Spaanse eilandengroep op 2 uur vliegen: de Balearen

Kies jouw eiland en bekijk de beste aanbiedingen én de leukste tips van onze Reisadviseurs.

 

Kies jouw eiland

Mallorca, Ibiza, Menorca en Formentera zijn de bewoonde eilanden van de Balearen, de Spaanse eilandengroep voor de oostkust van het vasteland. Op slechts 2 uur vliegen van Nederland wachten heerlijke stranden, bruisende badplaatsen en ongerepte natuurgebieden op je. 

  1. Mallorca is met een kleine 900.000 inwoners (2017) en een lengte van 100 kilometer verreweg het grootste eiland van de Balearen.
  2. Ibiza staat wereldwijd bekend als eiland voor hipsters en dance-liefhebbers. Maar Ibiza heeft ook mooie natuurgebieden en familiestranden!
  3. Menorca wordt ook wel ‘buggy-eiland’ genoemd, omdat het 47 kilometer lange eiland zeer geliefd is bij gezinnen met jonge kinderen.
  4. Formentera ligt op slechts 7 kilometer van Ibiza en heeft stranden waar menig Caraïbisch eiland niet aan kan tippen. Omdat het géén vliegveld heeft, is het er een stuk rustiger dan op de andere eilanden

Kaart van de Balearen met Mallorca, Ibiza, Menorca en Formentera

Zin in een bijzondere vakantie naar de Balearen?
Naast de pakketreizen die je online kunt boeken, is er nog veel meer mogelijk. Wil je bijvoorbeeld meerdere eilanden combineren? Of een cruise maken? Deel je wensen via ons contactformulier, we maken graag een geheel vrijblijvend reisvoorstel voor je!