Heb je een visum of inentingen nodig?

Voor sommige landen heb je een visum en/of inentingen nodig. Ook dien je op sommige bestemmingen in het bezit te zijn van een paspoort dat bij terugkomst in Nederland nog minimaal 3 of 6 maanden geldig dient te zijn. Wij verwijzen je voor informatie over inentingen naar de website www.lcr.nl en voor visa naar de website Visa4travel. VakantieXperts zal je daarnaast op uw bevestiging hierover adviseren. Het is echter aan te bevelen de informatie kort voor vertrek te checken op eventuele wijzigingen.

Wanneer volstaat een identiteitsbewijs en wanneer dien je in het bezit te zijn van een paspoort?

Heb je een Nederlandse identiteitskaart? Check dan ruim van te voren of je deze voor je vakantie kunt gebruiken als reisdocument. Een geldig paspoort is altijd goed, maar hou wel de einddatum in de gaten, omdat voor sommige landen een paspoort bij terugreis nog een aantal maanden geldig moet zijn. Verlopen paspoorten en verlopen identiteitskaarten worden in het buitenland nimmer geaccepteerd, evenmin als een rijbewijs. Dit is namelijk geen officieel identiteitsbewijs. Houd er rekening mee dat uw paspoort in sommige landen minimaal 3 of 6 maanden geldig dient te zijn bij het verlaten van het land.

* De informatie over benodigde reisdocumenten is aan veranderingen onderhevig. Je bent zelf verantwoordelijk voor de juiste reisdocumenten. VakantieXperts kan niet voor bovenstaande informatie aansprakelijk worden gesteld. Wij adviseren je de informatie kort voor vertrek op wijzigingen te controleren.

Ben je op zoek naar een andere vraag? Bekijk onze overzichtspagina: Service & Vragen.