Senegal

Senegal: je vindt er de Sahara, Dakar, 6 prachtige nationale parken waarvan één onderdeel is van UNESCO maar nog zóveel meer. Scroll snel verder naar beneden voor meer inspiratie óf bekijk direct onze strandvakanties naar Senegal en boek eenvoudig en voordelig online.

Geen zin of tijd om zelf te zoeken? Ervaar onze persoonlijke service! Vraag een reisadvies op maat aan en ervaar hoe jij vele uren zoeken en vergelijken kunt besparen!

Neem contact met ons op!


Meer vakanties naar Senegal

 

Ga op ontdekking in Senegal

Senegal is voor iedere avonturier en natuurliefhebber een aanrader. Van de indrukwekkende bezienswaardigheden in de culturele stadjes tot het echte Afrikaanse platteland. En vergeet de fantastische natuur niet! Wij zetten de populairste highlights voor je op een rij:

  • Petite Côte: een lange kuststrook om over te wandelen langs pittoreske (vissers)dorpjes en cultuurrijke steden.
  • Dakar in Kaap Verde: niet te verwarren met het eiland Kaapverdië, maar op dit meest westelijke punt van Afrika ligt de indrukwekkende hoofdstad Dakar waar veel culturen samenkomen.
  • Gorée: het eiland waar tot de negentiende eeuw slaven werden gehouden, verhandeld en ingescheept; een heel bijzonder karakter door deze geschiedenis.
  • Platteland: bezoek het échte Afrika in de binnenlandse stadjes, zoals Touba, Palmarin en Mar Lodj.
  • Bezoek inheemse stammen: in het oosten vind je de inheemse stammen van Senegal en de kans op wilde dieren is hier ook groot.
  • Het Bandia Game Reserve: ga naar het beroemde wildpark van Senegal en spot giraffen, zebra’s, struisvogels, apen en nog véél meer! 

De mooiste nationale parken

Misschien wel dé bezienswaardigheid van Senegal en daarom verdienen de nationale parken zeker een eigen podium! Er zijn in Senegal zes natuurparken die allemaal een uniek karakter hebben. De 3 bekendste parken worden benoemd. Djoudi National Bird Sanctuary staat vooral bekend om het spotten van pelikanen, omdat dit eerste stop is voor deze vogelsoort na een lange tocht over de Sahara. Tijdens een groepsrondreis Gambia & Senegal kom je ook in dit park.

Niokolo-Koba National Park is een beschermd reservaat en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is het grootste aaneengesloten natuurreservaat in West-Afrika en ideaal voor het spotten van wildlife. Saloum Delta National Park is aan te raden door de indrukwekkende rondvaart langs de mangroves en mooiste kusten. 

Culinaire ontdekkingstocht

Senegal grenst aan de Atlantische Oceaan en daarom is de Senegalese keuken uitgebreid met veel lekkers. Kenmerkend zijn de eenvoudige gerechten die vooral bestaan uit rijst en veel kruidensoorten. De rijstmaaltijd wordt vaak aangevuld met heerlijke vlees- en visvariaties, groente en dé smaakmaker: verschillende en vooral smaakvolle sauzen. Senegal was eerst onderdeel van Frankrijk en daarom zie je de Franse cultuur ook terugkomen in de keuken. In Senegal worden er veel croissants, stokbrood en allerlei kazen gegeten. Thee is de populairste drank en het is eigenlijk meer dan alleen een drankje. Het is vooral een ritueel: de bereiding is vergelijkbaar met de Arabische manier en daarom is het vooral een erg lekkere ceremonie!

Nóg meer inspiratie

Op Reiskompas.nl lees je nog meer over Senegal! Nieuwsgierig wat Afrika nog meer te bieden heeft? Ook dát vind je terug op ons leuke reisblog! 

Praktische informatie 

Met temperaturen rond de 25 en 28 graden is de periode van november tot en met maart de beste reistijd! Ook is de kans op (hevige) regenbuien in deze periode klein. De warme, zuidelijke wind brengt van juni t/m september hitte en regen met zich mee. Wanneer de moesson heerst, kun je Senegal beter vermijden. De meeste excursies en activiteiten worden ook in de drogere maanden gedaan en daarom is Senegal ook perfect als winterzonbestemming!

Op zoek naar een onvergetelijke vakantie naar Senegal?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisadvies op maat voor je.