Deze reis is inclusief:

 • 9 overnachtingen volgens beschrijving op basis van logies/ontbijt
 • reisbeschrijving
 • ANWB Reisgids Ontdek Schotland en wegenkaart Groot-Brittannië/Ierland

Highlights van deze reis:

 • Pitlochry
 • Inverness
 • Isle of Skye
 • Fort William
 • Edinburgh

Bekijk hier de Reisdetails

Deze rondreis brengt je in relatief korte tijd langs de mooiste plekjes en bezienswaardigheden van Schotland. Het is een prachtige bestemming om rond te reizen en vele nieuwe indrukken op te doen. Schotland, het land van kastelen, tradities, mysterieuze ‘lochs’ en whisky, maar ook doedelzakken, ongerepte natuur en mooie steden.
Dag 1 en 2: Pitlochry
De reis begint in Pitlochry, een leuk toeristisch plaatsje met kleine winkeltjes. Hiervandaan kun je het beroemde Blair Castle bezoeken. De witte torentjes van het kasteel zijn van ver al te zien. De whiskydistilleerderij Blair Atholl is open voor publiek. Je kunt echter ook naar de schilderachtige Killiecranckie kloof of genieten van het uitzicht bij Queens View.
Dag 3 en 4: Pitlochry – Inverness, ca. 140 km
Vanuit Pitlorchy rijd je naar Inverness. De hoofdstad van de Highlands ligt aan de zeearm Moray Firth en wellicht zie je nog een aantal tuimelaardolfijnen. Bezienswaardig is het Inverness Castle en net buiten Inverness ligt het Cawdor Castle uit de 14e eeuw, dat bekend is van Shakespeare’s Macbeth. Proef wat geschiedenis in Culloden Moor, waar de laatste veldslag is gestreden op Britse bodem. Liefhebbers van Whisky volgen natuurlijk de whiskytrail, een van de bekendste routes van Schotland. Je rijdt door de Speyside langs zeven distilleerderijen die je alle informatie kunnen geven over dit Schotse ‘levenswater’.
Dag 5: Iverness – Isle of Skye, ca. 200 km
Vanuit Inverness rijd je via de Sky Bridge naar het op een na grootste Schotse eiland Skye. Dit eiland is de meeste populaire vakantiebestemming van Schotland. Er zijn genoeg dorpjes welke je kunt bezoeken, maar het eiland staat toch vooral bekend om het prachtige natuurschoon; je vindt hier puntige pieken en hoge kliffen van de Cuilin heuvels. Met een beetje geluk kun je langs de kust Europese otters en zeehonden zien.
Dag 6 en 7: Isle of Skye – Fort William, ca. 200 km
Je verlaat het eiland en gaat naar Fort William. Dit belangrijke toeristische plaatsje heeft zicht op de Ben Nevis, de hoogste berg van Schotland.  Het is een echte ‘outdoor’ bestemming en niet voor niets gaan twee belangrijke wandelroutes door dit plaatsje: de Great Glen Way en de West Highland Way. Ook is het vertrekplaats van de Jacobite-trein, een van de weinige stoomtreinen die nog rijden op het normale spoor; bij velen bekend uit de Harry Potter films.
Dag 8 en 9: Fort William – Edinbourgh, ca. 215 km
Je reist in zuidelijke richting naar Edinburgh. De hoofdstad van Schotland wordt beschouwd als een van de mooiste steden van Europa. De stad bestaat uit New Town en Old Town, gescheiden door de winkelstraat Princes Street. Edinburgh Castle, waar de kroonjuwelen worden bewaard, torent boven alles uit. De Royal Mile bestaat uit vier middeleeuwse straten en verbindt Edinburgh Castle met Holyrood Palace. Princes Street is dé straat voor de winkelliefhebbers.
Dag 10: Einde rondreis
Je rondreis eindigt na het ontbijt. Je reist met je eigen auto naar je volgende reisdoel. Indien je een fly-drive hebt geboekt, breng je de auto terug naar de luchthaven van Edinburgh en vlieg je rechtstreeks terug naar Amsterdam.
Inbegrepen
– 9 Overnachtingen volgens beschrijving op basis van logies/ontbijt
– Reisbeschrijving
– ANWB Reisgids Ontdek Schotland en wegenkaart Groot-Brittannië/Ierland (na boeking online te bestellen via een link die u van ons ontvangt)
Niet inbegrepen
– Vervoer naar Groot-Brittannië v.v. 
– Huurauto
– Parkeer-, tol- en entreegelden
Je accommodatie
Gedurende de reis verblijf je in leuke Bed & Breakfasts, traditionele Inns en kleinschalige hotels. De accommodaties liggen in of in de omgeving van de genoemde plaatsen. Je verblijft in een 2-persoonskamer op basis van logies en ontbijt. In het begin van het seizoen is er nog veel keuze en zullen de meest centrale (gangbare) accommodaties worden geboekt. Naarmate het seizoen vordert, raken accommodaties volgeboekt en zijn we genoodzaakt uit te wijken waarbij afstanden tot 60/70 km mogelijk zijn. Wij raden je dan ook aan om vroeg te boeken.
Overnachtingen
2x omgeving Pitlochry
2x omgeving Inverness
1x omgeving Isle of Skye 
2x omgeving Fort William
2x omgeving Edinburgh
Bed & Breakfasts 
Je overnacht bij de mensen thuis. Je gastfamilie heeft 1 tot enkele kamers beschikbaar. Je kamer heeft een eigen badkamer met bad of douche en toilet. Deze is niet altijd direct aangrenzend aan je kamer. Indien je met meer dan 2 personen boekt en/of 2 of meer kamers nodig heeft, kan het voorkomen dat je de badkamer wel moet delen met elkaar of dat we uitwijken naar een Inn of Hotel (tegen een toeslag). Dit, aangezien het aantal kamers in een Bed & Breakfast beperkt is. 
Hotels & Inns
Je verblijft in kleinschalige Inns of hotels. De vrije vertaling van een ‘Inn’ is ‘herberg’. De accommodaties zijn soms ondergebracht in oude gebouwen en hebben daardoor hun authentieke sfeer behouden. Bij de meeste Hotels & Inns is een pub of restaurant faciliteit, echter dit is niet altijd het geval. De categorie aanduiding staat niet gelijk aan het aantal sterren. Ook locatie en ligging telt mee. 
De accommodaties liggen zowel in het centrum als erbuiten. Restaurants en winkels zijn derhalve niet altijd op loopafstand. Het verschil tussen de drie soorten accommodaties is soms erg klein. Zo kan het voorkomen dat je een rondreis boekt op basis van Inns, maar dat er een enkele keer een Bed & Breakfast of hotel wordt gereserveerd. Dit kan in alle categorieën voorkomen.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs