Deze reis is inclusief:

 • Reis per luxe Comfort Class Touringcar
 • Deskundige chauffeur
 • Deskundige Nederlandssprekende reisleiding
 • Vlucht van Amsterdam naar Newcastle v.v. per KLM
 • Luchthavenbelasting en brandstoftoeslag
 • Overnachtingen volgens programma
 • 7x Ontbijt en 7x diner

Highlights van deze reis:

 • Ervaren Nederlandse reisleiding
 • Deskundige chauffeur
 • Inclusief bezoeken aan o.a. Edinburgh
 • St. Andrews en Isle of Skye
 • Prachtige natuurtochten met valleien
 • meren en kastelen

Bekijk hier de Reisdetails

Dag 1: Newcastle en omgeving Glasgow, ca. 250 km 
Nadat we geland zijn in Newcastle volgen we een prachtige route naar Melrose voor een bezoek aan één van de beroemdste abdijruïnes in Schotland; men neemt aan dat ergens in de abdij het hart van Robert the Bruce is begraven. Daarna gaat de reis verder door het schilderachtige landschap van de rivier de Tweed via Galashiels en Peebles. We dineren en overnachten in de omgeving van Glasgow
Dag 2: Fort William, ca. 225 km
We verlaten Glasgow om via de Erskine Bridge naar Loch Lomond te rijden, het meest romantische meer van Schotland. Vervolgens rijden we via de ‘Rest and be thankfull Pass’ naar Inveraray voor een bezoek aan het kasteel van de Hertogen van Argyll uit de Campbell Clan. Het uit de 18e eeuw stammende kasteel herbergt een indrukwekkende collectie Oosters en Europees porselein en ligt midden tussen prachtige tuinen. Via de Brander Pass rijden we naar Connel met de historische Connelbrug. De oevers van Loch Lynnhe volgend bereiken we aan het einde van de middag ons hotel in Fort William waar we drie nachten zullen verblijven.
Dag 3: Isle of Sky, ca. 360 km 
Er staat voor vandaag een prachtige tocht op het programma. Na een vroeg ontbijt rijden we naar Mallaig voor de oversteek per ferry naar Armadale op het eiland Skye. Met veel heide- en veengrond, genoeg ruige bergen en honderden jaren geschiedenis geeft dit eiland het gevoel in een filmdecor te zijn terecht gekomen met als achtergrond de puntige pieken en hoge kliffen van het Cullingebergte. We gaan naar Loch Dunvegan voor een bezoek aan het gelijknamige kasteel waar de Clan MacLeods zetelt en indien het weer het toelaat kun je ook kiezen voor een boottochtje naar één van de vele zeehondenkolonies in de baai (boottocht excl. ca. £ 7 p.p.). In de middag verlaten we Skye via de brug over de Kyle of Lochalsh naar Eilean Donan Castle voor een fotostop en vervolgens via Glen Shiel, Loch Cluanie en Glen Garry terug naar Fort William.
Dag 4: Mallaig en Glenfinnan, ca. 160 km
We volgen vandaag het spoor van Harry Potter. Rond 08.30 uur reis je vanuit Fort William per trein naar Mallaig, onderweg kun je genieten van de majestueuze vergezichten (treinrit excl. ca. £ 13 p.p., opgave bij boeking en betaling ter plaatse). In Mallaig wacht onze bus om vervolgens naar Glenfinnan te rijden om daar de ‘Hogwarts Express’, de Jacobite Steamtrain in volle glorie over het Glenfinnan viaduct te zien rijden. Natuurlijk is er ook de gelegenheid om het Jacobietenmonument te bekijken. Op de terugreis naar Fort William stoppen we bij het sluizencomplex Neptune’s Staircase en daarna is er nog gelegenheid om rond te wandelen in Fort William.
Dag 5: Glen Coe, Loch Katrine en Pitlochry, ca. 300 km 
De dag begint met een tocht door het beroemdste dal van Schotland, Glen Coe ook wel ‘tranendal’ genoemd, waar de MacDonalds Clan praktisch werd uitgeroeid. Een Keltisch kruis in het dorpje herinnert aan dit bloedbad. Via het Rannoch Moor dalen we af naar Tyndrum. Vervolgens rijden we via Callander naar Loch Katrine in het Trossach National Park, een meer dat vele harten heeft veroverd en nog zal veroveren, zeker als je een boottochtje maakt (boottocht excl. ca. £ 13 p.p.). Via Aberfoyle rijden we naar Pitlochry of Stirling, waar komende drie nachten verblijven.
Dag 6: St. Andrews, ca. 200 km
We beginnen ons programma met een bezoek aan het legendarische Scone Palace ten noordwesten van Perth. Het paleis is één van de weinige kastelen die nooit met het Koningshuis verbonden is geweest en het huisvest een mooie collectie ivoor, borduurwerk van Maria Stuart en zijden wandbekledingen. Via Dundee en de meer dan 2000 meter lange brug over de Firth of Tay komen we in de kleine stad St. Andrews, één van de grootste toeristische trekpleisters van Schotland. We vinden hier de grootste kerk van Schotland. De stad heeft een academische traditie die teruggaat tot de stichting van de universiteit in 1412 en de jaarmarkt die al sinds de Middeleeuwen twee weken in augustus wordt gehouden en waarbij handelaren uit heel Groot-Brittannië hun kramen in de straten uitzetten.
Dag 7: Edinburgh, 225 km
Na het ontbijt maken we ons op voor een bezoek aan de hoofdstad van Schotland, Edinburgh. Na een stop bij de beroemde Forth Bridges in Queensferry volgt een stadstour door Old en New Edinburgh. De middag kun je naar eigen wens invullen met bijvoorbeeld een bezoek aan het kasteel of één van de interessante musea of gewoon heerlijk slenteren in de beroemdste straat van Schotland, de Royal Mile.
Dag 8: Nederland
Na een vroeg ontbijt vertrekken we richting Newcastle. Onderweg brengen we nog een kort bezoek aan Rosslyn Chapel, de kapel waar het einde van het boek de Da Davinci Code zich afspeelde. Via Jedburgh en Carterbar rijden we naar de luchthaven van Newcastle en nemen afscheid van Schotland.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs