Deze reis is inclusief:

  • 3 nachten verblijf volgens programma in een kamer met ontbijt
  • retourovertocht Gills Bay-St. Margaret’s Hope

Highlights van deze reis:

  • Ontdek de hoogtepunten van de Orkney eilanden
  • zeehonden – dolfijnen – papegaaiduikers
  • prehistorische bezienswaardigheden als Skara Brae

Bekijk hier de Reisdetails

Ontdek het echte Schotland. Ten noorden van Schotland ligt de bijzondere eilandengroep Orkney. De eilanden bestaan uit laagland en licht glooiende heuvels met akkers en weiden. Langs de kust wisselen mooie zandstranden en steile kliffen elkaar af. Er broeden miljoenen zeevogels, waaronder tienduizenden papegaaiduikers. Dankzij de warme golfstroom heerst er een mild klimaat en zijn er nederzettingen van 5000 jaar oud ontdekt die eeuwenlang onder het zand verborgen hebben gelegen.

Goed om te weten:
Je verblijft in gemoedelijke B&B’s in Loch of Harray of Kirkwall. Het vervoer naar en van Schotland is niet inbegrepen.  Deze reis is ook te boeken met verblijf in goede middenklasse hotels.

Dag 1 t/m 3. Overtocht Gills Bay-St. Margaret’s Hope, Orkney eilanden, 3 overnachtingen.
Orkney ligt op ten noorden en ca. 13 km van Schotland. Het bestaat uit 67 eilanden, waarvan Mainland het grootste is. Men zegt dat er op Orkney meer prehistorische plekken gevonden zijn dan elders in Europa en de ontdekkingen gaan nog altijd door. Het bekendst is Skara Brae, een nederzetting uit het Stenen Tijdperk bestaande uit tien hutten van één kamer die gemeubileerd zijn met stenen bedden, kasten en haarden. Alleen de daken ontbreken. Bezoek ook de Churchill Barriers en het stadje Kirkwall met haar geplaveide straatjes. Enkele andere aanraders zijn: het Hobbister natuurreservaat en de prehistorische steencirkels steencirkel Ring of Brodgar en Stones of Stenness.

Dag 4. Overtocht St. Margaret’s Hope-Gills Bay.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

  • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
  • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
  • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs