieke Callanais steencirkels aan de oever van Loch Roag. In het Museum nan Eilean kun je meer te weten komen over de geschiedenis van het eiland. Schapen spelen hierin een belangrijke rol: Bij het Lewis Loom Centre bij de haven staat alles in het teken van de wol en de beroemde tweed die hiervan werd geweven.

Dag 3: Isle of Harris
Op weg naar Tarbert kom je  door de ruige bergstreken van Zuid-Lewis en ga je de brug over naar Harris. Bergwandelaars kunnen hier hun hart ophalen. Op heel Harris leeft men voornamelijk van de visserij en van het weven van wol. Harris is eigenlijk helemaal geen apart eiland, want het is met Lewis verbonden. De grens tussen Lewis en Harris passeer je net even voor Ardvourlie. Naar het zuiden valt de grens samen met Loch Seaforth, een zeearm die 29 km het land in dringt.

Bij Bunavoneadar ligt het walvisvangststation, dat door de Noren werd aangelegd vóór de Eerste Wereldoorlog. Behalve diverse soorten walvissen komen er voor de kust ook dolfijnen voor. Bij Amhuinnsuidhe ligt in een schilderachtige omgeving het gelijknamige kasteel dat uitkijkt op een waterval, waar een riviertje langs een rotswand in zee stort.

Dag 4: Overtocht Leverburgh-Berneray, Isle of Uist
In Leverburgh neem je de veerboot naar North Uist over de Sound of Harris, waarin talloze onbewoonde eilandjes liggen. Eén van de grotere eilanden is Berneray (Bearnaraigh), dat regelmatig door prins Charles bezocht wordt voor een vakantie. Misschien dat dit eiland daarom het enige is in de Sound of Harris dat nog wél wordt bewoond. North Uist is zeer afwisselend met glooiende heuvels, moerassige heidevelden en meertjes vol forel. In het zuidoosten doet het landschap denken aan een Scandinavische scherenkust. In het westen maakt de heide plaats voor groene, sappige weidegronden, die aan de kust begrensd worden door uitgestrekte witte zandvlaktes. Daar ligt ook het Balranald natuurreservaat, waar duinen, kreken en meertjes een woongebied vormen voor vele zeldzame waadvogels.

Dag 5: overtocht Lochmaddy-Uig, Isle of Skye.
Bezoek na aankomst in Uig, aan de noordkust, het Skye Museum of Island Life om te zien hoe de mensen zich hier vroeger in leven wisten te houden. Uiteraard kun je deze reis verlengen met een verblijf op Isle of Skye. Een extra overnachting op Skye kunnen wij je zeker aanraden, vraag bij je boeking naar de mogelijkheden!

(*)

Wil je wat langer verblijven op de Hebriden? Dat kan! Boek dan de 8-daagse rondreis en verblijf nog 1 nacht extra op Uist en 2 nachten extra op Isle of Barra. Je neemt dan de ferry vanuit Eriskay naar Ardmhor (Isle of Barra) en vervolgens via Castlebay dag 8 terug naar Oban.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

  • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
  • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
  • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs