Deze reis is inclusief:

 • Rondreis per Comfort Class bus o.l.v. chauffeur/reisleider
 • Verblijf in een 2-pers. kamer met bad of douche en toilet
 • Overtocht IJmuiden – Newcastle
 • Halfpension (ontbijt en diner) vanaf diner 1e dag t/m ontbijt 10e dag

Highlights van deze reis:

 • Onder begeleiding van Oad chauffeur/reisleiding Carin Rosseboom
 • Ontbijt en diner tijdens de overtocht naar Schotland inbegrepen
 • Hadrians’s Wall ‘Harry Potters’ Glenfinnan viaduct en Edinburgh
 • O.a. wandelingen op de eilanden Kerrera Mull en Iona
 • Wandeling in de Trossachs o.l.v. boswachter

Bekijk hier de Reisdetails

Wandelreis Schotland
Schotland is een prachtig land om te voet te ontdekken. Je wandelt door weilanden en bossen en langs bergmeertjes, diepe lochs en romantische kastelen. Inspanning en ontspanning gaan perfect samen in deze heerlijke wandel-busreis! 
Dag 1: naar Schotland 
Via Goor, Apeldoorn, Amersfoort, Utrecht en Amsterdam gaan we naar IJmuiden. We gaan aan boord van de luxe cruise-ferry voor de overtocht naar Newcastle. We dineren en overnachten aan boord.
Dag 2: Hadrian’s Wall, Scottish Borders, Oban 
Na het ontbijt ontschepen we in Newcastle. We rijden naar Hadrian’s Wall en maken een korte wandeling langs het mooiste gedeelte van de muur van Hadrianus. Via de ‘trouwstad’ van Groot-Brittanië Gretna Green. Via Glasgow en het beroemde Loch Lomond rijden naar Oban aan de westkust van Schotland waar we drie nachten verblijven.
Dag 3: wandeling Kerrera eiland (ca. 14 of 9 km) 
Vanuit Oban maken we per voetveer de oversteek naar het liefelijke eiland Kerrera. We wandelen door een licht glooiend landschap langs kleine boerderijtjes, veen en heide gebieden, kleine baaien en stranden. Je kunt kiezen uit een lange wandeling of een kortere wandeling. Als je de kortere wandeling maakt heb je ’s middags vrije tijd in Oban.
Dag 4: Mull en wandeling Iona (ca. 10 km) 
Vandaag maken we een dagtocht naar de eilanden Mull en Iona. Allereerst varen wij van Oban naar het eiland Mull. Hier maken wij een indrukwekkende bustocht naar de plaats Fhionnphort. Vanuit hier steken we per voetveer over naar het serene eiland Iona. Wij maken op dit bekendste pelgrimseiland van Schotland een mooie wandeling. We wandelen naar de baai van St. Columba, die vol ligt met prachtig gekleurde stenen.
Dag 5: wandeling Glenfinnan (ca. 9 km), Glencoe 
Vanochtend maken we een wandeling in de voetsporen van Harry Potter. Tijdens onze wandeling zien we het beroemde viaduct met 21 bogen waarover de Zweinstein Express reed. We wandelen door de vallei van de rivier de Finnan en bezoeken het beroemde Glenfinnan Monument. Na onze wandeltocht kun je heerlijk in de bus achterover zitten en genieten van de bustocht door de mooiste vallei van Schotland; de vallei van Glencoe. Via een prachtige route rijden naar Perth waar wij vier nachten zullen verblijven.
Dag 6: dagtocht Edinburgh 
In de hoofdstad van Schotland maken we een uitgebreide stadsrondrit. We rijden over de Royal Mile en langs het Palace of Holyrood House en natuurlijk het beroemde Edinburgh Castle. In de middag heb je vrije tijd om te winkelen of op eigen gelegenheid te wandelen. Mocht je een stadswandeling willen maken, dan heeft je chauffeur een mooie Nederlandse routebeschrijving voor je beschikbaar, zodat je op eigen gelegenheid langs de mooiste plekjes van Edinburgh kunt wandelen!
Dag 7: wandeling Trossachs (ca. 9 km) en boottocht Loch Katerine (optioneel) 
We gaan de beroemde Trossachs per bus, boot en te voet verkennen. Onder leiding van een boswachter maken we een wandeling door het afwisselende boslandschap van de Trossachs. ’s Middags maken we een prachtige boottocht met een voormalige stoomboot over Loch Katerine (optioneel, kosten ca. € 13,- p.p.). Via het hoofdstadje van de Trossachs, Callander, rijden we terug naar Perth.
Dag 8: wandeling Tay Forest Park (ca. 9 km) en vrije tijd Pitlochry 
Vandaag wandelen we in het centrale gedeelte van de Schotse hooglanden, het Tay Forest Park. Een afwisselend landschap van bossen en heide. De beroemde Britse koningin Victoria was een vervent bezoeker van dit gebied. In de middag brengen we een bezoek aan het gezellige plaatsje Pitlochry. In de 19e eeuw kwamen hier al vele toeristen, omdat de lijfarts van koningin Victoria had gezegd dat hier de schoonste lucht van Schotland te vinden was! Het plaatsje heeft vele leuke winkeltjes en voor wie wil een bezoek aan een whisky distilleerderij. Dat mag bij een bezoek aan Schotland natuurlijk niet ontbreken.
Dag 9: van Perth naar Newcastle-upon-Tyne 
Vanochtend rijden we vanuit Perth naar naar Newcastle waar we aan boord te gaan van de ferry voor de overtocht naar IJmuiden. We dineren en overnachten aan boord.
Dag 10: naar huis 
Na het ontbijt ontschepen we in IJmuiden. Dan gaan we via Amsterdam, Utrecht, Amersfoort, Apeldoorn naar Goor waar de reis eindigt.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs