Deze reis is inclusief:

 • 9 overnachtingen volgens beschrijving op basis van logies/ontbijt
 • ferry-overtochten
 • uitgebreide reisbeschrijving
 • ANWB Reisgids Ontdek Schotland
 • wegenkaart

Highlights van deze reis:

 • Glasgow
 • Glencoe
 • Isle of Skye
 • Isle of Lewis
 • Inverness
 • Edinburgh

Bekijk hier de Reisdetails

Liefhebbers van Schotland kunnen niet om deze mooie rondreis heen. In twee weken tijd laten we je alle mooie plekjes van de Hooglanden, de steden en de ruige natuur zien en je ontmoet overal de uiterst vriendelijke bevolking.

Dag 1: Glasgow
Je gaat op eigen gelegenheid naar Glasgow waar de rondreis start. De moderne stad Glasgow is een stad van contrasten waar het industriële verleden en een flitsend nieuw imago naast elkaar staan. Glasgow Cathedral, diverse musea, winkelcentra en de werken van Mackintosh maken deze stad een bezoek waard.
Dag 2: Glasgow – Glencoe, ca. 150 km
Je verlaat Glasgow en rijdt door het heuvelachtige Trossachs met het mooie Loch Lomond meer naar Glencoe bij Fort William. Fort William is een leuk en drukbezocht toeristenstadje met de hoogste berg van Schotland, de Ben Nevis (1340 meter) op de achtergrond. Dit gebied staat hoog op het lijstje van wandaars en natuurliefhebbers.
Dag 3: Glencoe – Isle of Skye, per ferry
Je verlaat het vasteland en via de ferry van Mallaig naar Armadale (inbegrepen in de reis) bereik je het mooie Isle of Skye. Onze agent boekt voor jou de meest gunstige afvaarttijd die op moment van boeken beschikbaar is. 
De overtocht duurt ca. 30 minuten. Het eiland wordt gedomineerd door heide- en veengrond en de puntige pieken en hoge kliffen van het Cullingebergte. Breng een bezoek aan het Dunvegan kasteel en maak overal op het eiland kennis met honderden jaren geschiedenis.
Dag 4 en 5: Isle of Skye – Stornoway, per ferry
Je verlaat het Isle of Skye en maakt de oversteek naar het eiland Lewis & Harris via de ferry van Uig naar Tarbert (inbegrepen). Onze agent reserveert voor jou de meest gunstige afvaarttijd die op het moment van boeken beschikbaar is. De overtocht duurt ca. 1 uur en 3 kwartier. Je bent op de buitenste Hebriden aangekomen. Na aankomst rijd je noordelijk naar Stornoway op het eiland Lewis, waar je de komende twee nachten verblijft. De eilanden hebben een ongekende schoonheid. Schilderachtige havenplaatsjes worden afgewisseld met hoge kliffen. Breng een van deze dagen zeker een bezoek aan de mysterieuze Standing Stones of Callanish, een prehistorisch monument dat in verband wordt gebracht met de maancyclus.

Dag 6: Stornoway – Beauly, per ferry
Uitgewaaid en tot rust gekomen? Je vertrekt na het ontbijt naar de haven van Stornoway om de oversteek per ferry naar Ullapool op het vasteland te maken. Onze agent reserveert voor jou de meest gunstige afvaarttijd die op het moment van boeken beschikbaar is. De overtocht duurt ca. 2,5 uur. Met een beetje geluk kun je dolfijnen, vinvissen en zeehonden zien. Vanuit Ullapool rijd je richting Inverness. Je overnacht in Beauly, net ten westen van deze derde stad van Schotland.
Dag 7: Beauly – Dinnet, ca. 145 km
Je rijdt door het ‘whiskygebied’, de Spey Valley naar de Royal Deeside, waar Koningin Victoria haar buitenverblijf bouwde. De Britse adel volgde haar voorbeeld, getuige Balmoral Castle. Breng een bezoek aan de ‘koninklijke’ dorpjes Ballater en Braemar.
Dag 8 en 9: Dinnet – Edinburgh, ca. 195 km
Je verlaat Dinnet en gaat op weg naar de hoofdstad van Schotland, Edinburgh. De stad wordt beschouwd als een van de mooiste steden van Europa en bestaat uit een Old Town en een New Town, gescheiden door de winkelstraat Princess Street. Edinburgh Castle torent hoog boven alles uit. De Royal Mile bestaat uit vier middeleeuwse straten en verbindt het Edinburgh Castle met het Holyrood Palace.
Dag 10: Einde rondreis
De rondreis eindigt na het ontbijt. Je gaat op eigen gelegenheid naar je volgende reisdoel.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs