Deze reis is inclusief:

 • retourovertocht IJmuiden-Newcastle met DFDS Seaways voor 1 auto en 2 inzittenden
 • verblijf aan boord in een 2-persoonsbinnenhut
 • 11 nachten verblijf in een 2-pk
 • ontbijt
 • uitgebreide reisbeschrijving
 • reisgids en wegenkaart

Highlights van deze reis:

 • complete reis door de noordelijke Hooglanden
 • bezoek Loch Ness en Isle of Skye en Loch Lomond
 • veel leuke en spannende excursies mogelijk

Bekijk hier de Reisdetails

Dag 1: Overtocht IJmuiden-Newcastle met DFDS. Overnachting aan boord.

Dag 2 t/m 3: Drymen, Winnock Hotel. Ca. 295 km
Drymen ligt in The Trossachs, een streek van meren, bossen en bergen ten oosten van Loch Lomond. Samen met dit grootste meer van Schotland vormde het gebied het eerste National Park van Schotland: het Loch Lomond and The Trossachs National Park. Er zijn hier vele soorten wilde dieren te spotten en het is een walhalla voor wandelaars die op zoek zijn naar eenvoudige wandelingen of uitdagende hikes. Stirling ligt op ca. 20 minuten rijden waar je Stirling Castle kunt bezoeken, ooit de woonplaats van Mary Stuart, Queen of Scotts. Nabij het plaatsje Drymen bevindt zich de bekende Glengoyne Distillery. Het ligt tevens bij het beroemde wandelpad de “West Highland Way”, dat van Glasgow naar Fort William loopt. Geniet van een goed glas whisky of laat een enthousiaste gids je meer vertellen over het ‘levenswater’ van de Schotten. Slainte!

Excursies: Cruise Loch Lomond. 

Dag 4 t/m 5: Aviemore, Cairngorm Hotel. Ca. 190 km
Onderweg naar Aviemore heb je tijd om even te stoppen in het gezellige Victoriaanse plaatsje Pitlochry. Daarna volg je de route langs Blair Castle naar de Cairngorm Mountains, waar in de bossen en heidevelden nog veel wild voorkomt. Vanuit Aviemore kun je deelnemen aan diverse actieve excursies en prachtige wandeltochten maken.

Dag 6 t/m 7: Thurso, Pentland Hotel. Ca. 225 km
Via Inverness volg je de Great North Road langs de kust van de Noordzee, waarbij j ehet imposante Dunrobin Castle passeert en baaien waarin vaak dolfijnen gezien worden. In Thurso, het noordelijkste stadje van Schotland, eindigt de Great North Road. Vanuit Thurso kun je prehistorische bezienswaardigheden en kastelen in de noordwestpunt van Schotland bekijken. Of wat dacht je van een uitdagende wildlife cruise waarbij je de kans hebt om zeehonden en ‘puffins’ (papegaaiduikers) te spotten.

Excursies: De Orkney eilanden in één dag of Wildlife Cruise. 

Dag 8 t/m 9: Gairloch, Gairloch Highland Lodge. Ca. 255 km
Een schitterende tocht langs de noordwestkust van de Atlantische Oceaan brengt je in Gairloch, een klein vissersdorp. Tijdens deze tocht passeer je de prachtige weg door het Wester Ross natuurgebied, waarbij je langs de beroemde Inverewe Gardens komt. Vanuit Gairloch Harbour kun je een zeecruise maken op zoek naar dolfijnen, walvissen, haaien, otters en zeehonden.

Dag 10: Isle of Skye. Ca. 160 km
Je vervolgt je tocht langs baaien richting het mooie Isle of Skye. Hier wisselen hoge bergen, bossen en heidevelden, baaien met witte stranden en kliffen elkaar af. In het Skye Museum of Island Life aan de noordkust kun je zien hoe de bewoners zich in vroeger tijden in leven wisten te houden. Rijd westwaarts voor een bezoekje aan Dunvegan Castle, de verblijfplaats van de clanhoofden van de clan MacLeod.

Dag 11 t/m 12: Connel Ferry, Ca. 210 km
Je reis eindigt nabij het bedrijvige havenstadje Oban vanwaar ferries naar de Binnen en Buiten Hebriden vertrekken. Zo gaat er bijvoorbeeld om het uur gaat een ferry vanuit Oban naar Craignure op het eiland Mull. Vanaf hier puft de Mull Rail naar Torosay Castle, een privé-kasteel uit 1858 met een wereldberoemde tuin.

Excursies: Op zoek naar dolfijnen en whirlpools. 

Dag 13: Newcastle-IJmuiden, Ca. 390 km
Wanneer je op de laatste dag van de rondreis terugrijdt naar het zuiden, neem dan een mooie route langs Hadrian’s Wall.

Dag 14: Aankomst IJmuiden

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs