4×4 Safari Schotse Hooglanden

“We rijden al urenlang door de Schotse Hooglanden. Nog steeds heb ik niemand gezien. Het is hier echt zo ongerept als ze zeggen…”

Wie kennis wil maken met de kilt, de whisky en de doedelzakmuziek van de ‘Highlanders’, kan kiezen voor een safari door de Schotse Hooglanden. In deze rauwe kant van Schotland tref je vredige vissersdorpjes tussen een geweld van grillige kustlijnen, kolossale bergen en uitgestrekte meren. Trek er met een 4X4-terreinwagen op uit, maak een tussenstop om te raften over een wildwassende rivier en waag je eens aan een metershoge klifsprong. De ultieme rondreis door Schotland!

Edinburgh Military Tattoo

“De stoet aan mensen lijkt maar niet op te houden. Drummers met een weergaloze drilprecisie zorgen ervoor dat niemand stil kan blijven zitten…”

Citytrip Schotland in augustus? Bij een verblijf in Edinburgh mag je de jaarlijkse Edinburgh Military Tattoo in augustus eigenlijk niet overslaan. Militaire drumbands van over de hele wereld, Schotse doedelzakkorpsen en internationale dansgroepen maken dan hun opwachting op het plein voor Edinburgh Castle. Vergaap je aan de bontgekleurde uniformen, verbaas je over de precisie van alle drummers en vergeet vooral niet te genieten van de duizenden voorbijtrekkende artiesten.

Tee Time

“Zo zacht als ik kan, tik ik met mijn club tegen het balletje. Ik moet en zal als winnaar van de green stappen…”

Golf en Schotland gaan hand in hand. Een balletje slaan op één van de honderden mooie greens is dan ook geen probleem. Met een ligging pal aan zee of in het hart van de grillige Schotse natuur is elke golfbaan een op zichzelf staand kunstwerkje. Wie zijn ‘approach shot’ wil scherpstellen op de Royal & Ancient Golf Club in St. Andrews moet er vroeg bij zijn. Deze oudste en meest beroemde golfbaan ter wereld kent een gemiddelde wachttijd van achttien maanden…

Op zoek naar een onvergetelijke reis naar Schotland?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

– OF –

Bekijk meer van onze reizen naar Schotland