Deze reis is inclusief:

 • 7 overnachtingen in een 2-pk met douche en toilet op basis van logies en ontbijt
 • bagageservice tussen de overnachtingsadressen
 • Engelstalig informatiepakket en kaart

Highlights van deze reis:

 • Neptune Stair Case sluizen
 • Fort Augustus
 • Loch Ness
 • Drumnadrochit
 • Inverness Castle

Bekijk hier de Reisdetails

De Great Glen Way in Schotland staat bekend als een mysterieuze wandeltocht. Een populaire wandelroute langs diverse kastelen, door een groen en in de ochtend vaak nevelig landschap en langs uitgestrekte meren waaronder het beroemde Loch Ness. Iedereen kent de verhalen over het monster Nessy dat in het meer zou leven en waarvan soms vage afbeeldingen verschijnen. Een ideale reis voor de wandel- en Schotlandliefhebber.
Dag 1: Fort William
Je reist op eigen gelegenheid naar het startpunt van de wandelreis in Fort William, dat aan de voet van de Ben Nevis ligt.
Dag 2: Fort William – Gairlochy, ca. 17 km
Je wandelvakantie begint met een vlakke tocht. Je verlaat Fort William en wandelt via Corpach, waar het Caledonial Canal begint en de Neptune Stair Case sluizen een bezienswaardigheid zijn. Het sluizencomplex zorgt voor 26 meter verschil in waterniveau.  Onderweg kun je een korte omweg maken en een bezoek brengen aan de Ben Nevis Distillery. Door het prachtige landschap boven de River Lochy wandel je tot aan het gehucht Gairlochy aan de monding van Loch Lochy.
Dag 3: Gairlochy – South Laggan, ca. 19 km
Over rustige weggetjes en bospaden wandel je naar Loch Lochy naar South Laggan. Onderweg heb je de mogelijkheid een museum te bezoeken waar je informatie krijgt over de historie van deze mooie streek.
Dag 4: South Laggan – Fort Augustus, ca. 17 km
Net als gisteren gaat de route ook vandaag langs één van de vele meertjes die de streek rijk is, namelijk Loch Oich. Je wandelt door ongerepte bossen en vogelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Vervolgens via rustige paden langs het Caledonial Canal en het Kytra Loch om uiteindelijk te overnachten in Fort Augustus, een gezellig maar druk plaatsje aan de route.
Dag 5: Fort Augustus – Invermoriston, ca. 13 km
Vanuit het gezellige Fort Augustus, genoemd naar de oude militaire barakken die in 1746 werden opgeblazen, wandel je via het noordelijk gedeelte van de Great Glen naar Invermoriston. Een wandeling langs de oever van Loch Ness, met doorlopend prachtige uitzichten over get donkere meer. Wellicht heb je het geluk om een glimp van Nessy op te vangen.
Dag 6: Invermoriston – Drumnadrochit, ca. 22 km
Het beroemde Loch Ness bepaalt het gezicht van de wandeling op weg naar Drumnadrochit, het centrum van de verhalen over het mysterieuze monster.
Dag 7: Drumnachdrochit – Inverness, ca. 29 km
De laatste wandeldag is vrij lang maar zeer de moeite waard. De route leidt je hoog boven Loch Ness door bos en heidvelden naar Inverness Castle. De uitzichten zijn spectaculair.
Dag 8: Einde wandelreis
Vandaag neem je afscheid van het mooie Schotse landschap en reis je op eigen gelegenheid terug naar Nederland.
Inbegrepen
– 7 overnachtingen in een 2-pk met douche en toilet op basis van logies en ontbijt
– Bagageservice tussen de overnachtingsadressen
– Engelstalig informatiepakket en kaart
Niet inbegrepen
– Vervoer naar en van Groot-Brittannië
– Eventuele taxikosten onderweg
– Overige maaltijden
– Eventuele entreegelden
NB: het is niet mogelijk huisdieren mee te nemen
Je overnachtingen
Je verblijft in guesthouses en Bed & Breakfasts in of in de omgeving van de genoemde plaatsen. Je kamer heeft een badkamer met douche en toilet (soms niet direct aangrenzend aan je slaapkamer). In een zeer uitzonderlijk geval kan het voorkomen dat je een badkamer deelt met andere gasten in de accommodatie. Je verblijft op basis van logies en ontbijt. Bij het reserveren van alternatieve adressen wordt altijd aan de wandelafstand gedacht.
Overnachtingen
1 x Fort William
1 x Gairlochy
1 x South Laggan
1 x Fort Augustus
1 x Invermoriston
1 x Drumnadrochit
1 x Inverness

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs