De 7 vulkanische Canarische Eilanden zijn dé 365-dagen-zon-bestemmingen van Europa. Slechts 4 tot 5 uur vliegen, bijna altijd mooi weer en heel veel verschil in landschappen. Van drukke toeristenplaatsen tot verlaten maangebieden waar je uren kunt wandelen.

Of wat dacht je van een cruise langs o.a. Tenerife, Madeira en Marokko?

Boek direct online

De 7 Canarische Eilanden

Kies jouw eiland en bekijk onze mooiste vakanties.

Bekijk al onze vakanties naar de Canarische Eilanden

 

Stranden

De Canarische Eilanden zijn ontstaan door vulkanische activiteit. Dit zie je ook terug in een aantal stranden: zwarte lavastranden die bijzonder afsteken bij het heldere water. Maar natuurlijk vind je er ook de vertrouwde, witte zandstranden en een aantal grind- en kiezelstranden. Over de schone stranden waait een heerlijke zomerbries die de drukkende warmte van Afrika verdrijft. En zelfs in de winter is het op de eilanden gemiddeld nog zo’n 20 graden: ideaal voor een winterzonvakantie! De mooiste stranden van de Canarische Eilanden liggen op Lanzarote, Gran Canaria en Fuerteventura. Er zijn verlaten stranden, stranden voor eindeloze strandwandelingen, gezellige familiestranden en stranden waar de fanatieke watersporter zich helemaal kan uitleven.

Het weer op de Canarische Eilanden

Je zou ze de eilanden van 'de eeuwige lente' kunnen noemen, want op de Canarische Eilanden is het 365 dagen per jaar aangenaam warm en zelden erg heet. Aan de populairste stranden ligt de zomertemperatuur tussen 25 en 30°C en in de winter op 20 tot 22°C. Op de meeste eilanden zijn de zuidkusten iets warmer dan de noordkusten.

Tussen mei en september valt er aan de stranden nauwelijks tot geen regen. De westelijke eilanden (La Palma, El Hierro en La Gomera) zijn over het algemeen koeler en natter dan de overige eilanden. Op de hoogste bergen van Gran Canaria, Tenerife en La Palma is het een stuk frisser. Op de Pico del Teide, met ruim 3700 meter de hoogste berg van heel Spanje, ligt in de winter zelfs sneeuw!

Natuur

De woestijnen, vulkaankraters, versteende lava en subtropische bossen verraden de vulkanische oorsprong van de Canarische Eilanden. Daarnaast zijn de eilanden bezaaid met zandduinen en bananenplantages. Ondanks het subtropische klimaat (het kwik komt niet onder de 21 graden!) kun je in het binnenland ook hoge, besneeuwde bergtoppen tegenkomen. Sommige eilandjes zijn overigens nog steeds vulkanisch actief, zoals Tenerife. Door de lava is de grond erg vruchtbaar, met een indrukwekkende verzameling planten als gevolg. Gefascineerd door vulkanen? Tijdens je zonvakantie Canarische Eilanden kun je ook samen met een gids een vulkaan beklimmen!

Cultuur

Borduurwerk, gevlochten manden, geweven tapijten en houtsnijwerk: de eilandbewoners staan bekend om de bijzondere handgemaakte producten die ze verkopen. Wat daarnaast opvalt is de harmonie tussen mens en natuur. De bewoners respecteren de natuur en daarom is op veel eilanden alleen laagbouw te vinden. Ook worden de stranden goed verzorgd. Het hele jaar door zijn er op de eilanden (Rooms-katholieke) feesten. Zo gaat het volk zingend en dansend over straat op gedenkdagen van heiligen. Ook tijdens carnaval gaat iedereen los. Het carnaval op de Canarische Eilanden wordt zelfs vergeleken met de grootsheid van de carnaval in Rio de Janeiro!

De 7 Canarische Eilanden

Van west naar oost zijn dit de 7 Canarische Eilanden.

1. El Hierro (ook wel Ferro genoemd) is het kleinste eiland en is nog niet door het massatoerisme ontdekt. Het is een ruig eiland met meer dan 500 vulkaankegels, subtropische bossen en grillige berggebieden tot 1500 meter hoog.

2. La Palma is hét wandeleiland. Omdat hier iets meer neerslag valt dan op de andere eilanden, is dit zeer bergachtige eiland erg groen.

3. La Gomera heeft een diameter van 24 kilometer en is na El Hierro het kleinste eiland. Het is bergachtig en groen eiland zonder internationale luchthaven.

4. Tenerife is het grootste en meest veelzijdige eiland. Je vindt er bruisende badplaatsen, maar ook de Teide, de hoogste berg van heel Spanje.

5. Gran Canaria is net als Tenerife één van de populairste zonbestemmingen ter wereld.

6. Fuerteventura heeft van alle eilanden de meeste en mooiste zandstranden. In combinatie met het geweldige klimaat waan je je hier in de Caribbean!

7. Lanzarote heeft met Timanfaya één van de mooiste nationale parken van alle eilanden. Alsof je op de maan loopt!

Tip: Wil jij meer weten over de verschillende Canarische Eilanden, ontdek het in ons blog over dé Top 5 Canarische Eilanden: hier moet je geweest zijn!

Kaart van de Canarische Eilanden

Een vakantie naar de Canarische Eilanden op maat?
Wil jij meerdere eilanden in één vakantie bezoeken? Een cruise maken? Leren windsurfen op Fuerteventura? Wij zijn gespecialiseerd in maatwerkreizen! Deel jouw wensen via ons contactformulier, zodat wij een persoonlijk reisvoorstel voor je kunnen maken.